berkmenoo 1
berkmenoo
mavzermete 1
mavzermete
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Tanım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Reached
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 537

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

İyi günler bir soru sormak istiyorum, bence bu konuya yeterince destek gelirse bir rehber olacağını sanıyorum. Source içinde LPCHARACTER, ch, LPITEM gibi gibi tabirler var bunların ne oldugunu nerden anlayabiliriz yani bunların da tanımlandıkları yerler var sonuçta veya bilenler söyleyebilir mi teşekkür ederim şimdiden.

@Tungа
@ulubey4242
@atakanbakir

Çözüm
Ek bir bilgi daha vereyim.
Mesela eşyanın hangi karaktere uygun olduğunu söyleyen bir fonksiyon yazacaksın.
Bu fonksiyon için değişkenlerin ne olmalı?
Eşyanın kendisi dimi.

Eşyanın kendisini kullanacağın bir fonksiyonda kullanacağın değişken de bir eşya olmalı dimi?
Yani demek istediğim şu; int, long, byte, word, float vs vs bunlar bir data type ama fonksiyonun tanımlamasına bir class a ait obje de dahil edebilrisin.
Bu fonksiyonu çağırdığın yerde bir değişken olarak class'a ait objeyi kullanırsın.
Anladım gerçekten çok teşekkür ederim ?
Bir manası yok. Sadece obje tanımlaması.
Yerine istediğin tanımlamayı yapabilirsin. Bir olayı yok. Sadece anlaşılır olması için tanımlanan class a ait olduğunu belli eden ismi var.

Bir manası yok. Sadece obje tanımlaması.
Yerine istediğin tanımlamayı yapabilirsin. Bir olayı yok. Sadece anlaşılır olması için tanımlanan class a ait olduğunu belli eden ismi var.
C:
extern int	CalcArrowDamage(LPCHARACTER pkAttacker, LPCHARACTER pkVictim, LPITEM pkBow, LPITEM pkArrow, bool bIgnoreDefense = false);
Mesela burda LPCHARACTER pkVictim
Denilmiş pkVictim savunan LPCHARACTER neyi belli ediyor mantığını anlamaya çalışıyorum da

C:
extern int    CalcArrowDamage(LPCHARACTER pkAttacker, LPCHARACTER pkVictim, LPITEM pkBow, LPITEM pkArrow, bool bIgnoreDefense = false);
Mesela burda LPCHARACTER pkVictim
Denilmiş pkVictim savunan LPCHARACTER neyi belli ediyor mantığını anlamaya çalışıyorum da
pkVictim saldırıya uğrayan
pkAttacker saldıran
pkBow silah
pkArrow mühimmat

bunlar fonksiyona giren öğeler.
Data type olarak int, bool yerine LPCHARACTER, LPITEM değişkenleri kullanılmış çünkü
LPCHARACTER
Character class ının adı
LPITEM
ise item classının adı.
bu classlara ait objeler kullanıldığında fonksiyona 1 değişkeni değil objeyi dahil etmek için fonksiyon tanımlamasında
objenin kendisi kullanılır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri