Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
Hikaye Ekle

Selçuk Çukur kimdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SelcukCUKUR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

SelcukCUKUR

Level 1
Üye
Konular
5
Reaksiyon Skoru
10
Altın Konu
0
TM Yaşı
8 Yıl 10 Ay 15 Gün
Başarım Puanı
20
MmoLira
7
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Ad: Selçuk
Soyad: ÇUKUR
Meslek: 3D Animasyon ve Grafik Tasarım
Eğitim Durumu: Lise terk
Memleket: Rize/ARDEŞEN
Doğum tarihi: 08 Kasım

Öncelikle merhaba, yukarıda kısaca kendi hakkımda bilgi verdim peki eğitim durumu terk olduğuna göre bu meslek nasıl oluyor ve onca sertifika nasıl ediniliyor merak ediyorsunuzdur.Azim ve istikrar desek yeridir. Nasıl mı işte onu anlatayım size.

Başarı öyküm:

Bu işle uğraşmaya başladığım zamanlarda daha çoçuktum yaklaşık 8 yaşımda felan eve bir gün babam gelmişti, çoçukluk arkadaşıyla birlikte babamın çoçukluk arkadaşı televizyon alacaktı taksitle, yeni bir ozamanlar tabi daha tüplü büyük ekran televizyonlar moda idi onlardan bitane alacaktı, babamda dediki sana bilgisayar alayım mı bende al dedim öyle hiç içten söylememiştim, zaten ümitde etmiyordum öylesine sorduğunu düşünmüştüm. Sonra bir baktım 1 saat sonra elinde bir bilgisayar eve geldi. Baya mutlu olmuştum.

Sonralarında bilgisayarda Knight Online adlı oyunun ozamanlar 1098 1299 versionları vardı zaten uskoda 1299 versiondaydı fazla gelişmiş değildi. Herneyse private serverleri mevcuttu maceram game master server sahibi olmakla başlıyor, bundan sonrasını iyi dinlemeniz ve iyi okumanız berki sizin önünüzede bir ışık tutabilir.

İlk başlarda bu maceraya atıldığımda sürekli zorlanıyordum haliyle 8 yaşında bir çoçuk bilgisayarı daha eline yeni almış, ve direkt olarak bir online oyun oynamaya başlamış ve teknolojinin dehası sayılabilcek bir hafızaya sahip gibi gözüküyordu, çünkü çoğumuz o yaşlarda bırakın bilgisayarla ilgilenmeyi salya sümük sağa sola sürerek geçiriyorduk. :)

Herneyse konumuza dönelim fazla sapmadan, sonralarında kendimi bu işe yoğunlaştırmaya karar verdim sürekli denemeler yaptım bir türlü kuramadım, ozamanlar kontörle server kuranlar vardı, zaten o sıralar server kurabilen kişi sayısı çok azdı 5 6 kişi bilemediniz 10 kişi vardı onlarda sürekli kontörle çalışıyordu, birde ozamanların kontör hırsızları vardı. 1 2 kere onlara kontör kaptırdıktan sonra, gel gelelim ki artık satın almaktan vazgeçtim.

Ve öğrenmek için uğraşlara başladım, internette deli gibi server kurulum ile ilgili şeyler arıyor, bazen okulu asıyor ama mutlaka öğreniyordum, html , php , c+ , evde network sistemleri vs. bunların hepsi üzerine makaleler okuyor 1 satır okuyup sıkılıyordum ve çıkıyordum, sonralarda knight online pvp server kurabilmek için yoğunlaştırdım kendimi çünkü diğerleri çok bilgi ve çok deneyim gerektiriyordu, ve ben 8 yaşında neyin deneyimini yaşayacaktım :)

Uğraşlarım sonucunda öyle yada böyle en sonunda bir private server kurmayı başarmıştım, ve hiç unutmam o açtığım server 3000 küsür onlineyi görmüştü tabi, amatör birisi olduğum için ve çoçuk olduğum için işi onlineye dökememiştim ve :d kendi çarıma item vs. verdiğim için kısa sürede dağılmıştı server, kimse kalmamıştı açıkcası. Herneyse bir kaç kez böyle çalışmalar yaptıktan sonra.

Okuldaki bilgisayar öğretmenime, sınıf öğretmenimin durumumu bildirmesiyle bir görüşme yaptık daha doğrusu benimle birşeyler konuştu ben ozamanlar pek anlamasamda şuan ne yapmaya çalıştığını anlıyorum, bilgisayar üzerindeki eğilimimi ölçmeye çalışmış ki baya bilgili olduğumu fark edince kendiside bu durumu öğretmenime ve aileme bildirmiş tabi bunlardan çok sonra haberim oluyor.

Aradan 2 3 sene geçiyor ve ben bu sıralarda herşeye 4 bir yandan saldırıp okulu asıp, okula gitmeyip gece gündüz bilgisayarla uğraşıp, html,css,php üzerine kendimi geliştirmek için birşeyler indirip düzenliyorum, kodları hazneme hafızama kaydetmek için sürekli aynı işlemleri farklı şekillerde yapıyorum, 11 yaşımda olabilecek kadar göz zevkime göre renklendirmeler yapıyorum felan. Güzel zevkli geçiyor. Tabi okulda 8 sınıfa kadar berbat geçmiş oluyor böylelikle lisedede pek iyi geçtiği söylenemez.

8.Sınıfa kadar geldiğimde elimde olan yani hafızamda olan bilgiler gerçekten şaşırtıcıydı Photoshop Kullanmasını tam anlamıyla öğrenmiştim, Dreamweaer kullanmasını tam anlamıyla öğrenmiştim, Knight Online Private Server kurabiliyordum, Metin2 Private server kurabiliyordum, Counter-Strike Server kurabiliyordum, sadece kurmak değil ayrıca düzenleyebiliyor değiştirebiliyor, rahatlıkla kafama göre ayarlayabiliyordum, bunun gibi daha bir çok şey elimin altındaydı, lise zamanlarındada 3 sene boyunca bu şekilde uğraştıktan sonra günümüzde geldiğim noktayı CV'me göz atarak görelim isterseniz.

1) Bilişim Teknolojileri Temelleri ve Microsoft Office Programları Destek Elemanı Sertifikası
2) Grafik ve Web Tasarımı Uzmanı Sertifikası
3) Bilişim Teknolojileri Destek Elemanı ve Bilişim Teknolojileri Destek Uzmanı Sertifikası
4) İleri Düzey MS-Office Programları Kullanımı, Photoshop / Coreldraw, Dreamweaer / Sony Vegas, Adobe Audition / After Effects kullanımı Sertifikası
5) Adobe Captivate Geliştiricisi Seritifkası
6) WordPress Geliştiricisi Sertifikası
7) 3ds Max Uzmanı Sertifikası
8) Bilgisayar İşletmeni Sertifikası
9) Ağ Teknolojileri Uzmanı Sertifikası
10) C++ Yazılım Geliştiricisi Sertifikası
11) MySQL ve PHP Yazılım Geliştiricisi Sertifikası
12) Android Uygulama Geliştiricisi Sertifikası
13) Visual Studio Yazılım Geliştiricisi Sertifikası
14) Mikro Denetleyiciler ve Gömülü Sistemler Uzmanı Sertifikası

ve daha +12 sertifika sahibiyim, bunların hepsi milli eğitim bakanlığı onaylı sertifikalardır, ve ücret ödenerek belirli kurslarda sınavlara girerek alınmıştır.

Hakkımda daha detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız özgeçmişim'e bakabilirsiniz:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Hayatın bugunu bulmuşssunuz hoşgeldiniiz :)

Teşekkürler, eğer insan isterse yapamayacağı bir şey yok bana göre. Herkese görede öyle olmalı şuan üniversite bitirmek için uğraşıyorum ve onuda yapıp reklam ve medya şirketi kurma gibi bir gayretim var umarım oda gerçek olur.

Aramıza hoşgeldiniz

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri