Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle

Vb.net ile Menü Oluşturalım

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ßyMesMes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 812

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Bu dersimizde Vb.net ile ana menü oluşturmayı öğrenelim.

Visual basic.net ile birlikte menü tasarımı görsellik olarak daha da gelişti ve kolaylaştı. Menü tasarlamak için öncelikle:

  • Yeni bir proje açıyoruz. Toolbox penceresinden menus&toolbars grubu altında bulunan menu strip tıklayarak form üzerinde yerleştirmek istediğimiz yere geliyoruz.

1_514.jpg


  • Bu birleşenimizi ekledikten sonra type here yazan yere tıkladıkça alt menü ve yan menüleri oluşturabiliyoruz. Açmak istediğimiz menü isimlerini yazıyoruz.

2_434.jpg


  • İlk harfinin altının çizili olmasını isterseniz örneğin DOSYA menü adımız bunun önüne & simgesi koyarak &DOSYA şeklinde ilk harfi altı çizili yapabilirsiniz.

3_365.jpg


  • Menülerimize Windows'ta kullanıldığı gibi kısayol eklemek istersek eğer, properties kısmından Shortcut özelliğine ait kutuyu açıp ve istediğimiz kısa yolu ekleriz. Burada dikkat etmemiz gereken şey ise modifiers kısmından öncelikli basacağımız tuşu seçmek.

4_304.jpg


5_253.jpg
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst