Scarlet 1
Scarlet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
bencemal 1
bencemal
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Berserk Anime İncelemesi

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle eski bir anime olan Berserk'i inceleyeceğiz.

BerserkLogo.png

Genel olarak anime hakkında biraz bilgi vereyim baştada belirttiğim gibi anime baya eski 1997 yapımı bir anime. Bu anime aslında tamamlanmamış yarım sezonluk bir anime dizisi, tabi 2012 yılında tekrar proje hayata geçirildi ve yarım kalan sezonun yeniden uyarlanması gibi birşey oldu. 3 bölüm yani 3 adet film desek daha doğru olur. Buda 1997 de başlayıp yarım sezon yayınlanıp aklında yüzlerce soru kalan izleyiciyi sevindirdi ve aklında ki soruları giderdi. Daha sonra tekrar bir Berkserk heyecanı sardı insanları 2016 yılında tekrardan yayınlanan Berkserk diğer sezonlara göre çok farklı olsada yine ana karakterimiz Guts bir kılıç ustasıydı tek fark artık golden age arc'ı izlemiyorduk.

BerserkTurkmmo.md.png

Konumuza geçelim ana karakterimiz Guts bir kılıç ustası kendisi hayata ilk adımı bile zorluklarla atmış biri çünkü annesi büyük bir katliamda asılarak öldürülmüş Guts ise o asılma sırasında şans eseri dünyaya gelmiştir. Küçücük bir bebekken bölgenin paralı askerlerinden Gambino ve çetesi evlat edinmiş onu tam bir savaşçı gibi yetiştirmiştir. Guts'a verilen eğitim o kadar ağırmışki daha ilk eğitime başladığı zamanda bile küçük bedeni kadar kılıçlar eline verilerek eğitim görmüş bu eğitimler sayesinde de mükemmel bir savaşçı olmuştur. Daha sonra yaşanan bir savaşta aldığı darbe sonucu Gambino sakat kalır başına gelen tüm kötülüklerden ise annesi ölürken doğan Guts'ı sorumlu tutar. Birgün Guts'ı öldürmek için plan yapar fakat öldüremez Gutz'da bu olaydan sonra çetenin kampından kaçar.

berserksonsezon.png

Daha sonra Kahramanımız Guts, Griffith adında Şahinler takımının yöneticisi ile tanışır ve birlikte savaşırlar. Peki bu animede aşk yokmu derseniz tabi ki var kahramanımıza başlarda nefret besleyen Casca. Şahinler takımının lideri olan Griffith'e aşık olan Casca, Griffith ona karşı bişey hissetmemesine rağmen ümidini kesmez fakat Guts'dan nefret etsede ona karşıda birşeyler hissettiğinin farkındadır. Evet arkadaşlar animemizin genel konusu bu şekilde görseller mecburen farklı sezonlardan aldım çünkü ilk sezonla ilgili görsel bulmak çok zor ve göze hitap eden görsellerde değiller. İlk sezonu belki sevmeyebilirsiniz çünkü görüntü kalitesi aşırı paint içeriyor gibi gelecektir :) o yüzden 2. sezondan başlayıp yani 2012 yapımından izleyerek filmi çözebilirsiniz. 2016 da biraz daha farklı anlatırsada yine konu aynı görüntüler ise gerçekten mükemmel ötesi. Seslerde ilk animede gecikmeler farkettim ama diğer sezonlarda pekde bir sıkıntıya rastlamadım belki siz rastlarsınız.

Sözde yenilenmiş Berserk'i izlemiş herkese acıyorum.
Ben hayatımda böyle rezalet bir "remake" görmedim. Trailerini gördüğüm an midem bulandı resmen.

Gerçekten hayran kalmak istiyorsanız orijinal animesini(1997) izleyin yada mangasını okuyun.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri