- Konular
- 654
- Online süresi
- 1g 27768s
- Reaksiyon Skoru
- 947
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 291
- TM Yaşı
- 14 Yıl 8 Ay 18 Gün
- MmoLira
- -58
- DevLira
- 0
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Galiba suriyeliler ile eşitlemeye çalışıyorlar onlarda sınavsız felan geçiyor ya bizim milletede acıyıp sınavları kaldırmak istiyor olabilirler.
Bazıları liselerde mülakat ile yerleşmeye olumlu bakıyor. Kardeşim sen doktorluğa heves ediyorsun seviyorsun die doktor olacak değilsin o zeka yoksa zaten sende bi cacık olmayacak. küçük çocuklar gibi büyüyünce ne olmak istersin....
Eve en yakın liseye doğrudan kayıtZaten sistemin en vasat durumu burdan belli. Evime yakın istediğim lise yoksa veya kötü bir lise varsa napacaz göndermeyecekmiyiz gidecek çocuğu.
Sınav başarısı ile yerleşmesi en ideali.
Kısacası sistem değiştireceklerine. Bu sınavları yapan,bu soruları hazırlayan şahsiyetleri değiştirseler bu kadar mağdur olunmayacak. Bir soru hazırlanıyor öğrenci okurken felç. bir sınav okuma yapıyorlar sonuçlarda yanlışlık. İmam osurursa cemaat sıçar.
Yazilanlara aynen katılıyorum.. Sınav sisteminin zaten ögrenci seçmede en ideal yöntem olduğunu yök başkanı kendisi söyledi milli eğitim bakanlığı ise sınav olmasın diyor. Kısacası kurumlar arası bir çarpıklık varken ögrencinin stres yapmaması nasıl mümkün olacak? Sözde stres azaltılacakmiş ya(!) Bu ortamda öğrenci yetiştirip üniversiteye girişte güzel bir matematik başarısı beklemek nasıl bir zihniyet anlamıyorum..
Bazı noktalar eyvallah ama şunu belirtmek istiyoruö bazı ülkelerde neslin yeni okula başlayan yaşlarında cocuklara neye ilgi duydukları vb şeyler soruluyor beyinlerinin sağ veya sol loblarından hamgisi ağır basıyor ise ona göre eğitim alanlarına gönderiyorlar bkz. Sol lob daha matematiksel ve kuramsal sağ lob ise daha yaratıcı ve görselliğe dayalıdır buna göre eğitim veriliyor ve kendimden örnek vereyim ben sadece kendim değil aldığım belge ,şilt ,plaketler ödüller ile bilgisayar dalında ne kadar iyi oldugumu kanıtlamış birisiyim (grafik tasarım olarak) bana hangi okuldab ve bölümden dediklerinde lise derken sinirim bozuluyor neden cünkü adı üstünde GRAFİK TASARIM adlı bölüm SAYISAL bak sen şu işe ve bende Matematik denen illetten nefret ederim şimdi bu reva mı yarısmalarda okul sormazlar fakat hangi reklam vb şirketine gitsem ee kardeş senin üni diploman nerde diyor ben ne cevap vereyim bu adamlara şimdi sen hala sınav başarısından mı bahsediyorsun? Bu dedikleriniz ancak ezber eğitim başarısıdır ezber eğitimde ÇÖPTÜR.
- Konular
- 12,227
- Online süresi
- 21360s
- Reaksiyon Skoru
- 3,165
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 577
- TM Yaşı
- 13 Yıl 6 Ay 1 Gün
- MmoLira
- 41
- DevLira
- 0
Bazı noktalar eyvallah ama şunu belirtmek istiyoruö bazı ülkelerde neslin yeni okula başlayan yaşlarında cocuklara neye ilgi duydukları vb şeyler soruluyor beyinlerinin sağ veya sol loblarından hamgisi ağır basıyor ise ona göre eğitim alanlarına gönderiyorlar bkz. Sol lob daha matematiksel ve kuramsal sağ lob ise daha yaratıcı ve görselliğe dayalıdır buna göre eğitim veriliyor ve kendimden örnek vereyim ben sadece kendim değil aldığım belge ,şilt ,plaketler ödüller ile bilgisayar dalında ne kadar iyi oldugumu kanıtlamış birisiyim (grafik tasarım olarak) bana hangi okuldab ve bölümden dediklerinde lise derken sinirim bozuluyor neden cünkü adı üstünde GRAFİK TASARIM adlı bölüm SAYISAL bak sen şu işe ve bende Matematik denen illetten nefret ederim şimdi bu reva mı yarısmalarda okul sormazlar fakat hangi reklam vb şirketine gitsem ee kardeş senin üni diploman nerde diyor ben ne cevap vereyim bu adamlara şimdi sen hala sınav başarısından mı bahsediyorsun? Bu dedikleriniz ancak ezber eğitim başarısıdır ezber eğitimde ÇÖPTÜR.
Ne güzelde söylüyorsun ''Başka ülkelerde '' Diyerek
Başka ülkerde bu sistem kullanılır normal
Sağ ve sol beyin loblarına bakılabilir ama şu sistem bizde olsa sağında kim var solunda kim var olarak bakılır. Sende oturur izlersin.
Bak ben sana kısaca özetliyim o bahsedilen yeteneğine göre okuma sistemi zaten bizim ülkede olması için önce bu yeteneklerin kullanılabileceği okullar lazım ? Hani kardeşim var mı bu çeşitlilik yok. Önce bu sistemi cidden çağdaşlaştırmak istiyorlarsa ve millete aşılanmak istiyorlarsa basit olandan başlayabilirler. Yeni okullar felan açılması lazım beceriye yönelik.
Bak ben sana bu sistem gelirse bir okul ismi önereyim. '' Anadolu Mesleki Ve Yetenek İmam Hatip Lisesi '' Vb.
Ama inş beklenilenler gibi birşey olursa bu dediklerine katılıyorum.
Son düzenleme:
- Konular
- 2,515
- Online süresi
- 20259s
- Reaksiyon Skoru
- 428
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 301
- TM Yaşı
- 13 Yıl 10 Ay 13 Gün
- MmoLira
- 222
- DevLira
- 0
Biraz geç cevap verdim. @xHamBeyLoRDx cevaplamış zaten ama o bahsettiğin ülkeler zaten dünyanın en gelişmiş ülkeleridir ve onlar yıllardır bu sistemle öğrenci yetiştirdikleri için oturmuş bir düzenleri var yani bu bahsettiğin Türkiye'ye hiç bir zaman gelmeyecek olan bir uygulamadır. Gelse bile çok köklü bir değişiklik olacağı için okulların yapısının tümden değiştirilmesi ve de öğretmenlerin de ona göre eğitim alması gerekir. Yani nerden bakarsak bakalım bu sistemin Türkiye'ye uğraması için en az 10-15 yıllık çalışma lazım. Zaten böyle bir şey mümkün değil. Nedenlerine hiç girmek istemiyorum... Lafı burada kesiyorum ama yazacak çok şey var aslında.. Sistem açıklandı ve herkes bu üniversite sistemine göre hareket edecek zaten şimdi tartışıp kavga edenlerinde 1 ay sonra sesi soluğu kesilir olan yine öğrenciye olur
- Konular
- 654
- Online süresi
- 1g 27768s
- Reaksiyon Skoru
- 947
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 291
- TM Yaşı
- 14 Yıl 8 Ay 18 Gün
- MmoLira
- -58
- DevLira
- 0
Değişsin o zaman kardeş madem MEGA ülke olacaz diye tatava yapıyorlar o zaman köklü köksüz adam gibi eğitim getirsinler.Biraz geç cevap verdim. @xHamBeyLoRDx cevaplamış zaten ama o bahsettiğin ülkeler zaten dünyanın en gelişmiş ülkeleridir ve onlar yıllardır bu sistemle öğrenci yetiştirdikleri için oturmuş bir düzenleri var yani bu bahsettiğin Türkiye'ye hiç bir zaman gelmeyecek olan bir uygulamadır. Gelse bile çok köklü bir değişiklik olacağı için okulların yapısının tümden değiştirilmesi ve de öğretmenlerin de ona göre eğitim alması gerekir. Yani nerden bakarsak bakalım bu sistemin Türkiye'ye uğraması için en az 10-15 yıllık çalışma lazım. Zaten böyle bir şey mümkün değil. Nedenlerine hiç girmek istemiyorum... Lafı burada kesiyorum ama yazacak çok şey var aslında.. Sistem açıklandı ve herkes bu üniversite sistemine göre hareket edecek zaten şimdi tartışıp kavga edenlerinde 1 ay sonra sesi soluğu kesilir olan yine öğrenciye olur
- Konular
- 2,515
- Online süresi
- 20259s
- Reaksiyon Skoru
- 428
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 301
- TM Yaşı
- 13 Yıl 10 Ay 13 Gün
- MmoLira
- 222
- DevLira
- 0
Değişsin o zaman kardeş madem MEGA ülke olacaz diye tatava yapıyorlar o zaman köklü köksüz adam gibi eğitim getirsinler.
Mega
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)