Halihazırda olmayan bütün fixleri ifdefli hale getirdim ekli olmayanlar kontrol edip ekledim nasıl yapılan bir şey yokKonuda olan hataları belirtmiştim. Bunda yapılan yanlış çözümleri yazacağım.
#ifdef ENABLE_WARRIOR_STUN_DOWN_HP_FIX
bunda computepoints'de bulunan eğer karakterin hpsi maksimum hpden fazla ise hp yi maks hp ye eşitliyor. bu yanlış bir hata çözümü. karakter maks hp olan bir eşya çıkartırsa, maksimum hp nin üzerinde bir hp değeri oluşacaktır. örneğin karakterin giyili şekilde 10K canı varsa. eşyaları çıkardığında 4k olması yerine 10k kalacaktır. Bu şekilde hp bugu yapılabilir. Ayrıca bu kodun tekrardan setparty ye neden eklendiğini anlamadım. Update packet ile neden kontrol etmiyor da partiye girince kontrol ediyor trajikomik.
ENABLE_GUILD_SQL_FIX
böyle bir ifdef eklenmiş ama herhalde ChatPacket lerin içeriği değişerek sql injection çözülmeye çalışılmış
ENABLE_CHANGE_SEX_WITH_COSTUME_FIX
çözüm yapılmaya çalışılırken ezbere gidilmiş ve saç kostümüne ait kontrol kaldırılıp ekstradan bir hata eklenmiş
ENABLE_YMIR_AFFECT_FIX
ENABLE_GUILD_EMPIRE_FIX
ENABLE_SOUL_STONE_FIX
ENABLE_EQUIPPED_ITEM_ENCHANT_FIX
ENABLE_SWAP_ITEM_FIX
ENABLE_UNMOUNT_FIX
ENABLE_STATU_HPSP_BUG
ENABLE_GROUP_HP_BUG_FIX
bunlar zaten çözülü ama gereksiz yere ifdef içine alınmış. sadece göz boyama. yeni yapılan birşey yok.
o konudaki herşeyin doğru olduğu kim söyledi ki?asiply'daki her şeyi eklemeye çalıştım ekli olmayanları
Hatayı çözmek için ilk önce hata var mı yok mu diye kontrol etmen gerekiyor. Yoksa bir çözüm sunmaya çalışırken başka bir hataya yol açmış olursun.
Olmayan hatayı çözmek, hasta olmadan ilaç almak gibidir. Hasta olmadan ilaç alırsan, sadece kara ciğerini bitirirsin.
Bu arada 1 hata nın birden fazla çözümü olabilir. Ama 2 çözümü aynı anda uygulamak yeni bir hataya yol açar.
Eğer sabitteki konudaki her fix denilen şeyi yaptıysan vay haline
geçmiş olsun.
Kodları okuyarak fixleri yapmanızda fayda var.
Eğer fix diye belirtilen konudaki hata oyununda mevcutsa fixi denersin. Fakat olmayan bir hatayı fixlemek saçma olacaktır.
geçmiş olsun.Kodları okuyarak fixleri yapmanızda fayda var.
Eğer fix diye belirtilen konudaki hata oyununda mevcutsa fixi denersin. Fakat olmayan bir hatayı fixlemek saçma olacaktır.
Anladım o zaman konu kapatılabiliro konudaki herşeyin doğru olduğu kim söyledi ki?
Hatayı çözmek için ilk önce hata var mı yok mu diye kontrol etmen gerekiyor. Yoksa bir çözüm sunmaya çalışırken başka bir hataya yol açmış olursun.
Olmayan hatayı çözmek, hasta olmadan ilaç almak gibidir. Hasta olmadan ilaç alırsan, sadece kara ciğerini bitirirsin.
Bu arada 1 hata nın birden fazla çözümü olabilir. Ama 2 çözümü aynı anda uygulamak yeni bir hataya yol açar.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)