noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Sadi Tekelioğlu: ‘Kaleci seçmedim başkan seçildi’

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HarunCsknn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 141

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

sadi-tekelioglu-kaleci-secmedim-baskan-secildi-haberi-p8HkMlEP.jpg

Sadi Tekelioğlu denince hem Trabzonspor hem de altyapı akla gelir. Şu anda 3. Lig 1. Grup ekibi Artvin Hopaspor’u çalıştıran deneyimli teknik adam, Türk futboluna sayısız yıldız kazandırdı. Onu kimi zaman seri penaltılarla Galatasaray’ı 18-17 yenen Gençlerbirliği Teknik Direktörü kimi zaman da Uğurcan, Yusuf ve Abdülkadir Ömür’ü çocukluktan yıldızlığa taşıyan idealist hoca olarak gördük. İşte Sadi Tekelioğlu’nun SÖZCÜ’ye özel açıklamaları.

AYAKLARINA SIKTILAR!

“Dört büyük kulüp kendi ayağına sıktı. Bir başka deyişle bindikleri dalları kestiler. Artık 3-5 milyon Euro’luk transferler hayal. Büyüğü, küçüğü tüm kulüpler artık yarışmak için değil yaşamak için savaşacak. ‘Gençleri oynattım’ diye kimse kendine pay çıkarmasın. Trabzonspor, mecburiyetten oynattı. Ama 2015’in ardından altyapıdan bir tane oyuncu çıkaramadı. Koronadan sonra çaresizliğin çaresi artık altyapı olacak. Aksi takdirde kulüplerin yaşaması imkânsız.

İLK SORU: MAÇ SKORU

Elimizde iyi altyapı hocaları var. İşe idealist başlıyor. Ama 14, 15 veya 17 yaş takımlarında iki maç kaybetse ‘Sen bu işi yapamıyorsun’ diyerek gönderiliyor. Bu genç antrenörlere ilk soruları ‘Maç kaç kaç bitti’ oluyor. Bunun benzerini Trabzonspor A Takımı’nda yaşadım. Yöneticiler ‘Gençler zaten elimizde. Yabancılara çok para verdik. Sen onları oynat’ diyordu. Ama 2-3 milyon Euro’ya oynayanlar artık 1 milyon Euro’yu zor bulacak.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri