Merhabalar , kurulu olan freebsd'yi bilişimden firmasından kiraladığım İP adresine nasıl bağlayabilirim ?
Kurulu olan freebsd derken, locale olarak kullandığınız vdi'yi locale mi aktarmak istiyorsunuz.
Şimdi şöyle açıklayayım; siz bu local sunucudan yani bilgisayarınıza kurmuş olduğunuz freebsd sunucusundan işlem yaptıktan sonra build yapıyorsunuz. Build sonunda size game ve db dosyası verir o game, db dosyasını oyun sunucunuza atmanız ve izinlerini 777 yapmanız ve ardından reboot atmanız yeterli.Forumdan indirdiğim 5.6 GB lik dosyayı anlayamayarak kurdum ve bu ekranla karşı karşıyayım :
Ekli dosyayı görüntüle 5789
ancak yani bunu kurarken hic bir sekilde xxx sunucusundan kiraladığım metin2 sunucusunun veya herhangi bir sunucunun ip adresini girmedim yani benim bu konsoldan yapacağım işlemler nasıl olucakta xxx sunucusundan kiraladığım metin2 sunucusuna işleyecek ?
Dediklerinizi anlıyorum , ama uyguluyamıyorum bende bi anlama sıkıntısı felan var muhtemelenŞimdi şöyle açıklayayım; siz bu local sunucudan yani bilgisayarınıza kurmuş olduğunuz freebsd sunucusundan işlem yaptıktan sonra build yapıyorsunuz. Build sonunda size game ve db dosyası verir o game, db dosyasını oyun sunucunuza atmanız ve izinlerini 777 yapmanız ve ardından reboot atmanız yeterli.
Bunun icin benim kendi bilgisayarıma bi sunucu mu kurmam lazım ? FreeBSD'de derleyip kendi bilgisayarıma kurduğum metin2 sunucusunun hostuna winscp ile bağlanıp derlenen dosyaları da bilişim firmasından kiraladığım sunucuya kurucam ..