- Konular
- 640
- Online süresi
- 11h 30m
- Reaksiyon Skoru
- 77
- Altın Konu
- 1
- TM Yaşı
- 9 Yıl 8 Ay 4 Gün
- Başarım Puanı
- 172
- MmoLira
- 68
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
KanzyART Studio'dan herkese Merhaba.
Bugün sizlere bahsedeceğim konu: "Başarılı bir Grafiker nasıl olurum?
NOT: Bu konuda CorelDraw'dan bahsetmedim. Benimde pek bir bilgim yok, hiç geliştirmedim kendimi Corelde. O yüzden sizlere Kopyala/Yapıştır bilgi vermekte bize yakışmaz. Müsait bir vaktimde araştırıp , sizler için paylşacağım..
Her şeyden önce şunu belirtmek isterim. Bu şeyi İş olarak görmekte var, hobi olarak görmekte. Bilişim okuyan birisi, yaptığı işi sevmezse ne kadar okursa okusun hesap makinesi kodlamaktan öte gidemez. Grafik tasarımda aynı mantık.Yaptığınız Grafikerliği önce hobi olarak yapmaya başlayacaksınız.
"Para verip yaptırdığınız her şeyden çok çabuk sıkılırsınız."
Bu sözümde ne demek istiyorum? Arkadaşlar... Bir şeyi hazır alıp yaparsanız çok kısa sürede sıkılacağınıza GARANTİ verebilirim. Çünkü, bu forumlarda Kopyala/Yapıştır yapıp rütbe atlamaya benzer. Rütbe atlarsınız fakat konularınızda emek olmadığından bir süre sonra sıkılır ve sizlere güvenen adminleri , yöneticileri yüzüstü bırakarak görevinizden pes edersiniz. Grafikerlikte aynı mantık üzerine.Hazır PSD editlemek sizleri asla grafiker yapmaz.
Peki, bu PSD ne demek?
PSD = Photoshop Documents. Yani Photoshop Dökümenleri.
Kısaca, Hazır tasarım demektir.Siz bu tasarımı indirir ve üzerindeki yazıyı değiştirir bir kaç ekleme yapar sonrada kendinizi kandırırsınız "TASARIM YAPTIM" diye.O yüzden iyi bir hayal gücüne sahip olmanız lazım. Dünyanın en yaratıcı insanı olun demiyorum,FARKLI OLUN.
Fikirlerinizle tanınmaya çalışın. Bir farklı deyişte ÖZGÜN olun.
Peki hangi Programları kullanacağız.
Adobe İllustrator cs6
Forumumuzda bu programın deneme sürümü konusu vardır. (bknz. Konuya gitmek için tıkla.)
Bir diğer program ise
Adobe Photoshop CS6
Forumda indirme linki bulamadım o yüzden indirme linkini burada paylaşıyorum.
NOT: Bu verdiğim linkteki program DENEME SÜRÜMÜDÜR. Herhangi bir problem olmasın diye CRACK'li olarak paylaşım yapmıyorum.
Adobe İllustrator CS6 Nedir? Öncelikle İllustrator ile Photoshop arasındaki fark İllustrator vektörel tabanlı bir program iken Photoshop Piksel tabanlı bir programdır.
Yani resimle anlatmak gerekir ise:
Gördüğünüz gibi. İllustrator ile çizilen vektörel çizim zoom yapılmasına rağmen NETLİĞİNİ korur iken, Photoshop pikselleşmeye ve bulanıklaşmaya başlıyor. Sadece zoomda değil , gereğinde fazla büyültür/küçültürseniz yine piksel bozukluklarıyla karşılaşıcaksınızdır. Yani Vektör çizim yapmak istiyorsanız tavsiyem , İllustratordür.
Evet, artık hem programlara hemde programlar hakkında bir öngörüşünüz var! Bundan sonra ki her şey sizin pratiğinize ve hayalgücünüze bağlı.
ÖZGÜN OLMAYI SAKIN UNUTMAYIN.
"Hoop! Birader nereye? Sen bize Nasıl Grafiker olurum? konusunu anlatıcaktın!"
dicek olabilirsiniz. Onuda hemen sizlere cevaplıyayım. Ben sizlere burada nasıl grafiker olucağınız anlatmaya kalkışırsam videoda 20 dakikada anlatılan şeylerikonuda anlatmak saatlerimi alıcaktır. O yüzden programların kullanımını sizlere burada anlatmayacağım. FAKAT. Şanslısınız ki bu programların nasıl kullanıldığını çok güzel anlatan bir abimiz var.
Bu güzel abimizin kanal linkini veremediğim için Üzgünüm. Reklama girdiğinden dolayı linki paylaşamayacağım.
FAKAT.. sizlere tasarım yapmak için Youtube & Google'de aratıcağınız anahtar kelimeleri burada yazıcağım.
NOT: Verdiğim anahtar kelimeler arasında İngilizce kelimelerde olacaktır.
"Birader, ben ingilizce bilmiyorum neden böyle aratıyım ki?"
Demenize gerek yok.
Sonuçta Photoshop dinleyerek öğrenebiliceğiniz bir program değil. Eğitim derslerini veren yabancı biri dahi olsa izleyerek öğrenebilirsiniz. Tabi basit terimleride anlıcağınızdan eminim. Mesela adam bir kısaltma yaptı. Örneğin "Ctrl+C" yaptı. Videoda bunu "Kontrol Si" (Azıcık ingilizce bilen telafuzunuda bilir) olarak söylicektir ve elbetki siz bunları rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Anahtar Kelimeler:
Photoshop Başlangıc Dersleri
Photoshop Eğitim Dersleri
Photoshop Tutoriols
İllustrator Başlangıc Dersleri
İllustrator Eğitim Dersleri
Aynı şekilde İllustrator Tutoriols
Unutmayın, ben size bu kelimeleri verirken sadece "TEMEL" kelimeleri verdim. Yani bu arama yelpazesini geliştirmek sizin elinizde olan bir şey.
Ben buraya bunları yazdım diye kesin bunları aratın demiyorum. Sonuçta Başlangıc ve Eğitim derslerini geçtikten sonra bu Oynatma Listelerinde bulamıcağınız derslerde olacaktır.
Tekrar örneklendirmek gerekirse...
Örneğin Photoshop'u öğrendiniz ama Bulanıklık Efektini vermeyi bilmiyosunuz. Bunu görmediniz diyelim.
İnternete "Adobe Photoshop CS6 Resime Nasıl Bulanıklık Veririm?" yazarak bulabilirsiniz.
Hadi diyelim bulamadınız ( ki bizim memleketimiz meraklıdır çoğu konuyu öğrenmiştir.
)
İngilizce olarak da aratmayı deneyin.
Yabancı tasarımcılar ve Tasarım dersi veren insanlar Türkiye'ye göre daha fazla olduğu için daha çok içerik bulacaksınız.
Yani "Adobe Photoshop CS6 Blur Tutoriol" (Blur=Bulanıklılık) sonuç elde edebilirsiniz.
Gerisi tamemen size kalmış. İyi günler!
KanzyART Studio's ©
Bugün sizlere bahsedeceğim konu: "Başarılı bir Grafiker nasıl olurum?
NOT: Bu konuda CorelDraw'dan bahsetmedim. Benimde pek bir bilgim yok, hiç geliştirmedim kendimi Corelde. O yüzden sizlere Kopyala/Yapıştır bilgi vermekte bize yakışmaz. Müsait bir vaktimde araştırıp , sizler için paylşacağım..
Her şeyden önce şunu belirtmek isterim. Bu şeyi İş olarak görmekte var, hobi olarak görmekte. Bilişim okuyan birisi, yaptığı işi sevmezse ne kadar okursa okusun hesap makinesi kodlamaktan öte gidemez. Grafik tasarımda aynı mantık.Yaptığınız Grafikerliği önce hobi olarak yapmaya başlayacaksınız.
"Para verip yaptırdığınız her şeyden çok çabuk sıkılırsınız."
Bu sözümde ne demek istiyorum? Arkadaşlar... Bir şeyi hazır alıp yaparsanız çok kısa sürede sıkılacağınıza GARANTİ verebilirim. Çünkü, bu forumlarda Kopyala/Yapıştır yapıp rütbe atlamaya benzer. Rütbe atlarsınız fakat konularınızda emek olmadığından bir süre sonra sıkılır ve sizlere güvenen adminleri , yöneticileri yüzüstü bırakarak görevinizden pes edersiniz. Grafikerlikte aynı mantık üzerine.Hazır PSD editlemek sizleri asla grafiker yapmaz.
Peki, bu PSD ne demek?
PSD = Photoshop Documents. Yani Photoshop Dökümenleri.
Kısaca, Hazır tasarım demektir.Siz bu tasarımı indirir ve üzerindeki yazıyı değiştirir bir kaç ekleme yapar sonrada kendinizi kandırırsınız "TASARIM YAPTIM" diye.O yüzden iyi bir hayal gücüne sahip olmanız lazım. Dünyanın en yaratıcı insanı olun demiyorum,FARKLI OLUN.
Fikirlerinizle tanınmaya çalışın. Bir farklı deyişte ÖZGÜN olun.
Peki hangi Programları kullanacağız.
Adobe İllustrator cs6
Forumumuzda bu programın deneme sürümü konusu vardır. (bknz. Konuya gitmek için tıkla.)
Bir diğer program ise
Adobe Photoshop CS6
Forumda indirme linki bulamadım o yüzden indirme linkini burada paylaşıyorum.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
NOT: Bu verdiğim linkteki program DENEME SÜRÜMÜDÜR. Herhangi bir problem olmasın diye CRACK'li olarak paylaşım yapmıyorum.
Adobe İllustrator CS6 Nedir? Öncelikle İllustrator ile Photoshop arasındaki fark İllustrator vektörel tabanlı bir program iken Photoshop Piksel tabanlı bir programdır.
Yani resimle anlatmak gerekir ise:
Gördüğünüz gibi. İllustrator ile çizilen vektörel çizim zoom yapılmasına rağmen NETLİĞİNİ korur iken, Photoshop pikselleşmeye ve bulanıklaşmaya başlıyor. Sadece zoomda değil , gereğinde fazla büyültür/küçültürseniz yine piksel bozukluklarıyla karşılaşıcaksınızdır. Yani Vektör çizim yapmak istiyorsanız tavsiyem , İllustratordür.
Evet, artık hem programlara hemde programlar hakkında bir öngörüşünüz var! Bundan sonra ki her şey sizin pratiğinize ve hayalgücünüze bağlı.
ÖZGÜN OLMAYI SAKIN UNUTMAYIN.

"Hoop! Birader nereye? Sen bize Nasıl Grafiker olurum? konusunu anlatıcaktın!"
dicek olabilirsiniz. Onuda hemen sizlere cevaplıyayım. Ben sizlere burada nasıl grafiker olucağınız anlatmaya kalkışırsam videoda 20 dakikada anlatılan şeylerikonuda anlatmak saatlerimi alıcaktır. O yüzden programların kullanımını sizlere burada anlatmayacağım. FAKAT. Şanslısınız ki bu programların nasıl kullanıldığını çok güzel anlatan bir abimiz var.

Bu güzel abimizin kanal linkini veremediğim için Üzgünüm. Reklama girdiğinden dolayı linki paylaşamayacağım.
FAKAT.. sizlere tasarım yapmak için Youtube & Google'de aratıcağınız anahtar kelimeleri burada yazıcağım.
NOT: Verdiğim anahtar kelimeler arasında İngilizce kelimelerde olacaktır.
"Birader, ben ingilizce bilmiyorum neden böyle aratıyım ki?"
Demenize gerek yok.
Sonuçta Photoshop dinleyerek öğrenebiliceğiniz bir program değil. Eğitim derslerini veren yabancı biri dahi olsa izleyerek öğrenebilirsiniz. Tabi basit terimleride anlıcağınızdan eminim. Mesela adam bir kısaltma yaptı. Örneğin "Ctrl+C" yaptı. Videoda bunu "Kontrol Si" (Azıcık ingilizce bilen telafuzunuda bilir) olarak söylicektir ve elbetki siz bunları rahatlıkla anlayabilirsiniz.Anahtar Kelimeler:
Photoshop Başlangıc Dersleri
Photoshop Eğitim Dersleri
Photoshop Tutoriols
İllustrator Başlangıc Dersleri
İllustrator Eğitim Dersleri
Aynı şekilde İllustrator Tutoriols
Unutmayın, ben size bu kelimeleri verirken sadece "TEMEL" kelimeleri verdim. Yani bu arama yelpazesini geliştirmek sizin elinizde olan bir şey.
Ben buraya bunları yazdım diye kesin bunları aratın demiyorum. Sonuçta Başlangıc ve Eğitim derslerini geçtikten sonra bu Oynatma Listelerinde bulamıcağınız derslerde olacaktır.
Tekrar örneklendirmek gerekirse...
Örneğin Photoshop'u öğrendiniz ama Bulanıklık Efektini vermeyi bilmiyosunuz. Bunu görmediniz diyelim.
İnternete "Adobe Photoshop CS6 Resime Nasıl Bulanıklık Veririm?" yazarak bulabilirsiniz.
Hadi diyelim bulamadınız ( ki bizim memleketimiz meraklıdır çoğu konuyu öğrenmiştir.
) İngilizce olarak da aratmayı deneyin.
Yabancı tasarımcılar ve Tasarım dersi veren insanlar Türkiye'ye göre daha fazla olduğu için daha çok içerik bulacaksınız.
Yani "Adobe Photoshop CS6 Blur Tutoriol" (Blur=Bulanıklılık) sonuç elde edebilirsiniz.
Gerisi tamemen size kalmış. İyi günler!
KanzyART Studio's ©
Moderatör tarafında düzenlendi:
- Konular
- 57
- Çözüm
- 2
- Online süresi
- 4d 3h
- Reaksiyon Skoru
- 102
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 10 Yıl 6 Ay 5 Gün
- Başarım Puanı
- 135
- MmoLira
- 775
- DevLira
- 0
Emeğine sağlık 

- Konular
- 640
- Online süresi
- 11h 30m
- Reaksiyon Skoru
- 77
- Altın Konu
- 1
- TM Yaşı
- 9 Yıl 8 Ay 4 Gün
- Başarım Puanı
- 172
- MmoLira
- 68
- DevLira
- 0
Eyvallah. 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)