Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Scarlet 1
Scarlet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Deus Ex: Mankind Divided İnceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FaciaGC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 296

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

[FONT=&quot][FONT=&quot]Bol aksiyon dolu bir RPG oyununa adımınızı atmak ister misiniz[/FONT]? Eğer cevabınız evet ise, [FONT=&quot]Eidos Montréal tarafından geliştirilen[/FONT] ve Square Enix tarafından dağıtımcılığı üstlenilen Deus Ex: Mankind Divided, [FONT=&quot]aradığınız oyun olabilir[/FONT]. Oyunumuz, Deus Ex: Human Revolution’ın bir devam oyunu olarak geçiyor ve [FONT=&quot]Deus Ex’den sonra yaşanan olayları konu alıyor[/FONT]. Adam Jensen’ı kontrol edeceğimiz bu oyunu, [FONT=&quot]bu kadar ön bilgi ile incelemeye var mısınız[/FONT]? Merak etmeyin, Deus Ex: Mankind Divided incelememiz ardından [FONT=&quot]oyun
hakkındaki net düşüncelerinize sahip olabileceksiniz[/FONT]![/FONT]

[FONT=&quot]
mankind.jpg

[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=&quot]İncelememize her zaman olduğu gibi[/FONT], birazcık senaryodan bahsederek başlamak istiyorum. [FONT=&quot]Fakat merak etmeyin, öyle çok önemli, oyun zevkinizi etkileyecek derecede spoiler vermeyeceğim[/FONT]. Şimdi, Deus Ex: Mankind Divided ile 2029 senesine bir yolculuk ediyoruz. [FONT=&quot]Aug Incident sonrasında geçen oyunumuz[/FONT], Adam Jensen’ın bu olaydaki hataları ile başlıyor. [FONT=&quot]Daha doğrusu Adam Jensen, bu konuda çok hatası olduğunu düşünüyor[/FONT]. Bu hataların haricinde, artık yarı robot insanlarımız ile normal insanlarımız arasında büyük savaşlar çıkmaya başladı ve [FONT=&quot]bu yarı robot insanlar çok ciddi bir şekilde, baskı altında kalarak saldırılar yapmaya başlıyor[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Deus Ex: Mankind Divided’da yönettiğimiz karakter olan Adam Jensen[/FONT], Interpol tarafından oluşturulmuş Task Force 29 ile çalışmakta. [FONT=&quot]İnsanlar tarafından oluşturulan bu grup, yarı insan teröristlere karşı hareket etmekte[/FONT] ve gruptaki tek yarı robot kişi de biziz. [FONT=&quot]Senaryomuz ise bu bilgiler dahilinde bizleri Prag’a atıyor ve oradaki istasyona bombalı bir saldırı düzenleniyor[/FONT]. O saldırıdan sonra bizlerin yarı robot özellikleri bir türlü doğru çalışmıyor. [FONT=&quot]Bu özelliklerin tamiri için doktora gidiyoruz ve sonucunda tüm güçlerimiz gidiyor[/FONT]. Oyun ise tam burada başlıyor. [FONT=&quot]FPS ve RPG ögelerini birleştiren bu oyunda[/FONT], senaryo temelleri bu kadar olsa da, genel bir şekilde senaryo anlatımı tek kelime ile berbat. [FONT=&quot]Bu yüzden senaryo olarak hiçbir şey beklemenizi önermiyorum[/FONT].

[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=&quot]Deus Ex: Mankind Divided’ın senaryosu ne kadar kötü ise[/FONT], oynanışı o kadar güzel. [FONT=&quot]Öncelikle, oyunda FPS ve RPG ögeleri çok yaygın bulunduğu için[/FONT], sürekli olarak yapacak şeyler bulabiliyorsunuz. [FONT=&quot]Ana görevler, yan görevler, görülmesi gereken yerler, teknolojinizi arttırma puanları[/FONT], silahlar, silah yükseltmeleri, eşya üretmeler, saymaya devam etsek daha gideriz efendim. [FONT=&quot]Bunlar, oyunda karşınıza çıkabilecek şeylerden sadece birkaçı.[/FONT] Tüm bunların yanı sıra, oyunu temel kısımdan oynamanın birkaç yolu bulunuyor. [FONT=&quot]Şöyle söyleyeyim, şu an oyunda kayıtlı 20 saatim filan oldu, hatta incelemenin ileri kısımlarında çok daha da yükselebilir[/FONT], bu oyun sürem boyunca hiç kimseyi öldürmedim. [FONT=&quot]Sadece bayıltıcı tabancam ile ve fiziksel dövüşüm ile düşmanlarımı bayıltarak yoluma devam ettim[/FONT]. Peki, neden?[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Oyunun tamamını hiç silahlı çatışmaya girmeden bitirmeye çalışıyorum[/FONT] çünkü oyunun bu kısmı gerçekten çok kötü. [FONT=&quot]Yani, insanı silah kullanmaktan soğutacak derecede kötü[/FONT]. Çok sık FPS oyunu oynamam evet ama kötü bir FPS mekaniğini de tanırım herhalde. [FONT=&quot]Oyunda gizlilik ögeleri olmasa, gerçekten çatışma ögeleri ile çok kötü bir oyun olacaktı Deus Ex: Mankind Divided[/FONT]. Bu yüzden çok rahatlıkla diyebilirim ki, Deus Ex: Mankind Divided’ı gizlilik ögeleri kurtarmış. [FONT=&quot]Ayrıca, gizlilik ögelerinin bir parçası olan hack işlemleri de oldukça zevkli[/FONT]. Bana başka bir oyundaki hack sistemini anımsattı fakat hangi oyunu henüz anlayamadım. [FONT=&quot]Fakat Deus Ex: Mankind Divided, hack ve gizlilik ögeleri üzerinde gerçekten çok başarılı bir oyun olmuş[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]
deus_ex_mankind_divided_e3_screen_2.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]
deus_ex_mankind_divided_gamescom_2.jpg

[FONT=&quot]Deus Ex: Mankind Divided, RPG ve FPS ögelerini çok güzel harmanlamış bir oyun[/FONT]. Senaryo olarak çok başarılı bulmasak da, [FONT=&quot]oyunun gizlilik unsurları ve oyunu bu gizlilik unsurları üzerinden oynamak gerçekten keyif verici[/FONT]. Bir yandan da oyundan keyif alabilmeniz için tek şart. [FONT=&quot]Çünkü ateşli silahlar ile gireceğiniz çatışmalar gerçekten ama gerçekten berbat[/FONT]. Bunların haricinde, karakter geliştirme kısmı, envanter yönetimi, silah özelleştirme ve oyunun açık dünya yapısı da oldukça yerinde. [FONT=&quot]Özellikle keşif kısmına çok önem verilmiş[/FONT]. Eğer açık dünya oyunlarında keşif yapmayı seviyorsanız, [FONT=&quot]Deus Ex: Mankind Divided sizi hem bu keşiflere itebiliyor,[/FONT] hem de gereken ödülü veriyor. [FONT=&quot]Bu yüzden haritanın her köşesine bakmak istiyor insan[/FONT].

[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=&quot]Yapımcı[h=3]Eidos Montreal[/h][FONT=&quot]Dağıtımcı[/FONT][h=3]Square Enix[/h][FONT=&quot]Tür[/FONT][h=3]Aksiyon, RYO,[/h][FONT=&quot]Platform[/FONT][h=3]PC, PlayStation 4 ve Xbox One[/h][/FONT]
[/FONT]

[FONT=&quot]
[/FONT]

PUAN 8 /10

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri