- Konular
- 1
- Reaksiyon Skoru
- 0
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 5
- TM Yaşı
- 8 Yıl 5 Ay 2 Gün
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Baskı ürünlerinin özgün ve dikkat çeken bir tasarıma sahip olmaması halinde, el ilanı gibi ürünlerle etkili tanıtım yapılması mümkün değil. Bir firmanın insanların dikkatini çeken tasarıma sahip olan el ilanı reklamı yapması halinde diğer tüm rakip firmaların da benzer tasarımlı el ilanı ile tanıtım yapma gayreti içine girmesi, boşa kürek çekmekten başka bir işe yaramıyor. İnsanlarda önyargı oluşmasına sebep olan bu zihniyet, sokaktaki insanın kendisine dağıtılan el ilanı ya da broşürlere bakma ihtiyacı bile hissetmemesinin asıl sebebidir. Zira neyle karşılaşacağını ilana bakmadan bilen sokaktaki insan, daha evvel yüzlerce kez yazı karakterinden renklere tamamen aynı el ilanı ile karşılaştığından artık aynı şeyleri görmek istemiyor. Etkili tanıtım yapılmasını sağlayan bir el ilan tasarımını hemen taklit etmek yerine firma sahiplerinin önceliği, başkalarının taklit etme ihtiyacı hissedeceği el ilanı tanıtımları yapmaya çalışmak olmalıdır. İnternetin sunduğu pratiklikten faydalanarak ve yalnızca baskireyonu.com adresini tıklayarak firmaya özgü konsept baskı tasarımlarına sahip olma imkanı olan işletme sahiplerinin sadece baskı ihtiyacını en ucuza karşılamayı düşünmesi, tasarım kalitesinden ödün vermelerine neden oluyor. Tüm müşterilerine daha önce yüzlerce kez benzerlerini bastığı tasarımları sunan matbaa ve tasarım ofislerine başvurmak firma sahiplerinin baskı ihtiyacını çok düşük meblağlar ile karşılamasını sağlamasına karşın ödenen paranın tamamının boşa gittiği fark edilmiyor. Zira günün sonunda yerlerdeki çöpler arasına karışan ve kimsenin dikkatini dahi çekmeyen el ilanı bedavaya bastırılmadığı müddetçe, firma sahibinin parası da ilanlarla beraber sokağa atılmış demektir. El ilanı , broşür veya poster gibi baskı ürünleri zaten en düşük maliyetli tanıtım araçlarından olduğundan, daha da ucuza kaçmaktan ziyade en kalitelinin peşinde koşulmalıdır. İnsanların dikkatini çekmek ancak farklı bir görsellik sunarak mümkün olacağından, firma sahiplerinin taklit ve ucuz tasarımları bir kenara bırakması gerekir. Firmanın hizmetlerine ve vizyonuna uygun özel tasarımların kullanıldığı ilanlar, hedef müşteri kitlesinin ilgisini çok daha kolay çekecektir. Bu ise firmanın tanınırlığını arttırırken, satılmak istenen hizmet veya ürün hakkında daha fazla insana bilgi verilmesi de mümkün olacaktır.