Hayatımızda önemli bir uygulama haline gelen ve bazıları için bir sosyal medya platformu olan Instagram'ı zaman zaman kullanmayı bırakmak isteyebiliriz. Makalemizde, Instagram'ı nasıl dondurmanız gerektiğini adım adım anlatıyoruz. Hesabınızı tamamen silmek yerine geçici olarak nasıl donacağımızı açıklayalım.
Instagram nasıl dondurulur?
Adım # 1: Instagram hesabınızla oturum açın.
Adım # 2: Sağ alt kısımdaki profil bölümüne dokunun.
Adım # 3:Sol üstteki dişli çark simgesini tıklayın.
Adım # 4: ''Profili Düzenle” seçeneğine dokunun.
Adım # 5: “Hesabımı geçici olarak kapat” a hafifçe dokunun.
Adım # 6: Sayfanın yönelttiği soruları cevaplayın.
Adım # 7: "Hesabı Geçici Olarak Kapat" düğmesine dokunun.
Instagram hesabınızı geçici olarak dondurduğunuzda, hesabı dondururken Instagram gönderileriniz, yorumlarınız ve beğenileriniz gizlenir, ancak bunlar silinmez. Giriş yapıp hesabınızı tekrar etkinleştirdiğinizde gönderileriniz, yorumlarınız ve beğenileriniz kullanılabilir olacak. Instagram hesabınızı dondurmak için bir tarayıcı kullanmamız gerekiyor. Instagram'ın web sayfasında hesabınızla giriş yaparak hesap dondurma işlemine başlayacağız. Bahsettiğimiz gibi, Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmak için bir web tarayıcısı ile yapmanız gerekir.
İnstagram hesabı dondurma, detaylı anlatım:
Adım #1: Instagram hesabınızla oturum açın.
Adım #2: “Profili Düzenle” seçeneğine dokunun.
Çark simgesine dokunduktan sonra, açılan sayfada "Profili Düzenle" seçeneğine dokunun. Sayfanın en altına gidin ve "Hesabımı geçici olarak kapat" a hafifçe vurun. Instagram tarafından sorulan "Hesabınızı neden kapatıyorsunuz" sorusunu yanıtlayın. Hesap şifrenizi girin. Hesabınızı dondurmak için, son olarak "Hesabı Geçici Olarak Kapat" düğmesine dokunun. Instagram hesabını 7 günde sadece bir kez dondurabilirsiniz. Dondurulmuş hesabı tekrar açmak için hesaba giriş yapmanız yeterlidir. Hesabınızı ilk açtığınızda profiliniz boş, takip ve takip sayınız görünmüyor. Yalnızca gönderi sayınızı görebilirsiniz. Sabırlı olun, hesabınız birkaç saat sonra geri yüklenecek.