kralhakan2009 1
kralhakan2009
Bodyguardd 1
Bodyguardd
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

[TUTORIAL] Visual Code Kullanma

Herkese iyi akşamlar öncelikle, Visual Code adlı programa geçiş yaptığımdan beri daha rahattayım o yüzden program hakkında bildiklerimi aktarmak istedim. Düzenli çalışmayı sevenler için daha yararlı olucaktır hatta bu konu. Uzatmadan konuya geçeyim.

1- İlk olarak programı açıyoruz ve bizi böyle bir arayüz bekliyor.

2- Hazırladığımız çalışma dosyasını seçeceğiz. O yüzden de sol üstten File->Open Folder kısmına gelip

İçeriğini şu şekilde ayarlarsanız daha rahat olur tek tek dosya seçmek zorunda kalmazsınız.

Ve dosyamızı seçiyoruz.

3- Dosyamızın alt dosyalarını, Game Source, Client Source, game, packimizi açtığımız açık packlerin bulunduğu ETERR'i bu dosyaya ilave ederek 1 düzenleyici üzerinde her yere ulaşabilirsiniz.

Visual Code'de şu aşşağı bölümlerde extensions (Uzantılar) kısmından kendinize derleyici indirebiliyorsunuz aynı zamanda bir IDLE. Ben Metin2 için bir
"quest support for Metin2" diye bir quest yazarken işinizi kolaylaştıracak bir şey buldum. Bunu da extentions kısmından aratıp install'e basıp kurarsanız, Visual Code üzerinden yazdığınız questler daha düzenli oluyor bana göre öyle yani. Düzenli çalışmak her zaman iyidir, bu da düzen katıyor işe bana göre kullanmak yararlı ve Notepad++'dan daha fazla fonksiyonu olduğunu düşünüyorum. Yaptığınız kod yanlışlarını vs. gösteriyor mantıksal operatörlerde vs. lafı fazla uzattım iyi kullanımlar.

İşinize yaradıysa bir teşekkürü çok görmeyin iyi forumlar...
teşekkürler kasıyor mu visual gibi ağır bir program mı ?

Kankam sanırım visual studio code game source'de ki şu çince tarzı yazıları UTF'den dalayı bozuyor, ben 19 kullanıyorum o yüzden düzenlemesi var mı emin değilim bilgilendirme girersen daha iyi olabilir, konu için teşekkürler
Googlede format entegre etme mevcut ordan yapabilirsin olmadı akşam araştırıp geri dönerim, rica ederim[
Teşekkürler.
Rica ederim
teşekkürler kasıyor mu visual gibi ağır bir program mı ?
Hayır studio kadar ağır bir program değil, Rica ederim

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri