Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

Metin2 VPS'mi VDS'mi daha iyi?

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Bu konu defalarca kez açılmıştır ama açıklık getirin lütfen, sunucu alıcağım kendim kurulumunu yapacağım vps ile vds arasındaki farkı biliyorum elbet kurmuş arkadaşlar vardır.

VDS sunucuda freebsd olarak alabiliyorum - Ancak VPS'de ise ubuntu centos gibi sürümleri var.
Metin2 bilişimleri önermeyin tercih etmem bir kere ettim server ilk günden kapandı.

Şimdi metin2 tam olarak ne istiyor? VPS ise nasıl VPS? VDS ise nasıl VDS?

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

VPS ve VDS sistemlerinde yapısal olarak bir fark yoktur. 2 Sistemde unix bir platformda Dedicated makineden bölünerek yayın yaparlar.

VPS sistemin işleyişi Dedicated makinenin tüm kaynakları tüm kullanıcılarla paylaşılır. Örnek olarak Makinede 64 GB Ram 8 Çekirdek Varsa makine sahibi 64gb + 64gb ram olarak 2 VPS sunucu halinde bölebilir. Ana makine 64 GB olduğu için 2 VPS'ninde 32 GB net kullanım hakkı varmış gibi görünsede durum tam tersidir. Hangi VPS daha çok kaynağa ihtiyaç duyarsa havuzdan alarak kullanır. Kaynak kalmayan durumlarda ise sistem daralır ve kasma durumları meydana gelir.

VDS sistemlerde verilen öz kaynak tamamen sana aittir. Dedicated makine üzerindeki başka müşteri senin kaynağını alamaz , kullanamaz. Daha performanslı bir kullanım sağlanır.

VDS bu denkleme göre bu tarz oyun sistemlerinde daha iyidir ama şunu gözden kaçırmayın. 16 GB - 32 GB vb. ramli VDS fiyatları fazladır. Bu fiyatların 10-20 TL fazlasına dedicated kiralamanız daha mantıklı olacaktır. Hem tüm disk/ram/işlemci/network kaynağı sizin olacaktır hemde herhangi bir başkasının sorunundan etkilenmeyeceksinizdir.
@muratderelii oh be sonunda hocam sağolun yardımınız için forumda birçok kişi demiş vps server alıcaksın vs. ama vps serverde freebsd yok, vds ile vps arasında performans farkı varmı oyun için?
vps otopack site gibi şeyler icindir vds dedicated sunucunun bölünmüş halidir dedicated sunucular sanallaşmış sunuculardır oyun oynatabilir düşük onlineler icin yada test serveri icin vds işini görür 600-900 ve üstü gibi onlineler icin dedicated sunucu alman gerekmektedir

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri