Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Nedved35 1
Nedved35
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

GRUP SİSTEMİ

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mesut2434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Grup Sistemi Güncelleme
ER3QNg.jpg

1- Metin2'de bildiğiniz gibi gruba aldığımız kişilerin grup bölümünde hangi karakter olduğu
yazmıyordu bunun için her karakterin png eklenir.Aynı yukarıdaki gibi.
2-Normalde Metin2'de sadece canı gösteriliyordu bunun üzerine sp'si ve exp'si gösterilir.
Expsini niçin göstermek istiyoruz çünkü para karşılığında kasılan birisinin yalan söyleyip
söylemediğini anlamak için.
3- İsmin hemen yanına kaç level oldugu yazılabilir.Ayrı yeten dışardan kişilerin grup olup olmadığını anlaması için grup üyesi veya aynı lonca sisteminde oldugu gibi karakter isminde renk değişikliliği yapılabilir.Kişinin grup lideri bulabilmesi için liderin başına [GrupLideri]
yazısı gelebilir.Grup üyelerinin başına [GrupÜyesi] yazılabilir.Eğer bu kötü durursa grubu kuran kişi ilk kişiyi alırken grup adı belirler o ad başa gelir.
4- Bir yuvarlak button yani benim bildigim html kodu ile radiobutton ekleyerek karakterin exp yüzügü , liderin kitabı yada bilgilik iksirinin takılıp takılmadığını görür.Ve takıldığında
kaç dk kaldığını gösterir.

5-Ek olarak Grupta sadece grup lideri gruba davet ediyor fakat tüm üyeler davet edebilir.Yada ayrı yeten grup davet yetkisi verir.
6-Grup lideri gruptan ayrılırken birisini parti lideri olarak atayabilir. Çünkü kendisi direk ayrılırsa rastgele birisi grup lideri oluyor.Ekstra olarak atıyorum grup lideri afk kalabilir
ve başkasını grup komutanı veya her ne adla atayabilir.Bu atam sonucunda belli bir müddet
o kişi gruba alım ve grup'tan çıkarma gibi işlemini yapabilir.
7-Grupta özellik ekleme kısmına atıyorum exp bonus şansı tarzında bonuslar eklenebilir.
8-Arkadaşlar parti exp dağılımında bildiğiniz gibi 2 tane degiştirebiliyoruz.Seviyeye bağlıya
bastığımızda exp dağılımı küçükten büyüğe yada büyükten küçüğe tarzında yapılabilir.
9-Grupta bulunan herkesin nerede olduğu yazılabilir.
10-Arkadaşlar grup lideri benim bildiğim hiçbir özellik almıyor yanlışta biliyor olabilirim.

Grup liderine ekstra bir özellik verilebilir.
11-Ortalama alınan para ve alınan exp hesaplannır grubun iyi yada kötü gittiği böylece öğrenilir.İtemleri görebilmek içinde gruba özel bir envanter yapılabilir.
12-Her kişiye giden exp sayısı öğrenebiliriz.Atıyorum 50 60 level adam var birisi %50 alırken birisi %60 alabilir.Bunlar öğrenilir.
13-Şimdi gelelim para karşılığında veya item vs karşılığında kendini kastırmaya:
Grup yerine yani hani exp yüzük tarzında butonlar yapmıştıkya onun yanına bir buton yapılacak o buton item karşılığında alınan kişiler işaretlenir.
öncelikle şunu belirtim grup liderini üye olmayan kişilere sağ tık yaptığında normal grup davet ve ücret karşılığında davet diye 2 farklı davet olur.Lider ücret karşılığında dedigi zaman
hani nasıl ticaret yapıyorsak ordada o tarz olucak yang yerine zaman değeri giricek üye olan kişi
Eğer para vermek istiyorsa bunu yangla değil bar karşılığında yapacak.2side onaylarsa o eklenen kişi direk olarak gruba eklenecek ve buton işaretlenecek
O buton işaretlendiği zaman grup bozulamayacak ve o kişi atılmayacak.
Ekstra şu da yapılabilir kişinin ne kadar süredir kasılacağı atıyorum 2 saat kasılacak grup olan bölmenin yanında sayac tarzında 2 saatten geriye doğru sayar.2 saatin sonunda otomatik olarak gruptan çıkar.Atıyorum eğer kişi o kişiyi gruba alıp kasmassa yani başka bir yere giderse orda kendisi kasılamayacak aynı bu bot koruma tarzında vursa bile işleyemeyecek.Ve sonra ise boss koruma tarzında grup bölümünden ayrılırsa tekrar grubun olduğu yere ışınlanacak.Diyelim ki grup lideri oyundan çıktı o zaman zaman duracak.1 saat içerisinde grup liderinin oyun girmesi beklenecek.Ve girdiği zaman tekrar aynı grup bölgesine ışınlanacak eğer o item karşılığında kastıran kişi çıkmışsa o zaman yine zaman duracak.Bu sefer yine 1 saat beklenecek. 2 si oyunda aktif olduğu zaman tekrar grup bölgesinde toplanacaklar.Ve zaman kaldığı yerden devam edecek.Eğer şayet grup lideri varken o para karşılığında kasılan kişi çıkarsa o zaman süre devam edecek durmayacak. Eğer ki ikiside yada herhangi biri oyuna girmesse 2 side ban yicek ve gruba girerken verdiği iteme oyun yönetici tarafından el konulanacak .Eğer şayet grup lideri var ama hareketsiz kalıyor ise exp durumuna bakılır eger exp gelmiyorsa o zaman grup lideri uyarılır.Eğer uymassa artık ban yer.Yada bunları yapmak yerine oyuncular gruba girerken bandicam yada herhangi bir video kaydedicisi ile kendilerini garantiye alıcaklar.Tabi daha çok açığı vardır söylediğimin.
Farkındayım en son söylediğim baya üst düzey ama neden olmasın ?
14-nasıl exp 3 farklı şekilde dağılıyorsa itemler ve yanglarda 2 farklı şekilde dağılacak
bunu grup lideri en baştayken belirlicek.Ve gruba giren kişi onu görebilmesi için grup hakkında bilgi tarzında bir yer olacak orda yazacak.
1.cisi herkes çıkardığı itemleri alacak.Ama yanglar eşit dağıtılacak.
2.cisi ise herkes kasıldığı süre zarfınca ortak bir envanterde para ve itemler toplanacak ve lider kafasına göre onları dağıtacak eğer grup lideri oyundan çıkar ise belli bir müddet atıyorum 1 saat beklenecek ve eğer gelmesse oyun kendisi otomatik olarak her kişiye parayı ve itemleri dağıtacak.
3- Yada Exp eşit dağıtılacak fakat itemler yanglar doğrudan lidere gidecek.
4- yada exp eşit dağıtılacak fakat itemler otomatik olarak dağıtılacak.

G Tuşuna basarak grup arama pencerisini açmak
j6z0qW.jpg

Bu sistem ne işe yarıyacak ?
Saatlerce kişinin belirli bölgelerde grup aramasına çare bulunacağını düşünüyorum.G'ye basınca bir pencere açılır orda pvp'de bulunan aynı bayraktaki kişilerin kurdugu gruplar sıralanır.Orda kişi grup kurunca kaç kişi alınacak kaç level alınacak hangi karakter olacagı hangi itemlere sahip olacagını hangi bölgede oldugu ve koordinatı yazar . Eğer herşey uyarsa gruba alınabilecek.Ve grup liderine bir mesaj gidicek bir kişi grubunuza bulundu diye.

Not1:Şuanda aklıma gelenler bunlar aklıma geldikçe güncelleyeceğim.
Not2:Bu fikirleri elde ederken knight ve silkroad'tan parti rehberlerini okudum.
Beğendiklerimi ekledim.

Neden bu kadar gruba önem verdim çünkü ben metin2 ve diğer metin2 tarzındaki oyunları oyun yapan arkadaşlıktı ve muhabbetti.Cesaret pelerini olduğu süresince
kişi bir kişiye ihtiyaç duymuyor bunun üzerine tek başına ilerliyor aksine eğer pelerin olmasaydı kişiler okçuya veya şamana ihtiyaç duyacaktı çünkü okçuyla daha hızlı kasılacak ve şamanlada daha güçlü olucak.Tabi bunlarıda yaparken insanlarla tanışacak iyi kötü arkadaşlıkları olucak.Bence oyun daha güzel bir hal alacak.

Not3:Gerçekten bu yazı için 1 2 saat uğraştım lütfen iyi yada kötü yorumlarınızı belirtin.İyi Günler.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri