- Katılım
- 11 Eyl 2016
- Konular
- 484
- Mesajlar
- 586
- Online süresi
- 50s
- Reaksiyon Skoru
- 17
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 9 Yıl 9 Ay 1 Gün
- Başarım Puanı
- 107
- MmoLira
- 2
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, Kupada Amed Sportif Faaliyetler ile oynadığımız maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
Emniyet teşkilatına, Diyarbakırlılara, Amed Sportif Faaliyetler yetkililerine teşekkür
Mahmut Uslu, Bütün Emniyet Teşkilatı başta olmak üzere bizi buraya getiren herkese çok teşekkür ederim. Diyarbakırlılara, Diyarbakır halkına ve Amed Sportif Faaliyetler başkanı ve yönetim kuruluna içtenlikle teşekkür ediyorum. Hakikaten çok misafirperverlik yaptılar. Dün akşam gelecektik, ani bir kararla sabah geldik. Keşke dün gelseydik. Hiç olmazsa 1 gün daha kalırdık. Belki restorana giderdik. Artık bu tür daha iyi şeyler olacak önümüzdeki yıllarda ümit ediyoruz. Geçen sene 3-3 berabere kalmıştık, bu sene 1-1 berabere kaldık. 10 kişiye rağmen 1-1 berabere kaldılar. Türkiye Kupası geçici ama inşallah kendi liglerinde başarılı olurlar ifadelerini kullandı.
Türkiye acı günler geçiriyor diye konuşmadık
Basın mensuplarının soruları üzerine son zamanlarda yaşanan hakem hatalarıyla ilgili konuşan Mahmut Uslu, Yusuf Namoğlunun O golü veren hakemin lisansını yırtarım şeklindeki sözü hatırlatıldığında, Biz özellikle son haftalardaki olaylarla ilgili hiç konuşmadık. Çünkü Türkiye çok acı günler geçiriyor. İnşallah kendi içimizde olan şeyler çözülür ve önümüz açılır. O sözü söylediğini zannetmiyorum. O söz yok diye kendisi tekzip etmiş. Kendisi şunu demiş; herhalde yabancı bir hakem eğitmeni var, o hakem arkadaşa da sormak lazım. 5. Haftada söylemiştim. direk değil ama bir sohbette söylemiştim ve gazetelere yansımıştı. Bazı takımlara karşı hakemler hatalar yapıyor, tesadüf mü acaba diye söylemiştim. Şimdi 15. Haftaya geldik hala devam ediyor. Hala aynı takımın lehine hatalar devam ediyor. MHK Başkanına şunu sormak lazım; Bülent Yıldırımın kırmızı kart vermediği konuda acaba ne diyecekler? O yabancı eğitmeni de kullanarak bir konuşma yaptılar. Ona ne diyecekler? Ne diyorlar? Öyle bir ifadeyi kullandığını zannetmiyorum. Haddini aşan bir ifade olur. Ben söylediğini de zannetmiyorum. Tekzip de etmiş cümleyi. Çünkü o zaman daha evvelki hakemlerin de lisanslarını yırtması lazımdı. Yani olmayan penaltıları, olan penaltıları vermeyenleri. Bu hatalar yapılıyor, halbuki MHK Başkanına yakışan şu olurdu; Biz hakemi kim incelediyse baktık raporuna, ona göre de o haklıdır diyebilirdi. Ama öyle bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Eğer Türkiyede yüzde 60 eski hakem dahil olarak herkes bunun gol olduğunu söylüyorsa, uluslararası hakemlere danıştık, gol olduğunu söylüyorlarsa goldür. Aksi olduğu zaman penaltı verir miydi acaba defans oyuncusuna? Bu tür şeylere girmek istemiyoruz ama maalesef Fenerbahçeye karşı olan tutumlarını değiştirmeleri lazım. O malum hakem zaten her maç aynı şeyi yapıyor. Yalnız şunu da söylüyorum; 1 kulüp hariç eğer Cüneyt Çakır arkadaşı 1 kulüp başkanı beğeniyorum diyorsa ben konuşmayacağım. O Cüneyt Çakırın aynaya bakıp cevap vermesi lazım neden diye. Ben birçok kulüp başkanıyla konuşuyorum, 1 kişi mutlu değil ama Avrupada iyi yönetiyor diyorlar. UEFA da aynı şeyi söylüyor zaten. Onu da söylemiş olayım. Biz çok acılı günler geçiriyor diye susuldu. Sosyal medya tepkisini gösterdi. Bize de susuyorsunuz diye tepki gösteriyorlar dedi.
Bir federasyon başkanı bir kulüpten alacaklı olur mu?
Başkanımız Aziz Yıldırım hakkında ise Mahmut Uslu, Başkanın söylediği başka. Federasyon Başkanı zaten yeter. Bir Avrupa takımında veya herhangi bir takımda dünyanın neresinde olursa olsun bir federasyon başkanı bir kulüpten alacaklı olursa ne olur diye sormak lazım. Sizler onları konuşun, bunları boş verin. Bana göre ya hibe etsin. Bütün gazeteler bunu yazıyor, bugün yine yazdılar. Bunlar dedikodu değil, bugün gazetelerde okuduklarımı söylüyorum. Acayip bir para. Çok ciddi bir para. Alacaklı durumda. Bunları çözmeleri lazım. Bu tür şeylerin susturulması lazım. Bunları halletmek, daha etik davranmak lazım diye konuştu.
Yüzde yüz gol
Mahmut Uslu, Sowun verilmeyen golü hakkında Hakemler için söylediğimizi sizler de söylüyorsunuz. Bazen sizin yorumcularınız da onun gol olmadığını söylüyor. Yüzde 60 insan yüzde yüz gol olduğunu söylüyor, Avrupadaki hakemler dahil. Çünkü hamle başlamış, top gitmiştir. Top gittikten sonra kafasını uzatıyor. Top gitmeden evvel uzatsa amenna, gol değil. Görüyoruz televizyonda diye konuştu.
Seyirci yasağına karşıyız
Amed Sportif Faaliyetlerin deplasman seyirci yasağıyla ilgili konuşan Uslu, Biz buna kökten karşıyız. Neden deplasman yasağı verildi onu federasyona sormak lazım. Biz buna kökten karşıyız. Geçen sene de seyirci alınmayacaktı, sonra şeref tribünü kısmına aldılar. Biz bu konularda hassasız. Sizin bu soruları bana değil başka yerlere sormanız gerekiyor diye konuştu.
Hocamız gerekli yorumu yaptı
Takımın performansıyla ilgili de konuşan Uslu, Hocamız ne söylediyse odur. Hocamız çok Avrupalı. Geçen bir açıklama yaptı ve sayın medya yine yanlış anladı herhalde. Yüzde yüz goldü. Başka yorum yapmayacağım dedi. Benim takımım iyi oynar, kötü oynar ama golü vereceksin, senin işin bu diyor. Hakikaten Avrupai ve medeni şekilde veriyor bu cevapları. Bunları verdiği için hocayla ilgili, teknik konularla ilgili yorum yapmıyoruz diye konuştu.
Biz bu filmi çok gördük
Beşiktaşlı futbolcu Quaresmanın Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi oynanan Trabzonspor karşılaşmasında gördüğü sarı kartın hatırlatılması ve tartışmalı Antalyaspor maçının hakeminin bir kez daha Fenerbahçenin maçına verilip verilmemesinin sorulması üzerine Uslu, O sarı kart değildi. O kırmızı karttı. Verirler. Biz bu filmi çok gördük. Gaziantep maçında Orta sahada kırmızı kartla bizden oyuncu atan hakemi hatırlarsınız, 2 hafta sonra bize yine verdiler. Biz atamalara karışmıyoruz. Bizim karıştığımız şu; insanlar adaletli maç yönetecek. Bugünkü maçta 1 penaltı verdi, belki 1 penaltı daha olabilirdi. Bunlar olabiliyor, hatalar olabilir. Ama bunlar üst üste aynı takımın lehine, diğer takımların aleyhine olunca tepkimiz bu. Yoksa onu oraya bunu buraya atamış. Bunu kendileri bilirler. MHK Başkanının, ben x beyle konuştum, teknik olarak bize uygun deme hakkı yoktur, şunu deme hakkı vardır, kendisine verilen not vardır, o notla ilgili yorum yapma hakkı vardır. Bizim tepkimiz büyüktür. Ama biz içimize atıyoruz, içimize atmaya devam ediyoruz. Hiçbir zaman hiçbir şeyden çekinmeyiz, tedirginlik de olmaz diye konuştu.
Resmi Site


