HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Telegram Nedir?
Telegram henüz popüler olmaya başlasa da, ilk çıkış yılı 2013'tür. Pavel Durov adlı bir Rus programcı tarafından geliştirilen Telegram klasik bir çevrimiçi mesajlaşma uygulamasıdır. Telegram uygulamasını kullanarak bilgisayarınızdan, tabletinizden veya akıllı telefonunuzdan ücretsiz mesaj gönderebilirsiniz. Telegram'ı farklı kılan en büyük özellik, gelişmiş bir güvenlik sistemine sahip olmasıdır. Gönderilen mesajlar o kadar sıkı korunur ki Telegram bile bu mesajları göremez. Bu nedenle, güvenini kaybeden ve yaklaşık 200 milyon kullanıcıya ulaşan WhatsApp'a iyi bir alternatifti.
Telegram Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır?
Nikolai ve Pavel Durov tarafından geliştirilen bulut tabanlı anında şifrelenmiş mesajlaşma hizmeti artık masaüstü bilgisayarlarda kullanılabiliyor. 4 yıl önce Whatsapp'a rakip olarak piyasaya sürülen uygulama, Facebook'un Whatsapp'ı satın aldıktan sonra bazı internet kullanıcılarının tepkilerini yönlendirmeyi tercih ederek ilk popülaritesini kazandı. Güvenlik açısından şifreleme sisteminin kalitesi ile bilinen telgraf uygulaması, Windows işletim sistemine sahip telefonlarda güncelleme yapıldıktan sonra kişisel masaüstü bilgisayarlarda bulunacaktır. Uygulamayı Windows Mağazası'ndan indirmek mümkündür. Telegram ile Windows'da grup sohbeti ve multimedya paylaşımı özelliklerine ek olarak, dizinde kayıtlı en fazla 100 kişiye yayın göndermeye de izin verir. Yazılım ayrıca Windows 10'da Cartona ve canlı kutucuk ile entegre olma yeteneğinden de yararlanıyor. Böylece cihaz senkronizasyonu veya değiştirilmesi sırasında konuşma kaybı önlenir. Şifrelemenin uçtan uca yapıldığı güvenlik seviyesi de son derece yüksektir.
Telegram masaüstü sürümüne
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
ulaşabilirsiniz.Telegram nasıl kullanılır?
Adım #1 : Telegram'ı indirin ve uygulamayı açın.
Adım #2 : Mevcut cep telefonu numaranızı yazın.
Adım #3 : Görüntülenen ekrana telefonunuzdaki onay kodunu yazın.
Adım #4 :Adınızı ve soyadınızı yazın ve bir profil resmi ekleyin.
Adım #5 : İşlem tamam.
Adım #6 : Menü düğmesine basarak yeni grup, yeni kanal veya arama oluşturabilirsiniz.
Telegram’ın öne çıkan özellikleri nelerdir?
- Telegram bile güvenlik ve gizlilik sistemleri sayesinde sizin mesajlarınızı göremez.
- Bulut tabanlı sistemi vardır.
- Görüntülü ve sesli aramalara ek olarak, birçok farklı formatta yüksek kaliteli dosyaları kolayca gönderebilirsiniz.
- Ekran görüntüleri alındığında tarafa bildirim gönderir. Belirli bir süre sonra, iletileriniz hem sizden hem de karşı taraftan silinir.
- Mesajlarınızı şifreleyebilirsiniz.
- Son görüldüğünüzü istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.
- 200 bin kişiye kadar konuşma grupları oluşturabilirsiniz.
Telegram, iletişim uygulaması, iOS cihazlar için APP Store; Google Play üzerinden Android cihazlara ücretsiz olarak yüklenebilir.
Telegram, WhatsApp'a alternatif olarak tercih edilebilir mi?
Telegram'ı seçmek, bir noktada kullanıcı alışkanlıklarımızı değiştirmek anlamına gelir. WhatsApp o kadar uzun süredir hayatımızdaydı ki bunun yerine başka bir mesajlaşma uygulamasına geçmek zor olacak. Ancak Telegram'ın büyük kapasiteli konuşma gruplarıyla kullanılması da oldukça çekici görünüyor. Sunulan özellikler WhatsApp'a benzediğinden, seçim tamamen kullanıcıya bağlıdır.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)