kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
onur akbaş 1
onur akbaş
PrimeAC 1
PrimeAC
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Tek çıkış yolu uzay!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan unthinkinq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 289

unthinkinq

Level 43
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
22 Nis 2010
Konular
3,088
Mesajlar
47,898
Online süresi
3d 16m
Reaksiyon Skoru
5,352
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 1 Ay 20 Gün
Başarım Puanı
428
MmoLira
-488
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Dünyanın yaşayan en büyük fizikçisi sayılan Stephen Hawking, "Big Think" adlı web sitesine, "Bu dünyadan kaçmazsak, sonumuz pek hayırlı değil" mesajı verdi. Hawking'e göre, doğal kaynakları hızla tüketen insanoğlunun tek çaresi, ilk fırsatta uzaya yayılmak.

Dünya son günlerde çeşitli felaketlerle boğuşurken, yaşayan en büyük fizikçi olarak kabul edilen Stephen Hawking, uzaya yayılmadığı takdirde insan neslinin yok olacağını söyledi.

"Big Think" adlı web sitesine konuşan Hawking, iyimser biri olduğunu, fakat insanoğlunun hayatta kalabilmesi için önümüzdeki yüzyılların iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti:

"Tarihimizde giderek artan şekilde tehlikeli bir döneme giriyoruz. 1963'teki Küba füze krizi gibi, yok olmamızın an meselesi olduğu zamanlar geçmişte yaşandı. Bu tür olaylar gelecekte daha sık olacak. Çünkü dünyanın sağladığı doğal kaynakları hızla tüketiyoruz. Genetik kodlarımız bencil ve saldırgan içgüdüleri taşıyor. Uzun vadede var olmak için tek şansımız uzaya yayılmak."

Hawking ayrıca insanlığın, 'insanlık tarihinin giderek tehlikesi artan bir dönemine girdiği' uyarısında da bulunarak, "Son 100 yılda dikkate değer bir ilerleme gösterdik, ama bir 100 yıl daha yaşamak istiyorsak, geleceğimiz uzayda" diye konuştu.

Evrenin temel prensipleri üzerine çalışan Stephen Hawking, 1663 yılında ilk olarak Isaac Barrow sonra da 1669'da tarihin en büyük matematikçisi sayılan Sir Isaac Newton'a verilen Lucasian profesörü oldu.

Hawking, Roger Penrose ile birlikte, Albert Einstein'ın Uzay ve Zamanı kapsayan Genel Görelilik Kuramının, Big Bang'le 'Büyük Patlama' başlayıp karadeliklerle sonlandığını gösterdi. Bu sonuç Kuantum mekaniği ile Genel Görelilik Kuramı'nın birleştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyordu.

Bu yirminci yüzyılın ikinci yarısının en büyük buluşlarından biriydi. Bu birleşmenin bir sonucu da karadeliklerin aslında tamamen kara olmadığını, fakat radyasyon yayıp buharlaştıklarını ve görünmez olduklarını ortaya koyuyordu. Diğer bir sonuç da evrenin bir sonu ve sınırı olmadığıydı. Bu da evrenin başlangıcının tamamen bilimsel kurallar çercevesinde meydana geldiği anlamına geliyordu.
 
Uzaya yayılmamız için de teknolojiye veya foton kuşağına girmemiz şart.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst