VPS & VDS Server kurma (Yardım)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan okandayne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 558

okandayne

Level 1
Konular
2
Reaksiyon Skoru
0
Altın Konu
0
TM Yaşı
8 Yıl 6 Ay 19 Gün
Başarım Puanı
5
MmoLira
0
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Selamlar Server kurmak istiyorum fakat bilişimden kurmayacağım sıfırdan kurmak istiyorum VPS mi VDS mi daha mantıklı ? ve forumda Kurulum hakkında bişey bulamadım hep bilgisayara kurulum eğer varsa anlatan konu link atarsanız sevinirim .

Uygun bölüme taşınmıştır

Öncelikle Vps ve Vds arasındaki farklardan bahsedeyim.
Vps, Virtual Private Server (Paylaşımlı Özel Sunucu) cümlesinin kısaltmasıdır. Vds ise Virtual Dedicated Server (Paylaşımlı Ayrılmış Sunucu) cümlesinin kısaltmasıdır. Temel olarak her iki sisteminde mantığı fiziksel bir makinenin içerisinde bir çok sanal sunucu çalıştırmaktır. Farklılıkları kaynak yani cpu, ram vb kullanımından doğmaktadır. Vps içerisindeki işletim sistemleri ortak kaynak kullanmaktadır. Vds de ise bir sanal makineye tahsis edilmiş ram ve cpu oranı diğer bir sanal makine tarafından işgal edilememektedir. Bu ayrılmış kaynak, sanal sunucu kullanmasa bile ayrılmış olarak beklemektedir. Yani vds de sanal sunucular tamamen bir birinden izole edilmiştir ve daha yüksek performans üzerine yapılandırılmıştır.
Buradan yola çıkarak Vds'nin daha performanslı olduğunu anlıyoruz. Yani aralarındaki tek farkın performansa dayalı olduğunu. Umarım soruna cevap olur.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)