noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Loading Ekranında Müzik mi çalar ?

alpercaglar58

Level 5
TM Üye
Konular
82
Çözüm
21
Online süresi
2d 1h
Reaksiyon Skoru
181
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 9 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
155
MmoLira
772
DevLira
9
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Toplanın arkadaşlar :) Sıcak sıcak yeni öğrendiğim. %100 kendi çabalarımla araştırıp öğrendiğim, pack üzerinde bir konudan bahsetmek istiyorum.

Daha önce Giriş Arka planını Hareketli yapmayı benzer bir yolla öğrenmiştim şimdide Oyun yükleme ekranı(Loading screen)'de müzik dosyası oynatmayı ses dosyası çalıştırmayı öğrendim hemen konuya geçiyorum;

1-)Locale_tr ve ya Locale_de pack dosyamızı uygun programlarla açıyoruz. (Eter Nexus kullandım ben)

2-)Açtıktan sonra "locale_tr\locale\tr\ui" konumunda loadingwindow.py dosyamızı duzenleyeceğiz :) yapacağımız şey çok kolay. Önce mantığından bahsedeyim.

* Client'in python kısmında belirli modüller geliştirilmiş. Bunlar içinde her pack'ta farklı olabilir benim kullandığım pack'da snd adında bir modül ile ses dosyalarını okutma işlevlerini yapmışlar. Farklı python kodları denedim fakat yapamadım dile hakim olmadığımdan ama bunu öğrendim neyse hemen konumuza dönelim.

3-)Açtıktan sonra en ust satıra modülü import kodunu ekliyoruz.

[CODE highlight="1"]import snd[/CODE]

* Bundan sonra sadece ses dosyasını çalmasını istediğimiz bir dosyayı local_tr icine atıyoruz .mp3 ve ya .wav olabilir ikisinide okuyor diğer uzantıları denemedim.

4-) Modülü çağırdıktan sonra; mp3 dosyasını oynatacak kodumuzu yazıyoruz.

[CODE highlight="1"]snd.PlaySound("locale/fetihonline/loading.mp3")[/CODE]

5-) Tırnak içindeki alan mp3 dosyası'nın kaynak konumu bunu dilediğiniz gibi yapabilirsiniz, fakat locale içinde durması iyidir iyi. :)

6-) Son olarak düzenlemeleri kaydedip locale_tr ve ya locale_de 'yi tekrardan kapatıp pack klasörüne atıyoruz.(Ne olur ne olmaz bir yedek almakta fayda var.)

-Hepsi bu kadar daha önce paylaşan oldu mu?

+Bakmadım. Ama mevzu bu kadar :) Herkese iyi forumlar

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

2 sn lik giriş işlemi için acaba 5 dk lık bi müzik koyan keriz varmıdır logine :D

güzel olmuş :E

2 sn lik giriş işlemi için acaba 5 dk lık bi müzik koyan keriz varmıdır logine :D

güzel olmuş :E
Bu sadece loading ekranı :p al kodu başka bir dosyaya konumlandır orda da çalsın :)

Ama fark yaratabilir Ben daha önce hiç görmedim

Bu sadece loading ekranı :p al kodu başka bir dosyaya konumlandır orda da çalsın :)

Ama fark yaratabilir Ben daha önce hiç görmedim
farm maplarında iş görür login char select gibi yerlerde farazi olur 4-5 dk lık müzik ha müziği sevipte keriz gibi dinleyen olucak kafasıyla biri eklerse orlarada bilinmez :E

farm maplarında iş görür login char select gibi yerlerde farazi olur 4-5 dk lık müzik ha müziği sevipte keriz gibi dinleyen olucak kafasıyla biri eklerse orlarada bilinmez :E
Hala denemeler yapıyorum da :) çalan müzik tekrar etmiyor etmesinde. Birde süre olarak 8 saniyelik bir müzik melodi yeterli :) arada ışınlanırken insan biraz kafa dinlemek isteyebilir kılıç bıçak ok seslerinden bunalabilir ha hi hu dan dun :D

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri