Bodyguardd 1
Bodyguardd
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

300TL FPS ARTTIRMA

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan durda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fps dediğiniz şey saniye başı ekran tazelemesi
Bakalım mt2'de ekran yenileme kaç ms?
ab1d8a3584.png

16ms
Peki canlar bunu değiştirirsek ne olur?
Eterbase/Timer.cpp
Hocam oraya bir girin 2 tane 16 değeri olacak bulun onları
Heh buldun mu canım benim, onları bir azalt bakayım ne olacak...

5387ae6933.png

Bunu gören insanlık artık eskisi gibi olmadı asla.
Çinliler yarasa yemeyi bıraktı
Ateistler şaşkın
Fener yine 7. sırada

Aşağı yukarı gördüğünüz fps arttırıyorum bn yhaa muhabbeti bundan ileri gitmez

Umarım cidden birileri bunu kullanmaz hahahaha​

Son düzenleme:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

kardeşim bak sen bu fps konusunun önemini anlamamışsın bak fps önemli bir şeydir açılımı Frame Per Second adından da anlaşılacağı gibi önemli bir şey önemli olmasa ingilizce olmaz sen burada fps i küçümsüyormuş gibi davranmışsın fps düşerse dolar artar bak bunu da sana şu şekilde açıklayayım fps düşerse oyuncular da fpsi yükseltmek için ekran kartı ihtiyacı doğar ekran kartı alırsak maalesef yerli üretim olmadığı için dolarla ticaret yapmak zorunda kalırız bu da tl nin değerini düşürür haa yurtdışı menşeili şirketle ithalatımızı tl ile yaparsak sorun olmaz ama bunu da yabancı şirketler kabul etmez ben millet için kullanacağım bu kodları teşekkürler
Eminim 'Koray gibi insanlar ciddiye alır senin yazdığını, adam 1 kod ile fps yükseleceğini sanıyor ve üstelik savunuyor kodunu :zuhaha:

Oyunda fps limitleyen bir şey yok kafana göre bir şey uydurup milleti dolandırmaya çalışma, config dosyasından monitörün desteklediği çoğu frekans(hz) limitleri zaten limitleniyor (Öğeyi görmek için üye olmalısınız.) burdan ne kadar seçersen doğal olarak o kadar fps üst sınırını belirlersin, yani yaptığın gibi gidip config kısmını iptal edip el ile 222 yazmakla aynı olay yani.

Frekansın kullanıldığı tek yer D3DPRESENT_PARAMETERS structın da ki FullScreen_RefreshRateInHz bu da fps üst sınırını belirleyen oyun kodlarındaki tek şey
FullScreen_RefreshRateInHz

Type: Öğeyi görmek için üye olmalısınız.

The rate at which the display adapter refreshes the screen. The value depends on the mode in which the application is running:

• For windowed mode, the refresh rate must be 0.
    For full-screen mode, the refresh rate is one of the refresh rates returned by Öğeyi görmek için üye olmalısınız..
Öğeyi görmek için üye olmalısınız.

Pencereli de neden kullanılmadığına gelecek olursak "borderless" ve "windowed" modlarda GPU driverı direk monitörün hz değerine göre sınır belirler, sonradan müdahale edilebilecek bir şey değil.

Aksini iddia ediyorsan buyur kanıtla dolandırıcı kardeş.
Fps'nin düşme nedeni;
Update fonksiyonlarında sürekli dönen kodlar,
Kameranın gördüğü yer kadar renderladığı modeller,
Modellerde yer alan texture sayısı (SetPass calls derler buna texture sayısı ne kadar fazla ise rakam artar buda fps düşürür. Bu yüzden atlas texture denen şeyi ortaya çıkarmışlar. )
Birde Batches var. Modelin tris sayısı ile birlikte texture ne kadar fazla ise Batches yükseltir buda fpsde düşmeye neden olur.
Src'de yer alan gereksiz döngüden çıkmayan kodlardan bahsetmiyorum bile.
---
Örümcek zindanında tek başına odada kasıyorsun odaya biri girdiğinde ufak bir donma olur geçer bu o an o esnada kameraya giren yeni objenin renderlanmasından dolayı olan birşey bununda bir nevi önüne geçmek için lod sistem kullanıyor oyun.

Benim mobil oyun projelerimde rastgeldiğim durumlar tamamiyle bu şekilde ve oradaki sistematik ve grafik mantığı tamamiyle metin2 içinde geçerli olan birşey world editorde bile f11 mi 10 mu hatırlamıyorum orada sahne istatistiklerini gösterir tamamiyle aynı mantık.
Özetle fps değerleri bir kısmı hatalı kodlarda büyük bir kısmı oyun grafiğinden oynar.
Şu forumda bir çoğumuz aman grafik iyi olsun muhtesem olsun herşeyi haritaya koyalım her bi haltı yapalım ağaçları dizelim efektleri süzelim cıvıl cıvıl olsun mantığında bu çok yanlış ki granny grafik motoru için bu ona resmen küfür etmek harici başka birşey değil. :)

Konu makaraya alınmış fakat önemli birşey olduğunu unutmayalım. :)
kardeşim bak sen bu fps konusunun önemini anlamamışsın bak fps önemli bir şeydir açılımı Frame Per Second adından da anlaşılacağı gibi önemli bir şey önemli olmasa ingilizce olmaz sen burada fps i küçümsüyormuş gibi davranmışsın fps düşerse dolar artar bak bunu da sana şu şekilde açıklayayım fps düşerse oyuncular da fpsi yükseltmek için ekran kartı ihtiyacı doğar ekran kartı alırsak maalesef yerli üretim olmadığı için dolarla ticaret yapmak zorunda kalırız bu da tl nin değerini düşürür haa yurtdışı menşeili şirketle ithalatımızı tl ile yaparsak sorun olmaz ama bunu da yabancı şirketler kabul etmez ben millet için kullanacağım bu kodları teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri