- Konular
- 114
- Online süresi
- 4d 1h
- Reaksiyon Skoru
- 94
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 9 Yıl 4 Ay 15 Gün
- Başarım Puanı
- 108
- MmoLira
- -23
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Veriler her bir bilgisayara kapalı bir zincir üzerinde dolaşıyormuş gibi gönderilirler.Dolayısı ile ring topolojide kullanılırlar.Dejanavantajı aynı verinin birden fazla kez merkezden geçmesidir.Kullanılma sebebi ise güvenliktir.Önemli verilerin taşınmasında tercih edilir
Token Ring ağ teknolojisi IBM tarafından geliştirilmiştir. Daha sonra ANSI/IEEE standardı olmuştur. Token Ring, IEEE 802.5 standardıdır ve token passing erişim yöntemini kullanır. Token Ring ağlar bir yıldız yerleşim biçimi olarak kurulurlar. Bilgisayarlar merkezi bir hub’a bağlanırlar. Ancak bilgisayarlar bir halka üzerinde yerleşmiş gibi birbirleriyle ardışık iletişim kurarlar. Buna mantıksal olarak halka denir.
Bir bilgisayarın veri iletimi ile ilk token ağ üzerinde dolaşmaya başlar. Ağ üzerinde aynı anda bir token dolaşabilir. Veri iletecek bilgisayar kendi token’ını ağ üzerinde dolaştırarak verisini iletir. Alıcı bilgisayar veri paketini yakarlar. Ardından yeni bir token ağ üzerinde dolaşmaya başlar.
Token Ring network’ler fiziksel olarak bir Star network görünümündedir. Ancak mantıksal olarak bir ring (halkayı) andırır. Her bilgisayar merkezi bir birime (MSAU) bağlıdır. MSAU her istasyondan aldığı sinyalleri bir sonraki aktararak iletişimi yönlendirir.
Orijinal Token Ring network’ler 4 Mbps’dir. Bugün günümüzde kurulu birçok Token Ring network 16 Mbps hızındadır. Token Ring network’lerde network’e erişecek bir sonraki bilgisyar bellidir. Döngünün yönü istasyon tarafından belirlenir. Collision olmaz. Bu nedenle Ethernet’e göre daha sistemli bir network görünümündedir. Modern Token Ring network’lerde UTP ve STP kablolar kullanılır.
Not
1-)) Token Ring network’ler fiziksel olarak bir star görünümündedir. Token Ring network’lerde değişik kablo türleri kullanılır. Ancak genellikle UTP kablo kullanılır. Network üzerindeki istasyonlar bir güçlendiriciye (concentrator) bağlıdır. Bu güçlendirici birime MAU (Multistation Access Unit) denir.
2-))
TOKEN RİNG’İN TEMELLERİ
Bir Token Ring network’ü şu özelliklere sahiptir.
-Star yerleşim biçimi
-Token passing erişim yöntemi
-UTP ve STP (IBM 1, 2 ve 3) kablolama
-4-16 Mbps hız
-Baseband iletim
-802.5 spesifikasyonu
"Daha önceki konularımda sizden araştırma istemiştim bu konuda biraz daha araştırma istiyorum sizden araştırıcağınız tanımların isimlerini veriyorum ;
1-REPEATER (TEKRARLAYICI)
2-HUB
3-BRIDGE ( KÖPRÜ )
4-SWITCH ( ANAHTAR )
5-ROUTER