emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
Hikaye Ekle

FiveM - Resource Karıştırıcı ( ANTI HİLE )

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Resource indilo53'e aittir, konu alıntıdır.

Merhaba, sunucunuza girip oyuncuları patlatan, herkese para dağıtan ve herkesin mesleğini polis yapan hilecilerden kurtulmak istiyorsanız indilo53 tarafından yazılmış "Resource Scrambler" tam da bu sorunu çözmeye odaklanmış bir script'tir.

TÜRKÇE ANLATIM

Sunucunuzda kaydedilmiş bütün server ve client tabanlı event'ları karıştırarak lua injector kullanılarak yapılan hileleri engellemek için kullanılır.

Kullanım:
  • Bu scripti kullanmadan önce bütün dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın!
  • script'in son sürümünü indirin ve arşivden çıkarın.
  • Bütün resource klasörlerinizi "resources" klasörüne yerleştirin.
  • index-win.exe dosyasını çalıştırın. ( ) (exe dosyasına güvenmiyorsanız gerekli dosyaları indirip npm kurulumu ve node ile kullanabilirsiniz.)
  • İşlem bittikten sonra scrambled-resources klasöründeki değiştirilmiş resource dosyalarını tekrardan sunucunuzdaki resources klasörüne yollayın. Bu kadar!

Event tabloları scrambled-resources/scrambler-events.json klasörü içerisinde bulunabilir.

scrambler:injectionDetected sunucu tabanlı event'ını dinleyerek kötü niyetli oyuncuları yakalayabilirsiniz. (server.cfg içerisinden "scrambler-vac" başlatmayı unutmayın)

Kod:
AddEventHandler('scrambler:injectionDetected', function(name, source, isServerEvent)

local eventType = 'client'

if isServerEvent then
    eventType = 'server'
  end

print('Player id [' .. source .. '] attempted to use ' .. eventType .. ' event [' .. name .. ']')

end)

Script'in yapımcısı bu script'in her durumda çalışacağını garantilemiyor ve benim de henüz denemeye vaktim olmadığı için bir yorumda bulunamıyorum.

Her kullanımdan önce resource dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın. Dönüştürülmüş dosyalar geri döndürülemez!

İyi Forumlar..

Dönüştürmeyi tamamladıktan sonra script otomatik olarak "scrambler-events.json" isimli bir dosya oluşturacak. İçerisinden "getsharedobject" aratınca iki farklı değer bulacaksınız. Birisi server dosyaları diğeri ise client dosyaları için.. Eğer hata veren dosya server dosyasıysa ilk vereceğim kodu; client dosyasıysa ikinci vereceğim kodu, kendi değiştirilmiş "getsharedobject" değeriyle değiştirerek server/client dosyasının en başına ekleyin.

Server için:

Kod:
ESX = nil

TriggerEvent('burayaservericindegistirilmisdegeriyazin', function(obj) ESX = obj end)

Client için:

Kod:
ESX = nil

Citizen.CreateThread(function()
    while ESX == nil do
        TriggerEvent('burayaclienticindegistirilmisdegeriyazin', function(obj) ESX = obj end)
        Citizen.Wait(0)
    end
end)

Eğer script oyuncunun mesleğini çekiyorsa üstteki thread'e bunu da ekleyin:

Kod:
while ESX.GetPlayerData().job == nil do
        Citizen.Wait(10)
end

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri