Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Source build etme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Huysuzkdd27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Üzerinden çok geçmiş ama durumu şöyle bir açıklayalım;
Bende bir çok konu üzerinde yanlışlar yapıyodum ufak bir kısmını düzelttim ama bilmediğim tonlarca kural var.
Öncelikle c++ dilinden anlaman gerekiyor ki bir kod bloğunda olur ya yanlış paylaştılar olması gereken şekline getirebilesin.
Anladığım kadarıyla sıfırdan başlıyorsun sende benim gibi; yani bir bilgin yok. biraz ingilizcen olursa oda işine yarar kodların ne mantığa kullanıldığı açıkca belli (tabi bazı kodlamacılar çok iyi anladıkları için çözmek kolay olmuyor :) )
Buraya kadar okeysek; Sonrasında temiz build edilebilen bir source bulmalısın. Source işleminde hata yapmıyorsan ama build edilirken hata veriyorsa kullandığın freebsd'ın gerekli dillerini falan yüklemen gerekiyor.

cd /usr/ports/devel/gmake && make install clean
cd /usr/ports/devel/makedepend && make install clean
cd /usr/ports/devel/subversion && make install clean
cd /usr/ports/graphics/devil && make install clean
cd/usr/ports/lang/gcc48 & make install clean

Vectors'ün konusundan aldığım bu kodları tek tek gir puttyden enterlayarak kur.

ardından build edeceğin sourcenin yerini puttyden göster("cd /usr/src/game_source/Server") şeklinde
daha sonra build işlemine başlaması için
gmake all -j20 komutlarını gir. Eğer makefile ayarlanmışsa build işlemi başlar bir süre sonra biter ve

/usr/src/game_source/Server/game & /usr/src/game_source/Server/db kısmında game_r41040 db_r41040 gibi dosyalar oluşur.
Bunlarıda kendi filesindeki game dosyaları ile değiştirdikten sonra izinlerini 777 yapıp reboot at. Oyun hata verirse mutlaka
syserr dosyalarını takip et. Yerlerinide söyleyeyim. corelerin içinde game99 ve db içinde bulunur hangisinde hata var ise ordan kaynaklanır.
örn: db sourcesinde değişiklik yapmışsındır. db içindeki syserr dosyasına yansır hatalar. zaten syserr sistem hataları demek. sistemde en ufak bi çapsızlık
görülür. önemlidir. yardımcı olabileceğim farklı konular olursa bilgimin yettiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
iyi günler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri