Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Ay sonunu getiremiyorum, paramı yetiremiyorum, maaş gününe ne kadar var gibi cümleler size hiç yabancı gelmiyor değil mi? Çünkü genelde tüketicilerin kurduğu cümleler bu şekildedir. Hele de maaşının planını yapmaktan çok uzak tüketiciler için bu sözler kaçınılmazdır.
Siz de bunlardan biri iseniz, yazımı dikkatlice okumanız öneririm. Çünkü bu cümleleri kurmak ya da ayın sonunu rahat getirmek tamamen sizin elinizdedir.
Eğer kişisel finansınızın yönetimini doğru bir şekilde gerçekleştirirseniz, bu cümlelerden kurtulmayı bırakın, birikim bile yapabilirsiniz. Benim şirket finansını yöneten ama kendi bütçesine bir gram faydası olmayan arkadaşlarım var. Milyon dolarları yöneten bir insanın, kendi bütçesini yönetememesi, ne kadar ironi değil mi? Bakıldığında bu kadar zor olmayan kişisel finansal yönetimi, insanlara niye çile gibi geliyor onu da anlamış değilim. Her neyse, şunu söyleyeyim birkaç püf nokta ile kişisel finansınızı rahatlıkla yönetebilirsiniz. Burada önemli olan öncelikle kendinizi buna hazırlamanızdır. Yani gereklilik ne ise düzenli olarak yapmanız gereklidir. Eğer siz kendi finansal bütçenizi planlamaya ve ay sonlarını rahat getirmeye kararlıysanız kişisel finans nedir ve nasıl planlanır gelin hep birlikte inceleyelim.