emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle

VirtualBOX Vhd Çok Yavaş Geliyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan factm2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Konu başlığında bahsettiğim üzere vector'un vhd'sini indirdim gerekli ram miktarını verdim ancak şöyle bir sorun var filezilla dosya alımı veya aktarımı 5 10 saniye bekledikten sonar işleme alınıyor putty ' e girdiğim zaman root yazarım şifreyi bir 5 10 saniye beklerim ayarlardan şüphelendiğim tekyer var oda önyükleme sırası ilemi alakalı bilen biri cevap yazarsa sevinirim.

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Konu başlığında bahsettiğim üzere vector'un vhd'sini indirdim gerekli ram miktarını verdim ancak şöyle bir sorun var filezilla dosya alımı veya aktarımı 5 10 saniye bekledikten sonar işleme alınıyor putty ' e girdiğim zaman root yazarım şifreyi bir 5 10 saniye beklerim ayarlardan şüphelendiğim tekyer var oda önyükleme sırası ilemi alakalı bilen biri cevap yazarsa sevinirim.

Ben sorunumu zahtimke ve jellys in dedikleriyle çözdüm;

etc de ssh klasörü var onun içinde de sshd.config var onun içinde #UseDNS yes komutunu başındaki # yi kaldırarak UseDNS no şeklinde düzelterek kaydedip puttyden service sshd restart yazacaksın sonrasında girişlerin artık hızlı olacak.
Bu Tür Hataların Çözümü Belli Olmasada sysinstall yapıp yeni bir Ip adresi atayınız. O Zaman Hızlanıyor bendede yavaşlıyor Yeni Bir Ip Adresi Atıyorum Hızlanıyor.

Intel işlemci kullanıyorsan, Intel® Virtualization Teknolojisi (Intel® VT) özelliğini kullnarak maksimum işletim sistemine vereceğin çekirdek sayısını arttırabilirsin bu şekilde source build hızıda artar.

VTX'i enable edebilmek için işletim sistemini boot ekranında başlatmalısın ve bios dan değiştirebilirsin.

VTX kapalı sanal sunucularda maksimum verebileceğin core sayısı 1 dir senin işlemcin 4 çekirdekli ise 2 veya 3 çekirdek vermen sanal sunucunu oldukça hızlandıracaktır. Bunun yanında virtual box ayarlarından usb,ses gibi gereksiz donanımları kapatabilirsin.

Örnek olarak benim işlemcim i5 4460 ve 4 çekirdekili bir işlemci ben sanal sunucuya işlemcinin bütün çekirdeğini verdiğimde ana bilgisayarımda sanal sunucuya açtığımda takılmalar, kasmalar lag meydana geliyor o yüzden yukarıda ki önerimi dikkate almanı öneririm.

UEFI bir BIOS kullanıyorsan işin daha rahat ama geleneksel bios da biraz işin zor.

VTX'i enable etme de aşağıda ki video işini görebilir;

Şifrenin geç gelmesi içinde şunu uygulayabilirsin;

Sunucuya açtıktan sonra, putty gelip

ee /etc/ssh/sshd_config [ENTER]

burada Use DNS tarzı bir şey olması lazım onun başında ki # kaldırıp karşısına no yaz.

Son düzenleme:

etc de ssh klasörü var onun içinde de sshd.config var onun içinde #UseDNS yes komutunu başındaki # yi kaldırarak UseDNS no şeklinde düzelterek kaydedip puttyden service sshd restart yazacaksın sonrasında girişlerin artık hızlı olacak.

Sorun alana arkadaşlar bu yöntemi deneyebilir aynı sorun bende de vardı şuan hızlı bir şekilde çalışıyor

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri