noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
Bvural41 1
Bvural41
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

TP LINK Neffos C5 İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dazu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 279

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Akıllı cep telefonları hayatımızda girdiğinden beri, özellikle son dönemlerde en önemli ihtiyaçlarımızdan biri oldu. Gerek haberleşme, gerek multimedia olsun artık her istediğimizi karşılamaya başladılar. Hatta multimedia konusunda o kadar güçlü telefonlar var ki, eski nesil konsolları geride bırakmayı başarıyor. Her bütçeye uygun akıllı cep telefonları bu güçte olmasa da çeşitli markaların amiral gemileri bu dediklerimizi fazlasıyla yapıyor. Eğer amiral gemisi bir telefonu alıcak gücünüz yoksa yada telefonlara o kadar para vermek saçma geliyorsa düşük bütçeli, kaliteli akıllı telefonlara göz gezdirmeniz gerekiyor. İşte durum buna geldiğinde TP LINK Neffos C5 ideal bir akıllı telefon gibi görünüyor. Ayrıca çift sim kart desteği ile ikinci bir telefon ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Gelin hep birlikte daha yakından bakalım.

Kutu içeriği olarak her telefonda olandan daha fazlasını vaat edemiyor. Kutu içinden şarj adaptörü, USB kablosu, kulaklık, hızlı kullanma kılavuzu, garanti belgesi ve TP LINK Neffos C5 çıkıyor.

tp-link-neffos-c5-incelemesi-icresim7.jpg

Teknik özellikleri açısından oldukça tüksek bir donanıma sahip olduğunu belirteyim. Bu fiyata alabileceğiniz bir yada iki telefonda bu kadar yüksek donanım bulabilirsiniz. CPU olarak 4x Cortex-A53 işlemcisini bünyesinde barındıran telefon, bu işlemciyi 1.3Gz'de çalıştırıyor. Yani kısacası dört çekirdekli 64bit'lik 1.3Ghz'de çalışan bir işlemcisi var. Bu fiyata 64 bit işlemcili olması beni şaşırttı ve sevindirdi. GPU'ya göz attığımızda ise ARM Mali-T720 MP2 işlemcisini taşıyor. Bu işlemci de 450Mhz'de çalışıyor. Bellek ve depolama alanı olarak da 2GB RAM, 16GB dahili depolama alanı sunuyor. Tabi ki de harici depolama alanına da izin veriyor. 32GB'a kadar Micro SD desteği sunuyor. Batarya olarak 2200mAh'lık yeterli bir batarya ile geliyor. Ekranına baktığımızda 5.0 inçlik 720 pixel IPS ekrana sahip olduğunu görüyoruz. Pixel yoğunluğu olarak 293.7PPI'lik bir orana sahip. Bu oran düşük gibi gelse de kullanımım sırasında gözüme oldukça hoş geldiğini ve hiç bir şekilde sırıtmadığını belirtmeliyim. Yazımın başında iki adet sim kart girişinin olduğunu söylemiştim. Bu sim kart girişlerinin ikisi de mikro sim kart desteği veriyor. Telefonumuzun Android 5.1 desteği ile geldiğini unutmayalım.

Tasarımına baktığımızda yeterli büyüklükteki ekranıyla göze çarpıyor. 5.0 inçlik bir ekrana sahip olan telefonumuz 720p'lik çözünürlüğe sahip. Sanıyorum ki daha yüksek çözünürlük oyunlar gibi multimedia araçlarında fazla yük yapmasın diye konumlandırılmamış. Yani kısaca işlemcisine olan en uygun çözünürlük tercih edilmiş. Koyu gri ve inci beyazı olarak iki farklı seçeneği mevcut. Beyaz olanda ekran çerçeveleri hariç kalan yerleri beyaz. Ekranın çerçevelerine baktığımızda siyah olarak kaldığını görüyoruz. Bu durum renk takıntıları olan kişiler için dezavantaj sağlasa da aynı durum siyah renk seçeneğinde mevcut değil. Siyah aldığınız takdir de telefon komple siyah olarak karşınıza çıkıyor. Telefonumuzun arka kamerası arka planın üst kısımdan tam ortasına konumlandırılmış. Bu sayede fotoğraf çekerken eliniz kameranın açısını kapatmıyor. Telefonun genel boyutuna bakarsak uzunluk 144mm, genişlik 72mm, kalınlık olarak ise 8.8mm şeklinde göz önüne çıkıyor. Tutulması ve kullanımı oldukça rahat ve kolay. Ağırlığına baktığımızda 141 gram, yani taşıması ve kullanması oldukça kolay.

tp-link-neffos-c5-incelemesi-icresim6.jpg

Kamerasına bakarsak, açık olmak gerekirse telefonun sadece kamerasını beğenmedim. O da, bu fiyata bu özellikleri gördüğüm için ve kullanırken memnun kalmış olmamdan kaynaklanıyor. Aksi takdir de fiyatına göre kamerası da oldukça normal. Arka kamerası 8MP olmasına rağmen fotoğraf ve video olarak yetersiz kalıyor. Arka kamerada otomatik odaklama özelliği konumlandırılmış. Fakat dediğim gibi zaten çokta iyi çekemediği için ne kadar işinize yarar bilemiyorum. İhtiyacınızı karşılayacağı kesin lakin, ihtişamlı fotoğraflar çekmek oldukça zor. Ön kamerasına baktığımızda ise 5MP'lik 85 derece açılı bir kamera karşılıyor. Bana arka kameradansa ön kameraya daha çok önem gösterilmiş gibi geldi. Video bakımından ise arka kamera ile 1080p 30 FPS ile çekmeniz mümkün, zaten bundan daha fazlasını bu bütçedeki bir telefondan beklemek adaletsizlik olur.

tp-link-neffos-c5-incelemesi-icresim5.jpg

Ülkemize Nisan ayından itibaren kullanılmaya başlanan 4.5g hızına da destek verebiliyor. LTE FDD Cat4 ile 150Mbps'ye kadar indirme, 50Mbps'ye kadar da yükleme desteği veriyor. Bunların dışında DC-HSPA+ ile de 42Mbps'ye kadar indirme, 11Mbps'ye kadar yükleme desteği var. Telefonumuzun fiyat performans oranına baktığımızda şaşırtmakla kalmıyor, iki katı bütçeli telefonlara kadar kafa tutmayı başarıyor.

Telefonun performansına değinmeden önce arayüz olarak LG'yi andırdığını söylemem gerekir. Üzerinde geri ve ya ana ekran tuşu barındırmıyor. Bu yüzden de geri ve ana ekrana dönmek gibi işlemleri ekranda çıkan yerler sayesinde yapabiliyoruz. LG'lerin arayüzüne benzetme sebebimin başında gelen neden bu. Bir diğer nedenin de, yukarıdan aşağıya doğru kaydırarak açtığımız bildirim ve araç panelinde gördüğüm benzerlik olduğunu söylemem gerekir.

Performansa değinecek olursak, performansının fiyatına göre beni oldukça şaşırttığını söylemeliyim. O kadar şaşırttı ki eski telefonum olan Note 4, Real Racing 3'te akıcı bir performans sergileyemiyordu. Fakat Neffos C5'e baktığımızda ise hiç bir şekilde performanstan ödün vermeden rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Antutu'dan yaptığım benchmark testi sonucu 32.783 oldu. Bu sonucun kendi kitlesine göre ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Amiral gemileri 100.000-130.000 gibi sonuçlar alıyor derseniz, o telefonların çoğunun ekran çözünürlüğü Quad HD olduğu için çok daha yüksek donanıma sahipler. Fakat test yapıldığında Full HD yaptığından çok yüksek sonuçlar veriyorlar.

tp-link-neffos-c5-incelemesi-icresim3.jpg

Sonuca baktığımızda fiyat performans ürünü bir telefon arıyorsanız oldukça uygun ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir telefon olduğunu söyleyebilirim. Fakat daha yüksek sonuç daha iyi fotoğraflar isterseniz, bu fiyata bulmanız çok zor. Tekrar tekrar söylüyorum, kullanımım sırasında oldukça keyif aldım. Ekran kalitesi olsun, ekranın ışığı olsun, oyun performansı olsun hepsi oldukça iyiydi. Tek sıkıntı kamerasına biraz daha özen gösterilseymiş tadından yenmez olurdu. Alabileceğiniz en iyi fiyat performans ürünlerinden biri. Bana sorarsanız bu fiyata başka telefona bakmanıza gerek yok düşünmeden alın.

Yazar:Batuhan Dönertaş

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri