Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com
FreeBSD 12 Kurulum

FreeBSD 12 Kurulum 1

indirmek için izniniz yok

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Hiçbir firma bu şekilde çalışmıyor.

Bir konu üzerinde karşıt görüş bildirmek için sadece görüşü anlamak değil konuyu da bilmek gerekiyor.
O ekrandan eklenen kullanıcının root yetkileri bulunmaz.
Root kullanıcısı, kök kullanıcıdır. Tüm linux türevi dağıtımlarda en yetkili kullanıcıdır. (Windows dağıtımlarında administrator olarak geçer)
Bu kullanıcıyı devre dışı bırakamazsınız. O kullanıcıyı aracılığıyla root yetkisi gerektiren işlemler yapamazsınız. Örnek vermek gerekirse root kullanıcısı tüm diğer kullanıcıların işlemlerini görebilir, tüm dosyalara erişim hakkına sahiptir. User hesaplar ise sadece belirtilen yetki kapsamında okuma, yazma gibi yetkilere sahip olur. Bir konuda mantık yürütmek iyi bir yaklaşım ama mantık yürüttüğünüz konuda bilgi sahibi de olmanız gerekiyor. Bilginin yerini mantıkla dolduramazsınız.
Modum konu başka yerlere kayıyor, mütevazı olmak için fazla bilgili değilim dedim iyice arap saçına döndü, anlatmaya çalıştığım şeyi anlamıyorsunuz, ben root kullanmayın derken root kaldırın tarzı bir şey demiyorum uzaktan erişimde root kullanıcısı kullanmayın diyorum. Açıklamakla uğraşmayacağım, başka cevap atmayacağım. Buyrun bir link vereyim en detayına kadar öğrenin neden kullanılmaması gerektiğini. Bu demek değil kesinlikle kullanmayın, mantıklı olan kullanmamak.

Bu da direk kullanım klavuzundan. Sizin için aradım.

Son düzenleme:
Modum konu başka yerlere kayıyor, mütevazı olmak için fazla bilgili değilim dedim iyice arap saçına döndü, anlatmaya çalıştığım şeyi anlamıyorsunuz, ben root kullanmayın derken root kaldırın tarzı bir şey demiyorum uzaktan erişimde root kullanıcısı kullanmayın diyorum. Açıklamakla uğraşmayacağım, başka cevap atmayacağım. Buyrun bir link vereyim en detayına kadar öğrenin neden kullanılmaması gerektiğini. Bu demek değil kesinlikle kullanmayın, mantıklı olan kullanmamak.

Bu da direk kullanım klavuzundan. Sizin için aradım.

demek istediğin şey "root kullanılmamalı" değil "ssh key kullanılmalı" baştan beri anlatım şeklinde yanlış olduğundan konu sapmış, root işletim sistemin de ki temel kullanıcı olduğundan demek istediğin şey onu düzenlemek olarak algılanmış ancak attığın link de root kullanıcısını local olarak kısıtlayıp uzaktan bağlantıda klasik şifre yerine makine tabanlı key olarak kullanmaktan bahsediyor

demek istediğin şey "root kullanılmamalı" değil "ssh key kullanılmalı" baştan beri anlatım şeklinde yanlış olduğundan konu sapmış, root işletim sistemin de ki temel kullanıcı olduğundan demek istediğin şey onu düzenlemek olarak algılanmış ancak attığın link de root kullanıcısını local olarak kısıtlayıp uzaktan bağlantıda klasik şifre yerine makine tabanlı key olarak kullanmaktan bahsediyor
İlk link konuyla alakalı açıklama içerdiğinden attım tüm bilgi için değil ilk paragrafında açıklamış arkadaş.
ikinci link ise direkt olarak kullanım klavuzundan.
ilgili alanı direkt olarak kopyalıyorum.
The superuser account, usually called root, is used to manage the system with no limitations on privileges. For this reason, it should not be used for day-to-day tasks like sending and receiving mail, general exploration of the system, or programming.

The superuser, unlike other user accounts, can operate without limits, and misuse of the superuser account may result in spectacular disasters. User accounts are unable to destroy the operating system by mistake, so it is recommended to login as a user account and to only become the superuser when a command requires extra privilege.

İlk mesajımda da dediğim gibi gerekmedikçe root kullanıcısıyla işlem yapılmamalı. Çağıracağınız programın ya da yapacağınız işlemin sonuçları kötü olursa sistem patlamaz en azından.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri