kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Best Studio 1
Best Studio
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
NovaLst 1
NovaLst
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
xranzei 1
xranzei
InfernoShade 1
InfernoShade
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Halit Akçatepe Hayatını Kaybetti

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Numerian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 572

Numerian

Fahri Üye
Banlı
Katılım
4 Şub 2017
Konular
8,481
Mesajlar
10,281
Çözüm
1
Reaksiyon Skoru
8,038
Altın Konu
0
Başarım Puanı
425
MmoLira
-109
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

220px-Halit_Ak%C3%A7atepe.jpg


Yeşilçamın usta ismi Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti. Hababam Sınıfı'nın Güdük Necmisi Halit Akçatepe'nin vefat haberi sanat dünyasını yasa boğdu. Geçtiğimiz yıl rahatsızlanan Halit Akçatepe'nin İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.


Usta oyuncu Halit Akçatepe'yi kaybettik. Türk sinemasının efsane oyuncularından Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti.

Atilla Dorsay, Halit Akçatepe'nin vefatının ardından şunları söyledi: "Türk sinemasına gelmiş geçmiş en güler yüzlü oyunculardandı. Ertem Eğilmez'in onu seçtiği koruduğu ve onu bugünkü şöhretine kavuşturduğu bilinir. Canım Kardeşim'de Tarık ile başrolü üstlendi ve onun karşısında hiç eğik durmadı. Tabii biz onu en çok Güdük Necmi karakteri ile hatırlıyoruz. Hiç silinmedi, kendisini hep gösterdi

"1-1.5 YILDIR KİMSEYİ KABUL ETMİYORDU"

Çok sevilen bir oyuncuydu. İşte böyle bir insan... Düşününce bile insanın içinden ağlamak geliyor. Son 1-1,5 yıldır kimseyi kabul etmeden felçli bir şekilde yatıyordu. Gidemedik, ziyaret edemedik. Gidenlerin arkasından konuşuyoruz böyle.."

HABABAM SINIFI'NIN GÜDÜK NECMİSİ... HALİT AKÇATEPE...

1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okudu. Babası yine bir oyuncu olan Sıtkı Akçatepe idi.
Bir yönetmenin "Bize bir çocuk oyuncu lazım" deyince babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk olarak 5 yaşındayken 1943'te bir filmde rol aldı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti.

1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle çok sevildi. 'Süt Kardeşler'in Ramazan'ı Halit Akçatepe'nin babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır.

Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunuydu.

Türk sinemasının en değerli isimlerinden biri Akçatepe'nin ölümü büyük üzüntü yarattı. Sosyal medyada da Akçatepe'ye veda mesajları yağıyor.



Mekanın cennet olsun , seni hiç unutmayacağız güdük necmi.
 
allah rahmet eylesin çok başarılı bir sinema oyuncusuydu.
 
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
 
Halit Akçatepe'ye ALLAHTAN Rahmet, yakınlarına başsağlığı diyorum
 
Allah rahmet eylesin :(
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst