HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Ne demek arkadaşlar, Sürekli soru soran kişi olarak anılmaktansa bir şeyler bırakmakta fayda var. Şunu yazmam 15 20 dk sürdü ama öğrenmek için akşam 22:00'dan 03:00'a kadar araştırdım irdeledim sabah kalktım. 1 2 denemede olayı çözdüm. Öğrenmek, paylaşmak güzeldir. Rica ederim 

Ne demekçok teşekkür ederim harbi
Zamanım olsa daha fazla paylaşım yapmak istedim. Öğrenip çöpe atacağıma, paylaşırım herkes faydalanır 
Konuya çalıştığına dair kanıt/görsel eklermisiniz?Selam arkadaşlar. Yeni öğrendiğim bir mevzuyu paylaşmak istedim. Türkçe kaynaklardan %30 yabancı kaynaklardan %70 yardım alacaktan öğrendim hemen konuya geçiyorum.
Başlangıç iteminin ayarlarının yer aldığı quest'te bir kaç satır ekleyerek başlangıç itemlerine efsun ekleyebiliyoruz. Fakat bunun için öncelikle sunucudaki GAME dosyasında gerekli nitelikler(attribute) eklimi diye kontrol etmek lazım. Bu aşamada beni en çok oyalayan bu oldu. Çünkü files ve ya source'e göre değişiyor. Bunu da şöyle öğrenebilirsiniz.
1-) /game/src konumundaki questlua_item.cpp dosyasını açıp içinde "set_attr" seklinde aratıyoruz.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
2-) İçinde "int item_set_attribute(" ve ya "int item_set_attr(" şeklinde tanımlı bir nitelik varsa ve bu game'i kullanıyorsak işimizin %70'i bitmiştir demektirBeni en çok oyalayan bu oldu.
*Niteliğin olduğunu gördükten sonra başlangıç itemlerini veren questi açıyoruz.
3-) Filezilla ile sunucumuza bağlanıp /usr/game/share/locale/turkey/quest/object/notarget/login konumuna geliyoruz.
4-) Burda çoğu fileste "give_basic_weapon.start" adında ve ya "baslangic_ayari.start" gibi baslangıç questi yer alır. Bunu yedekleyip açıyoruz.
*Şimdi ben +9 Kılıç ve efsunlarını +12 güç +1k hp olarka ekleteceğim. bunu da savaşçı karakterlerin başlangıcına ekleyeceğim.
5-) == 0 savaşçı ==1 ninja vs diye gidiyor
[CODE title="Kod satırım"]local sinif = pc.get_job()
if sinif == 0 then
----altına eklıyoruz----[/CODE]
pc.give_item2_select(19) --- Bu itemi seçmemize yarıyor. 19-> +9 Kılıç,
item.set_attribute(0,5,12) --- Bu iteme efsun eklememizi sağlıyor -> (0 : ilk efsun,5: efsun kodu(güç),12:değeri)
item.set_attribute(1,1,1000) --- Bu iteme efsun eklememizi sağlıyor -> (1 : ikinci efsun,1: efsun kodu(MaxHp),1000:değeri)
6-) Kafamıza ve isteğimize göre karakterlerin tamamına eklemeleri yaptıktan sonra kaydedip kapatıyoruz.
7-) ister GameMaster hesabınızdan "/reload q" istersenizde sunucuya "reboot" atıp yeniden başlatın iki yolla da aktif olacaktır.
***Hata olursa 3 sebebi vardırya attribute niteğili questlua_item.cpp'da ekli değil ve ya farklı tanımlanmıştır. ya give_item2_select niteliği questlua_pc.cpp 'de farklı tanımlı ve ya ekli değildir. Ya da başlangıç item questini yazarken hata yapılmıştır.
Şimdi den kolay gelsin
Forumda baya aradım göremedim. Öğrendiğimi paylaşmak istedim.
Çalışırdım denedim. Kullandığım fileste sorun yaşamadım. Şu aralar bu tür şeyleri askıya aldım. Bu yuzdende kanıt vs ayarlayamam. Yaparım dersem yalan söylerim. Sağ soldan calıntı çakma resimde ekleyip yalan yanlış işler yapmak istemiyorum. Dilerseniz konuyu kapatabilirsiniz hocamKonuya çalıştığına dair kanıt/görsel eklermisiniz?
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)