Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

//Deleted

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Paylaşım İçin Teşekkürler Sabitlik Konusunda Gerekli Yerlere Önereceğim Merak Edenler İçin Vesayre Kaçınılmaz Bir Konu Olmuş.

@JashinSama Elf Gözlerim Neler Görüyoru :D Teşekkürler Sabite İçin Denetime Eklicek

trmmoduz.gif
trmmopar.gif

Öncelikle 2011 ile Exportladım exporter sürümünden olsa gerek öyle göstermiş.
Kendi test sunucumda sorunsuz çalışıyor. Yanlış yönlendirme olmasın :)
Granny sürümünü yüksek/güncel tutmanın hiç bir zararı olacağını sanmıyorum.

Paylaşımın için teşekkürler :)

Merhaba arkadaşlar metin2 geliştirme dersleri adı altında video serisi hazırlamayı planlıyorum, başlangıç olarak 3d modelleme ile başladım sebebi ise modelleme anlamında yeterli Türkçe kaynak olmadığını düşünmem, hatta yabancı kaynaklar bile sınırlı bu sebeple videolara başladım 3d modellemeyi kendi çapımda dersler hazırlayarak kaynak hazırladım. İlgi olursa devam edeceğim bildiğim her şeyi youtube üzerinden paylaşacağım, 3d modellemeyi paylaşıyorum ilk olarak dediğim gibi kaynak sıkıntısı olduğundan. Bildiği halde paylaşmayan arkadaşlara da sitemlerimi iletiyorum buradan.
Konumuza dönecek olursak, dediğim gibi 3d modelleme ile başladım. Derslerin gidişatı hakkında bilgi verecek olursam her videonun altına bir açıklama yazacağım onları okumadan videoları izlemeyin.
Sadece 3d modelleme hakkında videolar çekmeyeceğim arkadaşlar bir ufak bahsedeyim o konudan da, ben mühendislik öğrencisiyim ünide programlama dersleri de görüyoruz ilgim olduğundan da kendimi geliştirdim cpp bilgim iyidir kanala ilgi olursa derslere devam edeceğim. Vizeler yaklaşıyor video çekmeyi bırakacağım bir nevi test amaçlı olaraktan düşünebilirsiniz, vizelerden sonra bakacağım kanala izlenmelere yorumlara ilgi varsa devam edeceğim ama 3d modellemeyi temel olarak anlattım denebilir çünkü o konuda hiç kaynak yok denebilir, metin2 açısından. Video altlarındaki açıklamaları okumadan videoları izlemeyin... GEÇELİM VİDEOLARA...
NOT: Bu videoları milyonların izlemeyeceğini bildiğimden dolayı biraz rahat takılıyorum arada küfürler olabilir lütfen dikkat edelim 16 yaş altı izlemesin...

Ders -1-

Açıklama : Bu derste ufak bir giriş yapacağız modellerin çalışma prensiplerine bakacağız.
Exporter nedir? Neden önemli?
Gerekli Programlar Nedir?
İleriki derslerde neler yapacağız?

Klasör Linki:

Ders -2-

5 MEDYADAN FAZLA EKLEYEMEDİĞİM İÇİN TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ...
Açıklama: Arkadaşlar Bu ilk çektiğim video mikrofonu da ağzıma fazla yakınlaştırmışım o sebeple baya bir amatörce olmuş o kadar video kaydı aldım diye yine de yüklüyorum mazur görün maksat yaptığımız olayları anlamanız.
Videoda internet ortamından bir model bulup onu metin2 için uyarladık bende finaller vasıtası ile uzaklaşmıştım bu işlerden o sebeple bende hatalar yapmışım ama videonun sonunda doğru şekilde export edip oyuna ekleyebilmişim...
Klasör Linki:

Açıklama: Lol modellerini oyundan nasıl sökeriz onu gösterdim arkadaşlar.Metin2 ile alakası yok ama animasyonlu modeller üstünde yapacağımız işler için lol modelleri kullanacağım, merak eden arkadaşlar için bununda videosunu çektim. Nidalenin dans etme animasyonu ile 3dsmax'a import ettik...
Klasör Linki:

Ders -3-

Açıklama: Bu derste arkadaşlar lolden bir model söküp animasyonları ile nasıl metin2 ye aktarırız onu gösterdim. Mantığını kavradıktan sonra kendi modellerinizde uygulayabilirsiniz.
Klasör Linki:

Ders -4-

Açıklama: Bu videoda fazla kemiği bulunan bir model üstünde nasıl çalışırız 3dsmax uyumsuzluklarını nasıl gideririz onlar üzerinde durdum örnek olarak lolden jannayı metin2 ye uyarladım deneme olarakta bir npc şeklinde ekledik.
Uğraşıp saldırı animasyonlarını felanda ayarlıyarak mob olarakta ekleyebilirsiniz mantığı kavradıktan sonra.

Klasör Linki:

Açıklama: Bu videoda ders olarak değilde benim çok hoşuma gittiğinden sizlerlede paylaşmak istediğim dariusun baltasını metin2 ye çift el olarak ekledim bence çok hoş oluyor.Pratik amaçlı sizinde uygulamanızı öneririm mesh üzerinden elementler nasıl silinir onuda öğrenmiş olursunuz.
Klasör Linki:

Ders-5-

Açıklama: Bu videoda 3dsmax'ta unwrap uvw nasıl kullanılır onu anlattım iyi seyirler.
Klasör Linki:

Ders -6-

Açıklama: bana en çok sorulan kısım burası arkadaşlar. Benim görüşüme göre en önemli kısımda burası, metin2'de eklediğimiz modeli yürütemeyen yani koordinat olarak hareket ettiremeyen arkadaşların kesinlikle izlemesi gerek,
Klasör Linki:

Teşekkürler, devamı gelecek mi ?

Teşekkürler eline sağlık :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri