Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Son dakika... Teröristler sınırın her iki yakasında da bozguna uğratıldı!

sergioneral

enjoy the silence 👌
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Katılım
17 Haz 2010
Konular
3,640
Mesajlar
19,614
Online süresi
17g 50672s
Reaksiyon Skoru
4,815
Altın Konu
163
Başarım Puanı
474
Yaş
31
TM Yaşı
15 Yıl 10 Ay 10 Gün
MmoLira
-933
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Sabah saatlerinde Suriye'deki Deyr ez Zor'dan temizlenen katil sürüsü IŞİD, Irak'ta da son kalesi El Kaim'de yeniliyor. Tüm gücüyle saldıran Irak ordu birlikleri ilçeye girdi, Suriye sınırındaki Husaybe Sınır Kapısı'nı geri aldı.

Kısa süre içinde tamamen geri alınması beklenen ilçeden sıcak fotoğrafları, Reuters haber ajansı servis etti.



son-dakika-tarihi-gun-teroristler-sinirin-iki-yakasinda-da-bozguna-ugradi-10179118.Jpeg

Suriye'de elinde tuttuğu son büyük kent Deyr ez Zor'u bu Sabah kaybeden kanlı terör örgütü IŞİD, sınırın Irak tarafında da büyük bir hezimet yaşıyor.

Ekim ayı sonunda operasyona başlayan Irak Ordubirlikleri, kısa sürede güneyden kuzeye doğru ilerledi ve bu sabah sınırdaki El Kaim kentine girmeyi başardı. Dakikalar sonra da Husaybe Sınır Kapısı'nı teröristlerden kurtarıldı.

Katil sürüsünün Irak'taki son kalesi olan El Kaim, Fırat Nehri kıyısında yer alıyor ve doğu-batı yönünde uzanıyor. Husaybe Sınır Kapısı, kentin batı bölümünde.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın El Kaim'den geçtiği fotoğraflarda, gökyüzüne yükselen silah dumanlar ve IŞİD mevzilerine fırlatılan toplar dikkat çekiyor.

Tepeden tırnağa silahlı Irak askerlerinin ilçeyi kısa sürede teröristlerden geri alması bekleniyor.

Rusya füzelerle vuruyor

Halihazırda sınırın hem Suriye hem de Irak tarafında sıkışan IŞİD'in elinde yalnızca Fırat Nehri havzasında yer alan birkaç küçük yerleşim birimi kaldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, sınır bölgesine son üç günde 18 hava saldırısı düzenlendiğini, dokuz da füze fırlatıldığını duyurdu.

Milyonlarca uyuşturucu hap yakalandı

İtalya'da yapılan bir operasyonda, Libya'daki IŞİD teröristlerine gönderilecek milyonlarca ilaca el konuldu. Güneydeki Calabria'da gerçekleşen operasyonda yakalanan 24 milyon talbetin çoğu uyuşturucu özelliğine sahip. Tramadol ve benzeri ilaçların piyasa değeri, yaklaşık 50 milyon Euro.

Narkotik talbetlerin çoğu, 'savaşçı hapı' olarak biliniyor. Tabletler, teröristlerin savaş performanısını artırmak veya yaralananların cephede kalmasını sağlamak için veriliyor.

İtalya'da yakalanan ilaçlar, Hindistan’dan gemilerle getirilen ilk parti değil. Daha önce de 37 milyon ilaç ele geçirilmişti.

Kuzey Afrika'daki kalesi Sirte kentini geçen yıl kaybeden katil sürüsü, halen dağınık şekilde savaşıyor.

Halifelik çöktü

Terör örgütü, Ekim ayı içerisinde fiili başkenti Rakka'yı yitirdi. Rusya, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada katil sürüsü IŞİD'in Suriye'de kontrol ettiği yerlerin yüzde 85'ini kaybettiğini duyurmuştu.

Kanlı örgüt, elindeki en büyük kent Musul'u ise yaklaşık dokuz ay direndikten sonra 9 Temmuz'da kaybetmişti. Musul'un hemen ardından Türkmen ilçesi Telafer ve peşinden de Kerkük'ün batısı Havice teröristlerden temizlenmişti.

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden katil sürüsü, Irak ve Suriye'de işgal ettiği toprakların yaklaşık yüzde 90'ından fazlasını yitirmiş durumda.

Beş kıta, 30'dan fazla ülke

IŞİD, Mayıs ayından bu yana İspanya, İngiltere, ABD, Fransa, Filipinler, Endonezya ve İran gibi ülkelerde saldırılar düzenledi. Bugüne kadar 30'dan fazla ülkeyi hedef alan ve sayıları 200'ü aşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak:
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri
Üst