Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Rusya, Yarın Bütün Ülkenin İnternetini Kesecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sergioneral

enjoy the silence 👌
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Katılım
17 Haz 2010
Konular
3,640
Mesajlar
19,614
Online süresi
17g 50672s
Reaksiyon Skoru
4,815
Altın Konu
163
Başarım Puanı
474
Yaş
31
TM Yaşı
15 Yıl 10 Ay 10 Gün
MmoLira
-933
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Rusya, siber saldırılara karşı kendi savunma sistemlerini test edebilmek için yarın, ülke genelinde interneti kesecek. Ruslar, bu kesinti sırasında sadece RuNet olarak isimlendirilen Rusya'nın kendi internet ağını kullanabilecekler.

Siber güvenlik, günümüzün en önemli konularından bir tanesi. Kişiler, kurumlar ve hatta ülkeler, siber güvenliklerini bir şekilde sağlamak durumundalar çünkü artık savaşlar, sahalardan çok teknolojik olarak gerçekleştiriliyor. Bunun da doğal bir sonucu olarak devletlerin, kendilerine yönelik yapılacak siber saldırılardan korunmak için bazı özel güvenlik sistemleri oluşturması veya mevcut sistemlerini geliştirmesi gerekiyor.

Yarın Rusya, siber saldırılarla ilgili bir test yapacak. Bu test kapsamında ülkenin siber savaş savunma sistemleri test edilecek. Bu testler sırasında ise Rusya'nın global internet ağı tamamen kesilecek ve ülke, sadece Rusya içerisindeki internet ağı olan "‘RuNet"i kullanabilecek. Yani yarın Ruslar, sadece devlet tarafından oluşturulan ve kullanımına izin verilen izole bir internete erişim sağlayabilecekler.

44e4b79d13527bb9c2f80d044fc6f20eb85d491d.jpeg

Rus hükümeti, yarın yapılacak olan testlerin potansiyel siber saldırılara yönelik bir savunma girişimi olacağını söylüyor ancak bazı kesimler, testin çok da bu amaçla yapılmadığını düşünüyorlar. Rusya'nın bir bölümü, yarınki internet kesintisinin hükümetin Rusya'yı dış dünyadan izole etme planının bir parçası olacağına inanıyorlar. Durum böyle ise bile devlet yetkililerinin bu durumu duyurmayacağı su götürmez bir gerçek.

Ayrıca yarın yapılacak olan internet kesintisi, başta ABD olmak üzere diğer ülkelerin de dikkatini çekmiş durumda. ABD'li ağ uzmanları, Rus yönetiminin özellikle de Arap Baharı olarak isimlendirilen siyasi olaylardan beri sosyal medyanın sahip olduğu gücün farkında olduğunu ve bu yüzden de vatandaşlarını daha sıkı kontrol etmek istediği için böyle bir girişimde bulunduğunu söylüyorlar.

2d8daae54725046c84f20b0d6ed973e488df0716.jpeg

Rus yetkili ve uzmanlara göre ise bu test, ülkenin batıya olan bağımlılığından kurtulması için bir fırsat olarak görülüyor. Eğer RuNet sistemi başarılı bir şekilde çalışırsa bu durum Rusya için devrim niteliğinde olacak ve ülke, kendi internet ağını kullanabilir hale gelmiş olacak. Rusya, eğer yarınki testlerde istediği başarıyı elde edebilirse RuNet'i daha aktif olarak kullanabilir.

Rusya'daki internet kesintisinin başlangıç saati ve kesintinin ne kadar süreceği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Rus yetkililer, internet kesintilerinin hem bölgesel hem de tüm ülkeyi kapsayacak şekilde farklı farklı etaplarda yapılacağını açıklamış durumdalar. Bu durum galiba en çok da Counter Strike: Global Offensive oyuncularını sevindirecekmiş gibi görünüyor.
 
Kaynak belirtilmediği için konu kilitlendi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri
Üst