- Konular
- 1,298
- Çözüm
- 203
- Online süresi
- 7mo 18h
- Reaksiyon Skoru
- 9,275
- Altın Konu
- 377
- Başarım Puanı
- 426
- MmoLira
- 51,333
- DevLira
- 74
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Kendi hazırladığım sistemler, içerikler ve çözümlemelerin tamamını derledim. Tamamı kendi yaptığım sistemler, çözümlemeler ve rehberlerden oluşuyor.
C++/C#/Python
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
Freebsd:
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
SQL:
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
forum.turkmmo.com
Quest:
forum.turkmmo.com
Pack Paylaşımları:
forum.turkmmo.com
C++/C#/Python
Max Level Beceri Kitabı Okuma Fix
Piyasadaki tüm dosyalarda mevcut olan bir hata. Son seviyeye ulaştığınızda tecrübe edinmeniz mümkün değil. Dolayısıyla beceri kitabı da okuyamazsınız. Bunun için bir hata çözümüdür. Son seviyeye ulaştığınızda beceri kitabı okumak, tecrübe gerektirmez. https://paste.tc/dTmgDOxl6P Dosyanızda...
Gameforge'un kullandığı Client Multilanguage
4-5 ay önce yazmıştım. Birkaç değişen kod var. Config dosyası üzerinden dil değiştirebilirsiniz. İndirmeniz gereken dosyaları ve anlatım aşşağıdadır. Client içine atın: https://www.dosyaupload.com/j9xM anlatımı uygulayın: https://paste.tc/4nkEapDw6u
Rubinum/Evion Tipi Arttırma Kağıdı
Ne olduğunu bilmeyenler için https://gyazo.com/3d82b0c5a6e53cb6c44b4c3899e91eb2 Arkadaşlar eşyada kaç efsun olduğu farketmez. 40 level altı tüm eşyalarda 5 efsun gelene kadar efsun ekler. Anlatım: ------------------------------------------------------------------------------------------...
Sınırsız Yeşilpot, Morpot, Ejderha Tanrıları/Kritik-Delici
Yeşil Pot, Mor Pot veya Ejderha Tanrıları/Kritik-Delici basıldığında hiçbir zaman silinmez.(Matematiksel olarak 60yıl sonra silinir.) Not: Yeşil Pot ve Mor Pot ölünce siliniyor. Bunu engellemek için char_affect'de #define IS_NO_CLEAR_ON_DEATH_AFFECT satırına AFF_MOV_SPEED_POTION ve...
SkillBook Read Renewal - Hızlı BK Okuma
Günümüz Metin2 sunucuların Münzevi Tavsiyesi ve Kötü Ruh Kovma Kağıdı markette satılır ve kullanıcılar kolayca elde edebilir. Bu sistemle kullanıcılar Münzevi Tavsiyesi olmadan tüm kitapları hatasız okuyacak, Kötü Ruh Kovma Kağıdı'na ihtiyaç duymadan beceri kitaplarını sağ tıklayarak peşpeşe...
Affectlerde Gerçek İkonların Gözükmesi
Affectlerdeki objelere ait ikonlar yerine gerçek ikonlar gözükecektir. Tüm objeler oyunun kendisinde olan aynı boyuttaki ikonlar ile değiştirilmiş bu nedenle atmanız gereken ekstra bir dosya bulunmamaktadır. You must be registered for see element. root/uiaffectshower.py You must be...
Arkadaş Listesinden Silme Hata Çözümü
Farklı bir tarz bloklama sistemi yazarken farkettim; Bir kullanıcıyı arkadaş eklediğinizde karşı tarafa onay giderek karşılıklı olarak arkadaş listelerine ekleniyor Ancak arkadaş listesinden çıkarıldığında sadece çıkartan kişiden silinmekte. Bloklama sisteminde, karşıdaki kişinin arkadaş...
Rubinum Tipi Affect Limit Satır Atlatma
Karakterin üzerinde bulunan affect miktarına göre sol üst tarafta satır atlatacaktır. Bölümünden kalan işlemini kullanarak yaptım dolayısıyla birkaç satır koddan oluşuyor. Daha önce bir çok serverde yapıldığını gördüm ancak sağlam olanı görmedim, paylaşılan serverfileslerde ekli olanların tamamı...
Level Yanı Türk Bayrağı
Kendi sunucum için hazırlamıştım. Bayrağın saçma sapan aşşağıda yukarıda yada level yazısıyla arasında uçurum olması sorunları yok. Game tabanlı değildir. Client'de sadece 1 tanımlama ve pack klasörüne eklenecek 1 dosya ile çalışır. Anlatım: You must be registered for see element. ETC içine...
Özel Karakterler('-', '_', '@', '!', '&'....) ile Karakter Açma
Şuana kadar Rubinum'da gördüm. Oyuncu sayısı çok olduğu zaman oyuncular istediği tarzda nickler alamamakta. Belirtilen dosyada değişiklikleri yaptığınızda özel karakterler kullanabilir hale gelecektir. Kullanılacak özel karakterlerin miktarını arttırabilirsiniz ancak mysql'un charset dışına...
Boss Kill Duyuru (C++)
Genelde tüm serverlerde quest üzerinden çalışıyor. Kanal göstermesi, level göstermesi falan ayarladım. Char_battle.cpp'de bunu bulun CHARACTER_MANAGER::instance().KillLog(GetRaceNum()); ve altına ekleyin. https://paste.tc/A7WdNKrr45 Katkılarından dolayı @durda 'ya teşekkürler.
#ifdef/#ifndef/#else ve if app/if not app komutları nasıl çalışır.
#ifdef/#if defined nedir? "ifdef" C++ dilinde kontrollü yürütme mekanizmasıdır. Python'da kullanımı "if app" dır. Size bu iki komutun kullanım mekanizmasını anlatacağım. Source dosyalarını tanıyalım: İlk önce oyunun server source dosyalarından başlayalım; 2 tane temel kaynak dosyası(game ve...
Homoseksual Duygu Modu
İki erkek karakter yada kız karakter fransız öpücüğü, öpücük yapabilir. https://paste.tc/zCd1VkegKn
5 Dakika'da 0 Makine üzerinde source build ediyoruz.
Denendiği versiyonlar: Freebsd 12.0 RELEASE Freebsd 11.2 RELEASE Freebsd 11.1 RELEASE Source derleme işlemi için Freebsd kurulu olan sunucunuzda bazı uygulamalar kurulu olmalıdır. Portsnap komutuyla bunları edinmek saatlerinizi alabilir. Pkg komutlarıyla dakikalar içerisinde kaynak kodlarınızı...
Freebsd:
MariaDB Kurulumu
Kurulum: Bu kodu yazıyoruz ve MariaDB 10.4 kurulmuş olacaktır. pkg install -y mariadb104-server Başlangıç MariaDB Otomatik Başlaması İçin: echo 'mysql_enable="YES"' >> /etc/rc.conf Bu aşamadan sonra eğer elinizde MariaDB kurulu olan bir sunucudan alınmış yedek dosyası var ise bunu yazarak...
Hangi FreeBSD sürümünü kullanmalıyım?
Bu çokca sorulan bir soru, cevabı ise çok basit; En son sürüm. FreeBSD bir işletim sistemi ve sürüm güncellemeleri, kullanıcılar Metin2 oyunu açmaması için performans düşürelim diye yapılmıyor. Çok yaygın olarak kullanılan 9.2 ile şuanda tüm global firmalar tarafından kullanılan 13 sürümü...
FreeBSD ZIP Uzantısı Kullanımı
Freebsd'de nasıl zip uzantılı dosya oluşturabildiğinizi ve zip uzantılı dosyaları nasıl çıkartıldığını anlatacağım. Windows işletim sisteminde yaygın olarak winrar uygulaması kullanılır ve bu uygulama rar, zip ve rar4 oluşturmanızı izin verir. Bunları FreeBSD ortamında çıkartılması bilinmediği...
Fransa Lokasyonlu Sunucular İçin IP Yapılandırması Nasıl Yapılır?
GF'nin son dönemdeki icraatlerinden sonra Fransa lokasyonlu sunuculara olan ilgi arttı. Fransa'da networking ayarı Türkiye lokasyonlu sunucular ile aynı değil. Bu nedenle farklı bir ağ yapılandırmasına ihtiyacınız var. sunucuda konsola ee /etc/rc.conf yazın ve en alta bunu ekleyin...
PuTTY/MTPuTTy İndir
PuTTY, Freebsd sunucumuza bağlanmak için kullandığımız ücretsiz bir SSH Client'dir. Bu bağlantıdan PuTTY indirebilirsiniz. Download PuTTY: latest release PuTTY programında bu şekilde bağlanacağınız adresi yazarak Open butonuyla sunucuya bağlanabilirsiniz. Dilerseniz Kayıt İsmi yazdığım bölümden...
Freebsd Saat Sorunu Çözümü
Freebsd saatinin gerçek saat ile uyumsuz olması nedeniyle bazı sorunlar meydana gelir. Örneğin; otomatik event, otomatik duyuru, belirli süre aralıklarında açılan mini oyunlar, build olurken clockskew hatası. Clockskew hatası Freebsd'nin tarihinin bilgisayar tarihinden geride kalmasıyla oluşur...
PKG No adress record Hatası
Freebsd makinenizde PKG ile uygulamaları kuramıyor ve resimdeki hatayı alıyorsanız çözümü konunun devamında. You must be registered for see element. 1.İlk olarak konsola bu kodu yazarak ayarları açalım. bsdconfig 2.Açılan pencerede Networking Management seçiyoruz. You must be registered for...
PKG Operation timed out Hatası
Freebsd'de bulunan PKG komutu ile bir uygulama indirirken belirli bir süre aşımından sonra bu hatayı alırsınız. Bu hatanın çözümü için süre aralığını arttırmamız yeterli olacaktır. Bunun için konsola bu kodu yazıp enter basmanız yeterli olacaktır. echo 'FETCH_TIMEOUT = 300;' >>...
FreeBSD 12.0 Lib Dosyaları
Dosyalar: https://www.dosyaupload.com/adT3 Virustotal: https://www.virustotal.com/gui/file-analysis/NDg2NzExZjljMDE4NDU2NGEwMDliN2EzZjFjYTQ5MTY6MTU2NzYwODEwNg==/detection
Putty'den Şifre girmeden autologin yapma
Sunucu sahiplerinin işine yarayacak bir ipucu; Bu göstereceğim yol ile Putty'de şifre girmeden hızlıca giriş yapabileceksiniz. İlk olarak Putty uygulaması için bir kısayol oluşturmamız gerekiyor. Putty'nin kurulu olduğu C:/Program Files/putty dizinine gidiyoruz. Bu dizin sizde farklı olabilir...
Freebsd Komutları
Sık olarak kullandılan ve bilinmesi gereken tüm kodlar listelenmiştir. ls : Dizinde bulunan herşeyi listeler. tar zxvf : tar.gz uzantılı dosyanın içerisindekileri dışarı çıkartır. tar cvzf : tar.gz uzantılı bir dosya oluşturur. cp : Dosyayı kopyalar. mv : Bir dosyayı başka bir dizine...
Freebsd 11.2 Lib Dosyaları
Çalıştığına dair kanıt: http://prntscr.com/jn86jg Dosyalar: https://www.dosyaupload.com/i4bk Virustotal: https://www.virustotal.com/#/file/a99e957736a88277f35c1e38783c8a9cf6144c3f9fb21e8bb3b732b8d1a01ef0/detection
Freebsd İndir
Resmi sitesinde sadece 11.2 sürümü ve üzerindeki sürümler yer almaktadır. Alt sürümlere destek verilmemektedir. Eğer Freebsd sürümlerine çok hakim değilseniz kararsız(beta) sürümlerden kaçınmaya çalışın. Beta sürümler düzenli olarak güncellemeler almaktadır. Bu nedenle ummadığınız hatalar ile...
MySQL Kurulumu
Kurulum: Bu kodu yazıyoruz, gelen soruya 'Y' yazıp enterlıyoruz. Mysql 5.5 server kurulmuş olacaktır. pkg install mysql55-server Başlangıç Mysql Otomatik Başlaması İçin: echo 'mysql_enable="YES"' >> /etc/rc.conf Mysql Kullanıcı Oluşturma: Mysql'ın ilk kurulumdan sonra var/db klasörüne bir...
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) Hatası
Bu hata mysql'ın kapalı olmasından dolayı kaynaklanır. Mysql neden kapalı olabilir? 1.Mysql kurulu değildir. 2.Hiç açılmamıştır. 3.Yönetim tabloları zarar görmüştür. Mysql neden kurulu değildir? Kurmadıysanız kendi kendini kuracak zeka ve kabiliyete sahip olmadığı için kurulu değildir. Bunlara...
SQL:
Veritabanınızı Korumak İçin Mutlaka Uygulayın!
Kullandığınız veritabanında muhtemelen tüm kullanıcılar full privillege dır. grant dahil tüm yetkilere sahiptir. Ancak oyun içerisinde bulunan SQL Injection ile birlikte yada sitenizde bulunan bir açık ile tablolarınız drop edilebilir yada daha kötüsü veritabanına shutdown komutu verilebilir...
Mysql Temiz Database
Navicat üzerinden sunucu ismine sağ tıklayıp Execute SQL File diyerek yükleyebilirsiniz. Temiz mysql üzerine, başka bir mysql dosyasını çıkartmadan kullanabilirsiniz. https://mega.nz/#!sVozVAAZ!88lU2qVENsV9Vqsl9p16VlwSXvtIptPMnCp3IXwFoNg Virustotal...
Mysql için şifre üretme ve şifre kırma
Forumda olmadığı için ekleme gereği duydum. Mysql'ın kendine has şifreleme tekniği ile saklanmış şifreleri MD5 ile açan üstün zekalar kullanmayabilir. Şifre Üret Şifre Kır Alternatif
Quest:
Oyundaki tüm eventler(event flaglar) nasıl açılır/kapatılır.
Arkadaşlar bu konuda size oyununuzda açık olan eventleri ve event açmayı göstereceğim. Belirli event flagları da yanında vereceğim. Bu kodlar ile event açma questi yada itemi olmadan event başlatabilir yada bitirebilirsiniz yada event açık mı kapalı mı görebilirsiniz. Bazı event flagları...
Pack Paylaşımları:
Metin2 Official Tüm Packler Temizlenmiş Olarak Bir Arada
Merhaba, şuana kadar paylaşılmış olan bütün official packlerin en güncel halini topladım, birden fazla kez eklenmiş olanları temizledim. Klasör hiyerarşisini packlerin okuma dizinlerine göre düzenledim. Official protolar ile bir proje oluşturduğum için kendim için hazırlamıştım. Hazırlamak çok...
Son düzenleme:
- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 9 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,207
- DevLira
- 234
Başarılar dilerim.
- Konular
- 5,330
- Çözüm
- 54
- Online süresi
- 1mo 20d
- Reaksiyon Skoru
- 6,396
- Altın Konu
- 425
- Başarım Puanı
- 514
- MmoLira
- -2,509
- DevLira
- 0
Paylaşımlar için teşekkürler, uzmanlık yolunda başarılar. 

- Konular
- 14
- Reaksiyon Skoru
- 51
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 2 Ay 22 Gün
- Başarım Puanı
- 101
- MmoLira
- 250
- DevLira
- 0
konu için teşekkürler
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)