HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
MERHABA KOLAY GELSİNİZ TURKMMO FORUM TAKİPÇİLERİ
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
BURADA BİR LAPTOP GÖRDÜM SİZCE CS GO BİLMEM NE 3D ÇİZİM YAPARKEN KULLANIŞLI OLUR MU SATJ YAPTIĞIM YERDEKİ ELEMAN 3 TANE GELDİ ELİMİZDE PATLADI ISINMA SORUNU VAR DEDİ EKRAN KARTI GÜNCELLEŞTİRME SORUNU VAR DEDİ SİZCE ?
ACELE OLARAK CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM LİNK YASAKSA YÖNETİCİLER KİLİTLESİN
İlk önce daha önceden hp pavilion g6 serisi kullanmış biri olarak söylüyorum ısınma problemi gerçekten fazla eğer iyi bakmazsan ileride oyun oynarken vb. bilgisayarı yoran durumlardan ısınmadan dolayı güvenlik amaçlı bilgisayarın kapandığına şahit olabilirsin.
Eğer 3DS MAX, Autocad, catia tarzı programlar kullanacaksan sanırım mühendislik ya da mimarlık öğrencisin
ve bu programları hd radeon 6470m in 1gb lık paylaşımsız ekran kartı ile rahat bir şekilde kullanamayabilirsin. Orada toplamda 2.5gb ekran kartı demiş fakat bahsettiği olay şu aslında laptoplarda artık çoğu modelde çift ekran kartı oluyor yani biri intel hd graphics in anakart ile tümleşik olarak sunduğu basit işlevsiz bir ekran kartı diğeri ise bilgisayarı üreten şirketin bilgisayar üzerine ekstradan yerleştirdiği aslında senin işine yarayacak ekran kartı oluyor. CS GO yu rahatlıkla oynayabilirsin fakat adminimizin bahsettiği gibi eğer büyük çizimler yapacaksan çizim boyutu ne kadar büyürse bilgisayarda ısınma, donma, kasma vb. şekilde tabir ettiğimiz olaylar oluşur.Benim kullandığım laptopu internet üzerinden 2700 gibi uygun bir fiyata almıştım.
Marka : ASUS
Model : x500j
İşlemci : Intel Core i7 4720hq 2.6ghz Turbo boost ile 3.6 ghz [4. nesil 4 çekirdekli (dxdiag.exe üzerinden baktığında 8 çekirdek olarak gözükür bu 8 çekirdeğin 4 ü sanal 4 ü gerçek çekirdektir.)]
HDD : 1TB 5200 RPM
RAM : 12 GB (Ürünün normal mağaza satışında üzerinde 4gb ram bulunur fakat benim aldığım tarihte kampanya vardı aldığım şirket 8 gb ram takıp gönderiyordu. Garantisi bozulmuyor belirteyim.)
Grafik Kartı : Nvidia GTX 950M 4GB Paylaşımsız (Yanlız 4gb lık gtx 950m modeli ddr3'dür. Eğer mümkünse aldığın bilgisayarın ekran kartının gddr5 olmasına özen göster. ddr3 lerde saniyelik işlem kapasitesi 32gb iken gddr5 lerde 80gb olur.)
EK NOT : Nvidia GTX 950M modeli yerine 960m gddr5 modeli olan bir bilgisayar almanı tavsiye ederim.
EK NOT 2 : Bu link olarak verdiğin bilgisayar ile tahminimce CS GO, LOL vb. oyunları oynarsın fakat çizim yaparken problem çekeceğini düşünüyorum.
Oyunlarda Aldığım Ortalama FPS [Nvidia GTX 950M 4GB DDR3] :
League Of Legends --> 250-320 arası (Isınma yok )
CS GO --> 130-140 arası değişiyor. [Belki 140 fps limiti koyduğum için daha fazla artmıyordur onu hatırlamıyorum
] (Isınma yok denilebilir.)GTA V --> Genelde 57-60 arası oluyor. (30-45 dakika sonrası fandan alev çıkıyor denilebilir fakat genel olarak laptopun kasasının altında ve üstünde plastik kısımlarda kayda değer bir ısınma olmuyor. Ayrıca GTA V de uzun süre araba sürersen oyun kasmaya başlar normalde ben yarım saat aralıksız araba sürdüğümü bilirim hiç öyle bir şey yaşamadım.)
[Yukarıda verdiğim örnek fps değerleri oyunların full ayarlarında ve 1366x768 çözünürlükte geçerlidir.]
EK NOT 3 : Eğer benim tavsiye ettiğim tarzda bir bilgisayar alacaksan şunu belirtmeliyim aldığın bilgisayar seni ortalama 4-5 yıl rahat götürür iyi bakarsan ben bi laptopu 7 yıl kullandığımı ve 45-50 fps aldığımı biliyorum CS GO oynarken.
Fakat laptop alırken iyi araştırmanı tavsiye ederim.
Araştırma içinde ilk önce ihtiyaçlarını belirle zaten belirlemişsin.
Aldığın laptop u ne kadar süre kullanmak istediğini belirle. (Kullanmaktan kastım yeni çıkan programları ve oyunları akıcı şekilde çalıştırmaktan bahsediyorum.)
Daha sonra ihtiyaçların doğrultusunda iyice araştırarak problemsiz olarak gördüğün bir kaç modeli belirle.
En son olarak bu belirlediğin laptopların internette ve mağazalarda indirimini takip et bulabilirsen indirimden al

Biraz uzun oldu fakat umarım işine yarar.
3d çizim derken cad türünde programlarmı yoksa modelleme programlarındanmı bahsediyorsun?
Çizim olayı çok karışıktır. Çizim yaptığın programın sistem gereksinimleri yetse bile yaptığın çizimin boyutu büyükse çok ama çok zorlar.
Detaylı yazarsan cevap verebilirim. @Osman Selim Soydan;
Biri benim anlatmak istediğimi anlatabilmiş sonunda
kafam birazcık kıyaktı dün anlatmak istediğimi anlatamamışım
kolay gelsin kardeşim.
Moderatör tarafında düzenlendi:
HOCAM ONU GEÇTE BAŞKA BİR PROBLEMİM VAR
BURADAKİ VİDEODA GÖRÜYORSUN OYUNDA 0 KASMA BENİM SİSTEM OZELLIKLERI
INTEL CORE 2 DUO T6400 2.00
3 GB
32 BİT GEFORCE 9600M GT 1776 TOP. BELLEK
BEN OYNARKEN ACAYİP KASYIOR SEBEBİ NEDIR?
MARKA = ACER ASPİRE 6935
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
BURADAKİ VİDEODA GÖRÜYORSUN OYUNDA 0 KASMA BENİM SİSTEM OZELLIKLERI
INTEL CORE 2 DUO T6400 2.00
3 GB
32 BİT GEFORCE 9600M GT 1776 TOP. BELLEK
BEN OYNARKEN ACAYİP KASYIOR SEBEBİ NEDIR?
MARKA = ACER ASPİRE 6935