Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Yararlı Bilgiler;

Arcface

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Fahri Üye
Konular
145
Çözüm
2
Online süresi
24d 5h
Reaksiyon Skoru
501
Altın Konu
3
TM Yaşı
9 Yıl 10 Ay 10 Gün
Başarım Puanı
234
MmoLira
4,301
DevLira
28
Ticaret - 100%
7   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bu konu'da size sadece bilgi vereceğim, sitenizi google,yandex vb. tarayıcıya nasıl kayıt ettirirsiniz. Google'de başa çıkmak için neler gereklidir. Google reklamları sitenize nasıl eklenir ? bunun üzerinden nasıl para kazanılır ? vb. gibi bu konular'da sürekli güncelleyeceğim çünkü hepsini tek sefer'de yazmayacağım, Açıkcası zaman buldukça bu konu üzerinden bilgilendirmeye devam edeceğim.

İlk olarak her site'de gerekli olması gereken bir kaç dosyayı söyleyeceğim;

İlk Dosya robots.txt bu dosya genel olarak
google indexlerine sitelerin kayıt olmasını engellemek için kullanılır ki bu sadece tarama zamanı google botlarının geldiği zaman taramayıp geri dönmesini sağlar yani eğer siteniz başka yerler'den yönlendiriliyor ise dizine eklenmesini gene engellemiş olmazsınız. Bunun için şifre koruması veya gibi yöntem kullanmalısınız. Bunu ek olarak söyledim aklın'da bilgi olarak dursun ben size gerekli olan kısmını yani robotları yönetmeyi nereleri taramanızı sağlayacağını söyleceğim siteleriniz google dizinine eklenmesi için google veya yandex vb. tarayıcıların botlarının sitenize gelip ilk olarak taraması gerekir botlar ilk geldiği zaman ilk olarak ilk dizin'de robots.txt dosyasını ararlar var ise onun yönlendirmelerine göre tarama işlemi yaparlar eğer o yok ise tüm sayfayı tararlar ki bu da istiyeceğiniz bir şey değildir. Neden diye sorarsanız admin paneliniz veya upload ettiğiniz dosyaların indexlenmesini istemezsiniz tamamen kullanıcıların erişmek istiyeceği sayfaları çekmesini istersiniz. Neyse çok uzattım şimdi robots kullanımına gelelim ;
Yeni bir metin belgesi açalım ismini Robots.txt yapalım. Robots.txt dosyamız içersinde iki farklı değişkenimiz olacak. Bunlar ve anlamları şöyledir:
User-agent: Google Botu’nun adı gelecek
Disallow: Botun izinlerini gireceğimiz komutlar yer alacak
Örnek 1:
Kod:
User-agent: *
Allow: /
Kodlarımızı yorumlayalım. 1. satırdaki kodumuz da bakınız Google Botları’nın isimleri gelecekti fakat “*” işaretini gördünüz. Bunun anlamı, siteniz tüm Google Botları’nca istisnasız indexlenmesine izin vermişsiniz demektir.
Örnek 2:
Kod:
Disallow: /
Gördüğünüz gibi birinci satırdaki user-agent kodumuzun anlamı tüm Google Botları’na sitenizi indexlemesi için izin verilmesiydi. Fakat ikinci satırda “/” böyle bir karakter görüyorsunuz. Bu karakterin anlamı site üzerinde tüm dosyaların taranmaması isteniyor.
Yani bu Robots.txt kod bütününden de anlayacağımız şey, bütün Google Botları’nca sitemizin hiçbir dosyası indexlenmeyecek, taranmayacak.
Örnek 2:
Kod:
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /images/
Disallow: /tmp/
Disallow: /private/
Bütün google botları, bu 4 dosyayı indexlemeyecektir.
Örnek 3:
User-agent: DeepCrawl
Disallow: /private/
DeepCrawl, bir google botudur. Görevi ise; sitenizi uzun aralıklarla ziyaret edip, indexlenmesi için gerekli bilgileri toplar. Bu kodların anlamı ise, ismi verilen botun ilgili private klasörünü indexlememeli.
Örnek 4:
Kod:
Disallow: /directory/dosya.html
Tüm botlar, ilgili dosyayı indexlemeyecektir. Ama directory dizinindeki dosya.html hariç diğer tüm dosyaları tarar ve indexler.
Örnek 5:
Kod:
Allow: /dosya1/site.html
Disallow: /dosya1/
Bu kodların anlamı ise, tüm Google Botları dosya dizininde bulunan site.html dosyası hariç diğer tüm dosyaları taramaz ve indexlemeyecektir.
Kod:
User-agent: Googlebot
Disallow: /wp-content/
Disallow: /trackback/
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /archives/
Disallow: /index.php
Disallow: /*.php$
Disallow: /*.js$
Disallow: /*.css$
Disallow: */feed/
Disallow: */trackback/
User-agent: Googlebot-Image
Disallow: /wp-includes/
User-agent: ia_archiver
User-agent: duggmirror

Robots.txt hakkında bilgi bu kadardı ben size misal kendi sitem'de kullandığım robots.txt atıp birde son bi üzerinden geçelim ;
Kod:
allow: /
Disallow: /admin
Disallow: /upload
sitemap:
Ben burda arkadaşlar allow: / diyerek bütün dizindeki dosyaları tarat dedim ve daha sonra disallow ile'de admin panelimin ve upload ettiğim dosyaları google'nin çekmesini engelledim ve sitemap dosyamın yolunu google veya diğer tarayıcı botlarına belirttim.

Meta etiketlerine geçicem ama geçmeden önce meta etiketlerinin anahtar kelimelerin önemiyle ilgili bi video ekliyicem anahtar kelimelerin önemini anlatacak çok yol var ama bence en akılda kalıcısı bu olacaktır :) iyi seyirler konuyu takip etmeyi unutmayın sürekli güncellenecektir.

Şimdilik bu kadarını yazıcam yarın devam ederim dediğim gibi sürekli aynı konu üzerinden devam edicem gerekli konular hakkında detaylıca bilgi vericem. Öğrenmek istediklerinizi bilmediklerini konu altına yorum olarak yazın onlarıda eklerim :)

Son düzenleme:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

:eek: Bu özetede yapamayan olamaz sanırım.

Paylaşım için teşekkürler. :bolt:

Yararlı bir konu , teşekkürler ;)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri