Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com
Scp1453 * Ağ Bağlantısıyla İlişkisiz Sanal Sunucu Kurulumu

Scp1453 * Ağ Bağlantısıyla İlişkisiz Sanal Sunucu Kurulumu

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Teşekkürler

Merhabalar arkadaşlar.(Alıntı değil, başka yerde paylaşmayın.)

Başlıkta da belirttiğim gibi ağ bağlantınızla ilişkisiz şekilde(Böylelikle ağ ve ya ip değişikliğinizde sunucu kesintiye uğramaz.) nasıl sanal sunucu kuracağınızı göstereceğim.

Adım-1
Öncelikle sanal sunucumuzu kapatıp özellikler bölümündeki 'Ağ Ayarları'na gelelim, ayarları resimdeki gibi yapalım ve tamam deyip sunucumuzu başlatalım:

0RVYBY.png

Adım-2
cmd.exe yi açalım ve ipconfig yazalım. Daha sonra resimdeki gibi 'VirtualBox Host-Only' isimli bağdaştırıcıyı bulalım. Bu başlıktaki IPV4 adresini bir yere not alalım(Bendeki 192.168.56.1 Muhtemelen sizde ki de aynı):

4jmEM7.png

Adım-3
Sunucumuza gelelim ve 'sysinstall' yazarak(szsınstall) ayarlar bölümüne gelelim, daha sonra buradan da 'Configure' bölümüne girelim.

Ov2Gyn.png

Adım-4
Biraz aşağıya inelim ve 'Networking' bölümüne ve oradan da 'Interfaces' bölümüne girelim. Önününe 3 adet farklı ekran gelecek, hepsine direk [ENTER] yapın.

JZL0l5.png

Adım-5
Önünüze gelen ekranı resimdekinin benzeri şeklinde doldurun. Kırmızı yerler IPV4 adresimiz, mavi yerler bu adresin son kısmının 6 fazlası, yeşil yerler ise isteğinize göre.(Tab ve 'ç' tuşunu kullanın.)

AD29kB.png

Adım-6
[OK] kısmına tıklayın(TAB, ENTER). Gelen soruya [YES] diyin, aynı tuşları kullanarak (TAB+ENTER) çıkış yapın ve reboot atın.

İşlemler bu kadar, artık sunucunuzunun durumu ağınızdan bağımsız olacaktır, dolayısıyla benim gibi sürekli ağ değişikliği durumlarında madur olmayacaksınız.

İyi forumlar.

Paylaşım için teşekkürler.

Konu için teşekkürler ;)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri