- Katılım
- 7 Eki 2009
- Konular
- 2,312
- Mesajlar
- 9,272
- Reaksiyon Skoru
- 525
- Altın Konu
- 1
- TM Yaşı
- 16 Yıl 8 Ay 9 Gün
- Başarım Puanı
- 255
- MmoLira
- -70
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Rapture'un sırları çözülüyor
Tam Çözüm, Medium seviyede oynanıp, hazırlanmıştır.
TONIC VE PLASMIDLER
Plasmidler, kontrol ettiğimiz karakterin sol eliyle yapabildiği özel saldırı türleridir. Telekinezi, elektro şok, alev saldırısı gibi rakibe hasar veren güçler. Bu güçleri kazanacağımız ADAM puanları ile kademeli olarak arttırabiliyoruz. Tonicler ise Plasmidler gibi aktif bir saldırı biçimi olmayıp, yalnızca Gene Banktan seçebildiğimiz avantajlı özel güçleri içeriyor. Alarmları kısa bir süre etkisiz bırakma, yakındaki düşmanı haber verme, buzlu matkap saldırısı, hack avantajı v.s gibi. Daha onlarca tonic var oyunumuzda. Her iki özel güçler Gene Bank istasyonlarında değiştirilip, kullanılabiliyor.
ADAM PUANI
Oyun içinde Little Girlleri kurtardığımız zaman hanemize bu puanlar işleniyor. Ayrıca bazı gizli yerlerde ve Bossların üzerinde bulunabiliyor. ADAM puanları Gatherers Garden denen özel istasyonlarda Plasmidleri, EVE Hypo (Sağlık barınızın altındaki mavi renkli özel güç barı) ve sağlık barınızı artırmak için kullanılıyor.
EVE HYPO
Plasmidlerin göstergesi olan bar. Çevrede bulacağımız ya da satın alacağımız eve hypo şişesi ile bu barı artırabiliyoruz.
GATHERERS GARDEN
ADAM Puanlarımızı kullanabileceğimiz özel makineler Plasmidleri, Sağlık ve Eve Hypo barını artırıyor. Oyun içinde en önemli noktalardan birisi ADAM puanlarının bu istasyonda işinize yarayacak şekilde kullanılması. Eğer sol elinizle yapacağınız özel güçleri oyun içinde çok fazla kullanıyorsanız Eve Hypo barını artırmalısınız. Bununla birlikte ana güçler olan, elektro şok, hipnotize, telekinezi alev buz ve arı saldırılarından en çok kullandığınız birini üst seviyeye kadar yükseltirseniz hasar verme gücünüz artacak ve rakiplere karşı avantajlı olacaksınız. Ben elektro şoku yükselttim ve ardından alev saldırı gücümü geliştirdim.
GENE BANK
Bu makinelerde Plasmid ve Tonicleri seçip istediklerimizi kullanabiliyoruz.
POWER TO THE PEOPLE WEAPON STATION (SİLAH YÜKSELTME İSTASYONLARI)
Bu istasyonlar kullandığınız silahların gücünü artırıyor (upgrade). Her bulduğunuz istasyonda sadece tek bir silahı upgrade yapabilirsiniz. O yüzden seçimlerinize dikkat edin
VENDIG MACHINE ve AMMO VENDING MACHINE
Alışveriş yapabildiğimiz makineler. Belli miktarda karşılığı Silah mermisi, Sağlık, Eve, Hypo, Hack Dart vs. alabiliyoruz.
SECURITY BOT
Bu küçük güvenlik helikopterleri kameralar sizi yakalayınca veya hackleme işlemlerinde kırmızı alana basınca ortaya çıkıyor. Onları hackleyip kendi safınızda kullanıncaya kadar ya da silahla parçalayana kadar başınıza bela oluyorlar. Etraftaki duvarda Bot-Shutdown makinelerinden de alarmı kapatıp security botlardan kurtuluyoruz. Pervanelerindeki kırmızı ışık size düşman olduklarını, yeşil ışık ise sizin tarafınızda olduklarını gösteriyor. Ben çoğunlukla Securty Botları hackleyip işimi kolaylaştırdım.
SECURITY CAMERA
Bu güvenlik kameraları oyunda çok önemli bir yere sahip. Kırmızı ışıkla etrafı taradıkları zaman hackleme cihazını kullanarak kameraların yeşil ışığını yakmalısınız. Ya da kameralara iyice yaklaşabilirseniz B tuşuna basıp hackleyebiliyorsunuz.
HACKLEME
Kameraları, Security Botları, taretleri, çelik kasaları, alışveriş istasyonlarını ve kilitli kapıların kontrol panellerini Hack Dart (özel Hack tabancası) kullanarak devre dışı bırakma işlemi. Hack yapabilmeniz için etraftan Hack Toolları bulmalısınız. Alışveriş istasyonlarında parayla da satın alabiliyorsunuz. Kamera ve Security Botlar hacklenince yeşil ışığı yanıyor ve bize hizmet ediyorlar. Hackleme yapınca ekranda bir gösterge çıkıyor ve ibre sağa sola hareket ediyor. İbre yeşil ve mavi kısımlara geldiğinde F tuşuna (ya da farenizin sol tuşu) basarsanız aynı şekilde birkaç adım sonra hackleme başarılı oluyor. Kırmızı alanlarda ibreye basmamaya özen gösterin. Çünkü alarm çalıyor ve Security Botlar geliyor.
Alişveriş (Vending Machina) ve Mermi (Ammo Vending) ve Sağlık Kiti İstasyonlarını hacklerseniz üzerinde yazan fiyatları altında bir ödeme yaparsınız.
BOT-SHUT DOWN
Eğer security botlar peşinizdeyse, Bot-Shut Down İstasyonlarına gidip alarmı kapatarak küçük helikopterlerden kurtulabilirsiniz.
SPLICERLAR
Oyunda sıkça karşılaşacağımız düşman tipler. En tehlikelileri Brutal ve Spider Splicerlar.
BIG DADY ve LITTLE GIRL
Oyunumuzda ana amaçlarımızdan birisi, Küçük Kızları (Little Sister) Big Dady denilen büyük Bossların elinden kutarmak. Sürekli beraber geziyorlar bazen tek başına gezen Big Dadyleri de görüyoruz. Onlar da Küçük Kızı etrafta arıyorlar.
VENT
Little Sisterleri kurtardığımız zaman oyunda Vent adı verilen özel yerlere giriyorlar. Bazı yerlerde de kendimiz Ventleri bularak küçük kızları buraya koyuyoruz. Ventlerin yerini haritadan takip edebilirsiniz.
VITA CHAMBER
Duş kabini şeklinde hazırlanmış olan bu bölmeleri, ölünce oyuna başladığımız yerler olarak göreceğiz.
İPUÇLARI
- Oyunda öldürdüğünüz her düşmanın üzerini F tuşuna basarak arayın. İşinize yarayacak onlarca ganimet bulabilirsiniz. Çevrenizi çok dikkatli tarayın ve oyunun her alanına ulaşmaya çalışın. Tonicleri, Mermileri, Sağlık Kitlerini, Yiyecek ve İçecekleri bulmaya gayret edin.
- Özellikle Bossları ve güçlü Splicerleri hacklediğiniz kameraların yanına çekin. Su birikintisi gördüğünüz yerlere düşmanları çekerseniz suya elektro şok vererek avantaj sağlarsınız. Aynı şekilde etrafta gördüğünüz yakıt dolu kırmızı bidonlara ve yere dökülmüş yağlara alev saldırısı gerçekleştirirseniz daha fazla hasar vereceksiniz.
- Matkabımız yakıtla çalışıyor. Yakıt bitince ibre aşağı çekiliyor ve matkap tam olarak kullanılamıyor. Drill Fuelleri bulup yakıt ikmali yapmanız gerekiyor.
- Ses Kayıt cihazlarını bulmaya gayret edin. Bazı bilgiler bu cihazlarda saklı. Ayrıca oyunun hikâyesinde önemli yere sahipler.
-
- Beyaz buz kütlesi içinde gördüğünüz eşyaları almak için alev gücünüzü kullanın. Buz eriyince eşyalara sahip olabilirsiniz.
- Sağlığınız azalınca duvardaki Sağlık Kiti istasyonlarını hackleyin. 9 dolara düşen fiyatı ödeyerek azalan sağlığınızı tam dolu hale getireceksiniz.
- Silah upgradelerinde öncelikle en çok kullandığınız silahı güçlendirin. Ben Machine Gun ve Shoot Gunu upgrade yaptım.
- Little Sisterleri kurtarırken vereceğiniz iyi ya da kötü kararlar, oyunun sonunu etkileyecek.
- Oyunda tıkandığınız yerlerde M tuşuna basıp haritaya göz atın. Ayrıca birçok bilgiye ve oyun içindeki yapılması gerekenlere M tuşuna basıp ulaşabilirsiniz.
- Eğer ADAM puanlarım çok olsun, birçok Plasmid ve Tonici kullanayım diyorsanız Little Sisterleri Harvesta basıp kurtarmayın. Bu şekilde daha çok ADAM puanı kazanıyorsunuz.
BENEATH THE ATLANTIC
Oyundaki giriş videosundan 10 yıl sonrasına gidiyoruz.
Merdivenden yukarı çıkın ve matkap kullanarak geçidi kaplamış olan pembe barikatı kırın. C tuşuna basın ve eğilerek karşıya geçin.
ADONITH LUXURY RESORT
Soldaki yolu kullanarak karşınıza çıkan ilk ses kayıt cihazını alın. L tuşuna basıp dinleyebilirsiniz. Biraz ileride Jeneratör Odasının arızalı olan Kontrol Paneli var (Buraya geri geleceğiz).
Plasmid Therapies yazısının olduğu bölmeye giriyoruz. Silah sesleri duyunca ilk Splicer karşımıza çıkıyor. Farenizin sol tuşuna basıp matkapı çalıştırın ve Spliceri öldürün. Buraya girişteki şifreli kapıya gidin ve 1540 rakamını girin. Paraları ve diğer eşyaları aldıktan sonra diğer yoldan devam ediyoruz. Hemen sağ tarafta ki (kapı kontrol paneline yakın) Eve Hypoyu almayı unutmayın. Biraz ilerde yazar kasadan (Cash Register) paraları alın ve tezgâhın arkasına geçerek Eve Dispencerden Eve Hypoları alın( En fazla 5 tane alabiliyoruz).
Eleanor ekranda belirip Father diye seslendikten sonra Gatherers Gardendan Elektro Bolt şişesini alın. Artık yeni bir gücümüz oldu. Karakterimiz bu sıvıyı koluna enjekte edince, sol elimizi kullanarak elektro şok saldırısı gerçekleştirebileceğiz. Bu güç aynı zamanda bozuk aletlere ve kontrol panellerine güç vererek çalışmasını sağlıyor.
Küçük Kız Big Sister tarafından kaçırılınca peşine düşüyoruz. Kapıya geldiğinizde kıvılcım saçan kontrol paneline farenizin sağ tuşunu kullanarak elektro şok gönderin. Kapı açılınca iki Splicer saldıracak. Daha önce belirttiğim Jeneratör Odası Kontrol Panelinin (altın renginde parlıyor) yanına gelin ve elektro şok gönderin. Altından sular sızan kapıya gelin ve buradan devam edin. Merdivenden çıkıp, ilerliyoruz.
Suyun içinde iki Splicer var. Hemen suya elektro şok gönderin ve aynı anda ikisini de öldürün. Karşı tarafa gidin ve kapının altına sıkışmış silahı (Rivet Gun) alın. Yolunuza çıkacak Splicerlara bu yeni silahınızı tattırın. Hemen karşı duvarda (iki bayan tablosunun arasında) First Air Kiti almayı unutmayın. Şimdi lobiye gitmemiz gerekiyor. Little Sisterı gördükten sonra Big Sisterla karşılaşacağız. Silahınızı ve elektro şokunuzu kullanın. Sağlık barı azalan Big Sister kaçacak. Odanın içindeki eşyaları toplayın ve Demeters Benquet Halla gidin. Bir süre sonra heykellerin olduğu odaya geleceksiniz. Biraz sonra camlar kırılacak ve içeriyi sular basacak. Atlantis Ekspresse kadar yüzün ve Flood Draine (Su Tahliye Paneli) ve kolu çekerek suları tahliye edin.
THE ATLANTIC EKSPRESS
Bir süre ilerledikten sonra Splicer bizi görüp kaçacak ve kapı kapanacak. Tool Storea(alet edevat deposu) girin. Masanın üzerinden Hack Toolu (Hack Tabancası) alın. Hemen yandaki dispancer kabininden hackleme için gerekli olan Hack Dartları alın (7 tane alabiliyoruz). Şimdi kırık olan bölümden kapı kontrol paneline nişan alıyoruz ve ateşliyoruz.
Hackleme: Hack Dart hedefe yapışınca ekranda sağa sola giden ibre göreceksiniz. Verilen süre içinde ibre yeşil ve mavi alandayken basabilirseniz hackleme işi gerçekleşecek.
Açılan kapıdan devam ediyoruz. Yerdeki Securiyt Botu öğrendiğimiz gibi hackleyin. Havada asılı Ekspressin yanına gelince Splicerler saldırıya geçecek. Saldırıdan sonra Workshoptaki eşyaları alın ve Kapı Kontrol (Gate Control) odasına gidin. Kolu indirince birden karanlık olacak. Az bir zaman sonra da Bayan Elenor Lambin sesini duyacağız. Hemen ardından Splicerler, bulunduğumuz yere Molotof Kokteyli atıp etrafı yakacaklar. Kendimizi suyun içinde buluyoruz. Yüzeye çıkınca Drafting yazan kapıdan geçin. Sol taraftaki duvarda Güvenlik Kamerası var. Kameranın çekim alanına girmeden hackleyin. Jet Postal Officee geldik. Eleanoru dinledikten sonra yerdeki yeni Plasmidimizi yani Telekinesisi alın.
Telekinesis: Bu özel güç sayesinde etrafımızdaki nesneleri hareket ettirebiliyoruz. Bazı nesneleri de kaldırıp düşmanlara fırlatabiliyoruz. Özellikle tüpler ve yakıt bidonları rakiplerinize ciddi hasarlar veriyor.
Koridor boyunca ilerledikten sonra sesler duyacaksınız. Aşağıda Splicerlar konuşuyor. Hemen sağ tarafınızda kırmızı tüpler var. Telekinetik gücünüzü kullanarak tüpleri Splicerlerin üzerine yollayın. Aşağıya inince Kafeteryaya girin ve hemen sağa dönüp merdivenleri çıkın. Sesin geldiği tarafa yönelin. Alttan suyun geldiği kırık duvara yanaşıyoruz. Gördüğünüz gibi çarkların arasına sıkışmış metal bir boru var. Telekinetik gücünüzle metal boruyu çarkların arasından çıkarın. Açılan kapıdan devam edin. Sağ tarafta üzerinde palyaço resmini olduğu bir makine göreceksiniz.
Vending Machine: Belli bir para karşılığı, sağlık, Eve hypo, hack dart, drill fuel alabileceğiniz makineler. Hackleme yaparsanız fiyatlar düşecektir.
Switching Hubdan devam edin. Big Sister karşınıza çıkacak ve gözden kaybolacak. Hemen sonrada Splicer saldırısı başlayacak. Kamerayı hackleyin ve Train Platform odasına gidin ve asansöre binerek yukarı kata çıkın. Yolunuzun üzerinde üç kırmızı lazer ışığı göreceksiniz. Lazerlerin başlıklarına yaklaşıp F tuşuna basın ve lazerleri devre dışı bırakın. Ryan Amusamentsden ilerleyin.
Sağdaki kapının yanında kontrol paneli var. Buraya basınca Tenenbaum ve Küçük Kızları göreceksiniz. Bundan sonra Splicerler taarruza geçecek. Bu alana girerken soldaki güvenlik kamerasına dikkat edin. Şimdi Ekspresse binin ve kolu çekerek hareket ettirin.
TRAIN STATION
Ekspressten inerek karşıdaki kabine gidin ve eşyaları alın. Ryan Amusaments yazan kapıdan ilerliyoruz. Bir süre ilerledikten sonra Vending Machinanın yanında donmuş kütle gözümüze çarpacak. İçinde kullanabileceğimiz eşyalar var. Ama şimdilik alamıyoruz. Yeni bir Plasmidimiz (Alev) olması gerekiyor. Buraya geri döneceğimizi belirterek yola devam ediyoruz. Security Monitoring Roomu geçince Weapon Stationa geliyoruz. Bu istasyonlar silahlarımızı güçlendirebileceğimiz (upgrade) özel yerler. Yalnız bu istasyonlar bir kullanımlık. O yüzden seçiminizi iyi yapın. Vita Chamberi geçip merdivenden aşağı iniyoruz. Kapı kilitli bu yüzden kırık olan cam bölmeye gelin. Karşıda kapı kontrol paneli görüyoruz. Hackleme işlemini yapıp, kapıyı açıyoruz. Biraz ilerleyince tel örgülü alanın dışında Little Sister ve iki ceset görüyoruz. Sola dönün ve masanın üzerindeki bileti (ticket) alın.
Geri dönün ve Bayan Spliceri öldürdükten sonra kırılan bölümden Machina Gunı alın. Tamamen geri gelip, Ekspressin olduğu yerdeki Ticket Verificationın (bilet doğrulama ünitesi) yanına gelip bileti tastiklettiriyoruz. Açılan kapıdan ilerleyin ve model kadının yanındaki masadan Sports Booost Tonicini alın. Yol boyu ilerleyip Eldorado Lounga gidiyoruz. Spliceri öldürüp Drill Power Tonicini alın. Eldoradoya geldiğinizde etraftaki paraları ve eşyaları toplayın. Big Dady ve Little Sister karşınıza çıkacak. Burada yerdeki Security Botu aktive edin ve Big Dady ile savaşmaya başlayın. Kazanınca yerden Küçük Kızı alıyoruz.
Büyük salona gelin ve merdivenlerden aşağı inin. Journey of the Surface yazılı kapının önünde bir ceset var. B tuşuna basın (Gather Adam). Böylece Küçük Kız cesetten elindeki şırınga ile kan çekecek. Splicerler hücum edecek hepsini bertaraf ettikten sonra açılan kapıdan ilerliyoruz. Merdivenlerden aşağı inin ve Spliceri öldürün. Rayları takip ederek yukarı çıkın. Rayları kapatan bariyerleri (sandıklar ve düz tahtalar) geçerek ilerleyin. Hemen sağ tarafta kırk bir duvar göreceksiniz. İçerideki Spliceri öldürün ve yerde yatan takım elbiseli cesedin yanına gelin. Yine B tuşuna basıyoruz (Gather Adam). Bu kez aşırı kalabalık bir Splicer saldırısı başlayacak. Buraya gelmeden cephanelerinizi ve sağlığınızı doldursanız iyi olacak. Tüm Splicerleri yok ettikten sonra ganimetleri toplayın ve oku takip ederek Vente ulaşın. Burada iki seçimden birini yapacaksınız. Ya iyi ya da kötü yolu seçeceksiniz, seçim sizin. ADAM puanları hanenize yazılacak.
Tekrar oku takip ederek Ride Maintenance Employees Only kapısından giriyoruz. Spliceri öldürün ve Weapon Stationda silahlarınızdan birini upgrade edin. Giriş kapısına gelmeden sağ taraftaki duvarda çelik kasa göreceksiniz. Hackleyip içindekileri alın. En son kapıyı açacak olan Kontrol Panelini görüyoruz. Kolu indirin ve devam edin. Tamamen geri gelip Hall of the Futurea (Mavi Neon yazılı) girin. Buradaki Spliceri öldürün ve tareti hackleyin. Gatherers Gardene gelin ve yeni Plasmidi (incinerate) alın. Alev saldırıları gerçekleştirebileceğiz. Health Upgrade ve yeni Tonic Eve Linki de aldıktan sonra Big Sisterle karşılaşıyoruz. Belli bir süre kozlarımızı paylaştıktan sonra, yeniden kaçıp gözden kaybolacak. Ekspresse kadar geri geleceğiz. Yoldan geçerken buz kütlesinin içindeki eşyaları ve paraları almayı unutmayın. Alev gönderip, kütleyi eriteceğiz. Şimdi Ekspressin önüne geliyoruz ve beyaz kütleye alev gönderiyoruz. Ekspressin karşısındaki kabine girip kolu çekiyoruz. Yolumuz açıldığına göre Ekspresse binip devam edebiliriz.
PAUPERS DROP
Karşıdaki kapıya gidin ve Kontrol Panelini hackleyin. Gene Bank makinesi göreceksiniz. Bu makinelerde Plasmid ve Tonicleri seçip aktif hale getiriyoruz. Şimdilik Tonic sayımız az olduğu için bölümler ilerledikçe kullanabileceğiz. Ayin yapan Splicerleri görünce ateş açıp öldürün.
Yolunuza devam edin ve karşıda ki Fish Dinnere girin. Yerde yatan cesedin yanındaki Shoot Gunı alın. Hemen sonra Splicerler üzerinize gelecek. Etrafta gezen Big Dady ve Little Sisteri göreceksiniz. Balık Lokantasının arkasında kamera var. Bu kamerayı hackledikten sonra Big Dadyyi kameranın olduğu alana çekin ve işini bitirin Küçük Kız için seçiminizi yaptıktan sonra Vente götürün ve ADAM puanları kazanın.
Big Sister: Daha önce karşılaştığımız bu yaratığı şimdi öldürebileceğiz (tamamen bitmiyorlar, arkası gelecek). Big Dadyye yaptığımız gibi kameralı alana çekin. Lokantanın yan tarafında su birikintisi var. Bu alana çekip elektro şok verebilirsiniz. Big Sister ölünce üzerinden 40 ADAM puanı, First Aid Kit ve Dolar alabilirsiniz.
Fish Dinnerin üzerine çıkınca öncelikle tareti hackleyin. Meal-Time Frozen Dinners yazılı resmin arkasında yeni bir Tonic bulacaksınız. Üvenlik kamerasının karşısında bulunan Gatherers Gardenda ADAM puanlarınızı kullanabilirsiniz.
Sinclair Deluxeden devam ediyoruz. Geri döneceğiz. Çıkmadan önce Ventin yanındaki beyaz kapıdan girerseniz çelik kasa bulacaksınız. Okun yardımıyla King Pawna geliyoruz. Brute Splicer bize geçit vermiyor. Bu yeni Splicer diğerlerine göre dayanıklı, cüsseli ve güçlü. Dikkatli bir şekilde Brute Splicerin işini bitirin ve Fontaine Clinicse gidin. Şifre 0047. Merdivenlerden çıkarken Splicer saldıracak. Kırık geçitten ilerlerseniz Silah Güçlendirme (Weapon Station) ve Splicerle karşılaştığınız yerde dolabın üzerinde Shorten Alarm Tonicini göreceksiniz. Bu Tonic seçili olursa alarmlar kısa süreliğine sizi görmüyor.
Ventin karşısındaki ayin yapan Splicerleri geçtikten sonra, kamerayı hackleyin. Aşağı inince buzdolabının arkasında açıklık var. Buradan aşağı inin. Eğer karşı taraftaki duvardan ilerlerseniz çelik kasa bulabilirsiniz. Aşağı inince kamera göreceksiniz. Kamera: Önceki oyundan aşina olduğumuz kamera ile resim çekme bu oyunda da kullanılmış. Splicerleri, Bossları ve kayda değer anları yakalayıp çekince, size puan olarak yansıyor. Kazandığınız puan karşılığındaki bonusu ekranda görüyorsunuz.
Kamerayı alınca dışarıdaki Spliceri çekin. Oku takip edin ve kamera ile Big Dadyyi çekin. Limbo Rooma (Jazz) geliyoruz. Yeni bir Plasmid olan Hypnotize bulacağız. Düşmanları bu Plasmid sayesinde kısa süreliğine hipnotize edebileceğiz. Bu alanı iyice tarayıp eşyaları aldıktan sonra dışarı çıkın. Hemen yan taraftaki merdivenlerden devam ediyoruz. Oku takip ederek Sinclair Deluxee gidin. Karşınıza kapalı bir yol çıkacak. Bu barikatı matkabınızı kullanarak yıkacaksınız. Yakıtınız biterse duvarda ki makineden tamamlayabilirsiniz. Splicerleri devre dışı bıraktıktan sonra yukarı çıkın. Karanlık koridorda ilerliyoruz. 115 nolu odada çelik kasa var.
Oku takip ediyoruz. Kameralı odaya (etrafta Vent ve mumlar var) geldiğinizde okun ters yönünde sonuna kadar ilerleyin. Tareti hackleyin ve cesedin yanındaki Tonici (Frizing Drill) alın. Menünüzde bu tonic seçili olursa matkabınız dondurucu saldırı yapabilecek. Kameranın karşısındaki koridorda ilerliyoruz. 212 nolu odanın kapısını kıran Brute Splicere hak ettiği dersi verin. 213 nolu odaya girin ve hemen sola dönün. Dikkat edin odada taret var. Tareti ve çelik kasayı hackledikten sonra içindekileri alın.
212 nolu odadan devam ediyoruz. Çökmüş olan taban tahtalarından yukarı çıkın. Koridora geldiğinizde karşınızda kamera göreceksiniz. Spliceri öldürüp kamerayı hackleyin. 307 nolu odaya girmemiz gerekiyor. Pembe odadaki masanın üzerindeki Tonici (Keen Observer). Ses kayıtlarını aldıktan sonra Dr Sofia Lambın yırtık olan posterine yaklaşın ve F tuşuna basın. Karşınıza iki kırmızı düğme çıkacak. Bu düğmeler yandaki geçidi açıyor ve buradan devam ediyoruz. Şimdi yuvarlak pencereye gelip F tuşuna basıyoruz. Bu kez karşımıza Grace Holloway çıkacak. Konuşmalar bitince masanın üzerindeki anahtarı (Override Key) alın. Tamamen geri gelip en alt kata iniyoruz. Karşıdaki tareti hackledikten sonra Ekspresse gidin ve anahtarı kullanarak bölümü bitirin.
SIREN ALLEY
Torpido ile isabet alınca kendimizi suyun içinde buluyoruz. Su altında ilerlerken solunuzda boruları göreceksiniz. Birisinin içinde 90 ADAM puanı var. Siren Alleye girerek suyu tahliye edin. Splicerler Big Dady ile savaşa tutuşmuş. Fırsatını bulduğunuzda Big Dadyi öldürerek Little Sisteri kurtarın.
Arka tarafta Gatherers Garden bulacaksınız. Birikmiş ADAM puanlarınızı kullanabilirsiniz. Karşıdaki kapıya gidin ve Plasmidi (Security Command) alın. Merdiveni çıkarak tareti hackleyin. Kapı Kontrol paneline şifre gerekiyor. Aşağıya inince Big Dady ve Littleı görürseniz küçük kızı kurtarabilirsiniz. Oku takip ederek Pink The Pearle girin. Burada yeni bir silah olan Spear Gun bulacaksınız. Splicerleri öldürüp üst kata çıkın.
Katı dikkatlice dolaşıp odaların içindeki eşyaları alın. Üst kata çıkarken önünüzün elektrikli Spear Gun okları ile kapatıldığını göreceksiniz. Telekinetik gücünüzü kullanarak yolunuzu açın. Burada dikkatli olun Spider Splicerler çok seri hareket ediyorlar. Kamerayı hackledikten sonra yandaki odaya girin. Son bölümdeki odaya gelin ve ses kaydını alın. Çelik kasayı da heckleyerek aşağı inin. Daha önce bizden kaçan Daniel Valesle karşılaşacağız. İşini bitip şifreyi alın ve geri dönün ve şifreyi kullanarak kapıyı açın. Şifre 1919. Kapı tam açılmayacak ve etraf kararacak. Bu yeni bir Splicer saldırısı demek.
Hepsini öldürün ve kapı açılınca buradan devam edin. Plaza Hedonea girdiğinizde sola dönün ve çift girişli dar aralığa girin. Altta Tonic (Vending Ekspert) bulacaksınız. Şimdi kameranın olduğu tarafa gidin ve kamerayı hackledikten sonra bu kapıdan ilerleyin. Oku takip ediyoruz.
Adet üzere Splicerler peşimizde. Bir süre sonra ses kaseti ekrana gelecek. Gene Bankın olduğu yerde bir oda var. Makinede Silahlarınızdan birini güçlendirebilirsiniz. Buradan çıkıp diğer kapıya gelince dikkatli olun. Can düşmanlarınız Splicerler gelecek. Bir süre sonra Security Bot ve Spider Splicerle karşılaşacaksınız. Spider Spliceri öldürün ve üzerindeki Anahtarı ( Pump Control Key) alın. Eleanorun konuşması bitince etrafı sular basacak. Oku takip ederek Little Eden Plazaya gidin. Bulunduğumuz alan tamamen sularla kaplanacak. Etrafa dikkatli bakarsanız balık şeklinde olan ADAMları göreceksiniz. Suyu tahliye edince bölüm bitiyor.
DIONYSUS PARK
Dionysus Parka geldik. Bir süre ilerledikten sonra Houndini Splicer ile karşılaşacağız. Vita Chamberin karşısındaki su birikintisine çekip elektro şok vererek rahatlıkla öldürebilirsiniz. Bir süre ilerledikten sonra Splicerler saldırıya geçecek. To Traine gelince tekrar saldırıya maruz kalıyoruz. Yön tabelalarının olduğu bölümde Splicerler konuşuyor.
Onları öldürün ve çelik kasayı hackleyin. İçindekileri aldıktan sonra Silah Upgrade yapabileceğiniz makine de duvarda sizi bekliyor. Bir sonraki odaya geldiğimiz zaman bölmeli yerde elle yapılmış güneş resmi göreceksiniz. Hemen önünde Launcher (Roketatar, bombaatar) bulacaksınız. Ekspressin yanına gelince Stanley Poolü görüyoruz. Ekspressin karşısındaki yerden devam ediyoruz.
Dionysus Parkı geçtikten sonra The Promenadeye geleceğiz. Seslerden de anlaşılacağı üzere Spliceler burada dolaşıyor. J.Fisher Galeryye giriyoruz. Burada karşımıza Big Dady çıkacak. Onu öldürüp Küçük Kızı kurtarıyoruz ve Vente götürüyoruz. Çita heykelinin arkasında Buz kütlesiyle kaplı kapıyı göreceksiniz. Alev saldırısı ile buzu eritin. Yalnız içeride dikkatli olun. Birçok kamera ve taret size geçit vermeyecek. Odanın sonunda Tonic (Hardy Machines) ve çelik kasa bulacaksınız. Şimdi sırasıyla Triton ve Restrooma, oradan da Damese (Bayan WC) gelince Tonic şişesi bulacaksınız. Şimdi Theatere gidiyoruz. Burada karşımıza Big Sister çıkacak, elimizde silahlarda olmadığı için bir hayli zorlanıyoruz. Splicerleri de unutmayalım. Güç bela buradan kurtulup, atlıkarıncanın (hayvanlar at değil ama) olduğu yere geliyoruz. Buradan Lamb Gardene girin. İçeride Little Sister ve Big Dady var. Kızı kurtardıktan sonra oku takip ederek bölüme başladığımız yere doğru geliyoruz. Eğer Big Dady ve Little Sisterı bulamadıysanız burada görebilirsiniz. Kızı beslemek için yerde yatan cesedin yanına gelin ve B tuşuna basın. Üç küçük kız kurtardığınız zaman Ekspresse geri dönün.
FONTAINE FUTURISTICS
Oku takip ederek ilerliyoruz. İki Splicer ile karşılaştıktan sonra Ventin karşısındaki kapıdan içeri girin. Çekmeli çocuk arabasının üzerinde Tonic (Damage Research) bulacaksınız. Merdivenden inince Gil (Gilbert) Alexander ve Sinclairin ses kayıtları ekrana gelecek. Flood Drain makinesinin yanına gidin ve Fe basarak içeri su doldurun. Diğer alana gelince suyu boşaltın. Fontaine Futuristicse geldiğimizde yoğun bir Splicer saldırısı yaşanacak. Yukarı kata çıkın ve kapının solundaki Security Blo-Scana gelerek F tuşuna basın. Bir süre sonra yeni bir Prototip olan Alpha Seriesin saldırısına maruz kalacağız. Big Dadylere göre çok daha seri hareket ediyorlar. Tekrar yukarı çıkın ve açılan kapıdan içeri girin. Kameranın yanındaki ekrana gelin ve ekrandaki Gil Alexanderi izleyin. Yan taraftaki bölmeden ses kayıt cihazını alın. Resepsiyon tezgâhının arkasında çelik kasa ve First Aid Kit bulabilirsiniz.
Şimdi arka kısımdaki giriş duvarındaki ses algılayıcısının (Voice Activated Switch) yanına gelin. Ses kayıt cihazını aldığımız için, Agnus Dei sesini algılayan cihaz kapıyı açacak. Karşı taraftaki bölmeler açılıyor ve akabinde saldırılar gerçekleşiyor. Şimdi çeşitli noktalara yerleştirilmiş bomba düzeneklerini bulup etkisiz hale getirmemiz gerekiyor. Gatherers Gardenin arka tarafına giderek, sesi takip edin. Bot-Shutdowna bağlanmış bombayı etkisiz hale getirin. Yukarı çıkın ve Security Botu ardından da Spliceri yok edin. Frank Fontainee giriyoruz. Alphayı saf dışı bıraktıktan sonra, tabloya doğru yöneliyoruz. Sinyal sesini takip edin ve Bot-Shutdowna bağlanmış bombayı etkisiz hale getirin. Yan taraftaki Marketing Administrationa girin. Sağ tarafa ilerleyin ve kapı kontrol paneline elektrik verin. Masanın üzerindeki Plasmidi (Untable Teleport) alın. Gördüğünüz gibi aniden yok oldu. Bu odaya giriş yaptığınız kapının yakınında bulacaksınız. Tekrar kaybolacak.
Frank Fontainenin karşı tarafında yer alan kırık direğin üzerinde, oradan da kaybolup arka taraftaki koltuğun üzerinde bulacaksınız. Farklı görüntüler izleyeceksiniz ve kendinizi karanlık bir ortamda heykellerin arasında bulacaksınız. Buradan Tonici (Vending Ekspert 2) alın. Marketing Administrationa geri dönün. Bu kez diğer taraftaki kapıdan ilerleyin. Etrafta su dolu ve elektrik kaçağı var. Arızalı panelin yanına yaklaşın ve hackleyin. Karşıdaki bombayı etkisiz hale getirebilirsiniz.
Çıkış kapısına taret konulmuş dikkatli olun. Oku takip ediyoruz. Alt kata gelin ve biraz ilerledikten sonra kapıdan geçin. Sol tarafta şifre isteyen kapı göreceksiniz. Eğer Sürekli kaybolan Plasmidi aldıysanız ekran görüntülerinde şifreyi göreceksiniz. Şifre 5254. Burada Careful Hacker 2 Tonici bulacaksınız.
Oku takip ederek Fontaine Futuristicse geleceğiz. Splicerler ve Alphayı öldürüp bombayı imha edin. Oku takip ederek ses algılayıcısının yanına gelin ve Fe basın. Silahınızı güçlendireceğiniz makine de burada olacak. Gil Alexanderi dinledikten sonra Plasmid Laborateryi aktive edin. Oku takip ederek su tahliye bölümüne geliyoruz. Bir müddet ilerlediktan sonra kırık zemine geleceksiniz. Buradan aşağıya inince yandaki merdiveni çıkarsanız ADAM bulacaksınız. Sular tahliye olunca, bir süre karanlıkta ilerleyeceğiz. Gil Alexander ekranda belirecek. Arızalı kontrol panelini aktive edin. Oku takip edin ve kontrol paneline basın. Elektrikler gelmiş olacak. Yukarı çıkınve Gene Bankın diğer tarafında ki ADAM In-Fused Plantı alın. Alpha Seriesleri öldürün. Oku takip ederek Pacification Chambere gidiyoruz. Splicerleri öldürün ve kamerayı hackleyin. Buradan diğer tarafa geçin. Hemen girişte sol tarafta ADAM In-Fused Plantı alın.
Kapılar kilitlenecek ve içeriye duman dolacak. Splicerleri ve Alphayı yok ederek oku takip edin. Big Dady ve Küçük Kızla karşılaşacaksınız. Kızı kurtarıp Vent götürün. Bu kez Big Sister gelecek dikkatli olun. Holding Cellse gidiyoruz. Splicerleri öldürün. Big Dady ve Küçük Kızla karşılaşacaksınız. Orta bölmeye girin ve ADAM In-Fused Plantı alın. Oku takip ederek yan tarafa geçin ve kırık olan yerden aşağıya inin. Çıkışa (exit) yakın olan odanın içinde son ADAM In-Fused Plantı da alıp buradan çıkıyoruz. Yoğun bir saldırıyla karşılaşacağız, dikkatli olun. Daha sonra yukarı çıkıp kontrol panelinin (Genetic Sample Extraction) yanına gelin ve Fe basın. Aynı yerden Gil Genetics Keyi alın. Burada artık işimiz bitti, çıkışa gidiyoruz. Suda ilerlerken Fuele yaklaşın ve panele Gil Genetics Keyi kullanın. Diğer alana gelince sular boşalacak ve asansöre bineceğiz.
PERSEPHONE
Asansörle aşağı inip Persephonea gideceğiz. Koridorda bir süre ilerledikten sonra solunuzda kalan duvarda Silah Upgrade makinesi olacak. Quarantine Areaya geliyoruz. Kontrol paneline basınca Big Sisterlerin saldırısına uğrayacağız. Eleanoru yatakta görüyoruz. Yani baba kızın buluşmasına şahit oluyoruz. Sofia Lamb ise başucunda. Ama trajedik bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Lamb Eleanoru yastıkla boğacak ve biz müdahale edemeden bayılacağız. Little Sister yanımıza gelecek ve şırıngasını kullanacak.
Little Sister: Küçük Kızın Kontrolü bize geçince, harikulade hazırlanmış mekânlar göreceğiz. Ventlerden geçiyoruz. Sofia Lambin arkasındaki kapı kontrol paneline gelin ve Fe basın. Merdivenleri çıkın, bir süre sonra kırmızı kapıdan geçeceksiniz. Yerdeki cesedin yanına gelin ve B tuşuna basarak ADAM kazanın. Bir süre ilerledikten sonra Big Sister kostümüyle karşılaşıyoruz. Fe basıp kostümü alın. Oku takip edin ve Big Sister Helmeti alın. Yine oku takip ederek, Big Sister Silahını (Weapon) alıyoruz. Karantinalı bölmeye gelince F tuşuna basın. Eleanor kalkacak ve kostümü giyecek. O şimdi iyi tarafta olan bir Big Sister. Bizde yattığımız yerden kalkıp Eleanorun verdiği Plasmidi (Summon Eleanor) alacağız. Bu Plazmidi düşmanlar üzerinde kullandığımız zaman, Eleanor (Big Sister) ortaya çıkacak ve bize yardımcı olacak. Eleanor kaybolunca Karantinalı kabine geleceğiz. Burada Brute Splicerlerin saldırısı başlayacak. Onların işini bitirdikten sonra Persephone Detendion Facilityden ilerleyin. Geçide gelince Fe basın.
INNER PERSEPHONE
Eleanoru takip ederek Main Docking Platformun önüne geliyoruz. Geçit kapanıp Eleanor ortadan kaybolacak. Yukarı kata çıkın ve Splicerleri öldürün. Holdingden devam ediyoruz. Camdan fırlamış olan cesedin olduğu yere gelin. Kontrol Panelini hackleyin ve kapıyı açın. Eğer elinizde Hack Dart yoksa giriş kısmının karşısında yer alan sütunun arkasında bir tane bulacaksınız. Oku takip ederek düğmeye basın (Prisoner Admittance). Konuşmalardan sonra oku takip ederek Cafeteriaya gideceğiz. Burada saldıracaklar, öncelikle kamerayı hackleyin. Cafeteriadan çıkıp merdivenlerden inin. Brute Spliceri de geçtikten sonra kırık duvardan ilerleyin. Oku takip ederek şifre isteyen kapı paneline geleceğiz. Şifreyi bilmiyoruz. Block Cye gidin. Kırık olan yerden geçerek, iple asılı cesedi bulmaya çalışın. Üzerinden şifreyi alacağız. Şimdi kapıya gelin ve 2673 rakamını girin.
Bundan sonra Sinclair Alpha Series olarak karşımıza çıkacak. Onub işini bitirince silahlarımıza kavuşmuş oluyoruz. Şifresini girdiğimiz odaya gelin. Burada Silah Güçlendirebileceğiniz makineyi göreceksiniz. Kontrol paneline gelin ve Fe basın. Eleanor yanımıza gelip kaybolacak. Oku takip ediyoruz. Yol boyu Splicerler ve Alpha Seriesler başımıza bela olmaya devam edecekler. Eleanorun verdiği Plasmidi kullanmanız size avantaj sağlayacaktır.
Şimdi oku takip ederek Pediatric Warda gireceğiz. Sağda cam bölmedeki butona basıyoruz. Oku takip ederek Infirmaryye girin. Ward Ayı geçerek Ward Bye gideceğiz. Merdivene çıkmadan düz ilerlerseniz koridorun sonunda taret göreceksiniz. Hackleyip arkasındaki camdan içeri girin ve Silahlarınızdan birini makinede güçlendirin. Şimdi merdiveni çıkıp devam edin.
SURGERe girerken dikkatli olun içeride kameralar var. Pediatric Warda gidince yine saldırılarla karşılaşacağız. Oku takip ederek Eleanorun yanına gelin. Duvardaki butona basın. Oku takip ederek Main Dockin Platforma geri geleceğiz. Oldukça kalabalık saldıracaklar bu kez. Merdivenlerden çıkarak kontrol paneline gelin ve aktive edin. İçeriye sular dolmaya başlayacak. Şimdi Alpha Seriesler ve Brute Splicerler saldıracak. Başınızı kaldırıp tavandaki sarı bölgeye dikkat edin. O kısmı kırarak içeriye suların dolmasını sağlamalıyız. Merdivenleri çıkın ve en yakın noktaya gelin. Launcher kullanarak delik açın. Eleanorun yanına gelip asansöre biniyoruz.
Eğer Little Sisterleri kurtarıp iyi yolu seçtiyseniz, Eleanor Annesini (Sofia Lamb) suyun içinden kurtarıyor ve oyunun sonunda Küçük Kızlarla birlikte suyun yüzeyinde mutlu bir tablo oluşturuyorlar. Küçük Kızları kurtarmayıp kötü yolu seçtiyseniz Eleanor Annesinin su yüzeyine çıkmasını engelliyor ve babasına (bize) şırınga enjekte ediyor. Etraf karanlık ve Eleanor su yüzeyinde sinsi gülücükler atıyor.
Şimdi oku takip ederek Pediatric Warda gireceğiz. Sağda cam bölmedeki butona basıyoruz. Oku takip ederek Infirmaryye girin. Ward Ayı geçerek Ward Bye gideceğiz. Merdivene çıkmadan düz ilerlerseniz koridorun sonunda taret göreceksiniz. Hackleyip arkasındaki camdan içeri girin ve Silahlarınızdan birini makinede güçlendirin. Şimdi merdiveni çıkıp devam edin.
SURGERe girerken dikkatli olun içeride kameralar var. Pediatric Warda gidince yine saldırılarla karşılaşacağız. Oku takip ederek Eleanorun yanına gelin. Duvardaki butona basın. Oku takip ederek Main Dockin Platforma geri geleceğiz. Oldukça kalabalık saldıracaklar bu kez. Merdivenlerden çıkarak kontrol paneline gelin ve aktive edin. İçeriye sular dolmaya başlayacak. Şimdi Alpha Seriesler ve Brute Splicerler saldıracak. Başınızı kaldırıp tavandaki sarı bölgeye dikkat edin. O kısmı kırarak içeriye suların dolmasını sağlamalıyız. Merdivenleri çıkın ve en yakın noktaya gelin. Launcher kullanarak delik açın. Eleanorun yanına gelip asansöre biniyoruz.
Eğer Little Sisterleri kurtarıp iyi yolu seçtiyseniz, Eleanor Annesini (Sofia Lamb) suyun içinden kurtarıyor ve oyunun sonunda Küçük Kızlarla birlikte suyun yüzeyinde mutlu bir tablo oluşturuyorlar.
Küçük Kızları kurtarmayıp kötü yolu seçtiyseniz Eleanor Annesinin su yüzeyine çıkmasını engelliyor ve babasına (bize) şırınga enjekte ediyor. Etraf karanlık ve Eleanor su yüzeyinde sinsi gülücükler atıyor.
Tam Çözüm, Medium seviyede oynanıp, hazırlanmıştır.
TONIC VE PLASMIDLER
Plasmidler, kontrol ettiğimiz karakterin sol eliyle yapabildiği özel saldırı türleridir. Telekinezi, elektro şok, alev saldırısı gibi rakibe hasar veren güçler. Bu güçleri kazanacağımız ADAM puanları ile kademeli olarak arttırabiliyoruz. Tonicler ise Plasmidler gibi aktif bir saldırı biçimi olmayıp, yalnızca Gene Banktan seçebildiğimiz avantajlı özel güçleri içeriyor. Alarmları kısa bir süre etkisiz bırakma, yakındaki düşmanı haber verme, buzlu matkap saldırısı, hack avantajı v.s gibi. Daha onlarca tonic var oyunumuzda. Her iki özel güçler Gene Bank istasyonlarında değiştirilip, kullanılabiliyor.
ADAM PUANI
Oyun içinde Little Girlleri kurtardığımız zaman hanemize bu puanlar işleniyor. Ayrıca bazı gizli yerlerde ve Bossların üzerinde bulunabiliyor. ADAM puanları Gatherers Garden denen özel istasyonlarda Plasmidleri, EVE Hypo (Sağlık barınızın altındaki mavi renkli özel güç barı) ve sağlık barınızı artırmak için kullanılıyor.
EVE HYPO
Plasmidlerin göstergesi olan bar. Çevrede bulacağımız ya da satın alacağımız eve hypo şişesi ile bu barı artırabiliyoruz.
GATHERERS GARDEN
ADAM Puanlarımızı kullanabileceğimiz özel makineler Plasmidleri, Sağlık ve Eve Hypo barını artırıyor. Oyun içinde en önemli noktalardan birisi ADAM puanlarının bu istasyonda işinize yarayacak şekilde kullanılması. Eğer sol elinizle yapacağınız özel güçleri oyun içinde çok fazla kullanıyorsanız Eve Hypo barını artırmalısınız. Bununla birlikte ana güçler olan, elektro şok, hipnotize, telekinezi alev buz ve arı saldırılarından en çok kullandığınız birini üst seviyeye kadar yükseltirseniz hasar verme gücünüz artacak ve rakiplere karşı avantajlı olacaksınız. Ben elektro şoku yükselttim ve ardından alev saldırı gücümü geliştirdim.
GENE BANK
Bu makinelerde Plasmid ve Tonicleri seçip istediklerimizi kullanabiliyoruz.
POWER TO THE PEOPLE WEAPON STATION (SİLAH YÜKSELTME İSTASYONLARI)
Bu istasyonlar kullandığınız silahların gücünü artırıyor (upgrade). Her bulduğunuz istasyonda sadece tek bir silahı upgrade yapabilirsiniz. O yüzden seçimlerinize dikkat edin
VENDIG MACHINE ve AMMO VENDING MACHINE
Alışveriş yapabildiğimiz makineler. Belli miktarda karşılığı Silah mermisi, Sağlık, Eve, Hypo, Hack Dart vs. alabiliyoruz.
SECURITY BOT
Bu küçük güvenlik helikopterleri kameralar sizi yakalayınca veya hackleme işlemlerinde kırmızı alana basınca ortaya çıkıyor. Onları hackleyip kendi safınızda kullanıncaya kadar ya da silahla parçalayana kadar başınıza bela oluyorlar. Etraftaki duvarda Bot-Shutdown makinelerinden de alarmı kapatıp security botlardan kurtuluyoruz. Pervanelerindeki kırmızı ışık size düşman olduklarını, yeşil ışık ise sizin tarafınızda olduklarını gösteriyor. Ben çoğunlukla Securty Botları hackleyip işimi kolaylaştırdım.
SECURITY CAMERA
Bu güvenlik kameraları oyunda çok önemli bir yere sahip. Kırmızı ışıkla etrafı taradıkları zaman hackleme cihazını kullanarak kameraların yeşil ışığını yakmalısınız. Ya da kameralara iyice yaklaşabilirseniz B tuşuna basıp hackleyebiliyorsunuz.
HACKLEME
Kameraları, Security Botları, taretleri, çelik kasaları, alışveriş istasyonlarını ve kilitli kapıların kontrol panellerini Hack Dart (özel Hack tabancası) kullanarak devre dışı bırakma işlemi. Hack yapabilmeniz için etraftan Hack Toolları bulmalısınız. Alışveriş istasyonlarında parayla da satın alabiliyorsunuz. Kamera ve Security Botlar hacklenince yeşil ışığı yanıyor ve bize hizmet ediyorlar. Hackleme yapınca ekranda bir gösterge çıkıyor ve ibre sağa sola hareket ediyor. İbre yeşil ve mavi kısımlara geldiğinde F tuşuna (ya da farenizin sol tuşu) basarsanız aynı şekilde birkaç adım sonra hackleme başarılı oluyor. Kırmızı alanlarda ibreye basmamaya özen gösterin. Çünkü alarm çalıyor ve Security Botlar geliyor.
Alişveriş (Vending Machina) ve Mermi (Ammo Vending) ve Sağlık Kiti İstasyonlarını hacklerseniz üzerinde yazan fiyatları altında bir ödeme yaparsınız.
BOT-SHUT DOWN
Eğer security botlar peşinizdeyse, Bot-Shut Down İstasyonlarına gidip alarmı kapatarak küçük helikopterlerden kurtulabilirsiniz.
SPLICERLAR
Oyunda sıkça karşılaşacağımız düşman tipler. En tehlikelileri Brutal ve Spider Splicerlar.
BIG DADY ve LITTLE GIRL
Oyunumuzda ana amaçlarımızdan birisi, Küçük Kızları (Little Sister) Big Dady denilen büyük Bossların elinden kutarmak. Sürekli beraber geziyorlar bazen tek başına gezen Big Dadyleri de görüyoruz. Onlar da Küçük Kızı etrafta arıyorlar.
VENT
Little Sisterleri kurtardığımız zaman oyunda Vent adı verilen özel yerlere giriyorlar. Bazı yerlerde de kendimiz Ventleri bularak küçük kızları buraya koyuyoruz. Ventlerin yerini haritadan takip edebilirsiniz.
VITA CHAMBER
Duş kabini şeklinde hazırlanmış olan bu bölmeleri, ölünce oyuna başladığımız yerler olarak göreceğiz.
İPUÇLARI
- Oyunda öldürdüğünüz her düşmanın üzerini F tuşuna basarak arayın. İşinize yarayacak onlarca ganimet bulabilirsiniz. Çevrenizi çok dikkatli tarayın ve oyunun her alanına ulaşmaya çalışın. Tonicleri, Mermileri, Sağlık Kitlerini, Yiyecek ve İçecekleri bulmaya gayret edin.
- Özellikle Bossları ve güçlü Splicerleri hacklediğiniz kameraların yanına çekin. Su birikintisi gördüğünüz yerlere düşmanları çekerseniz suya elektro şok vererek avantaj sağlarsınız. Aynı şekilde etrafta gördüğünüz yakıt dolu kırmızı bidonlara ve yere dökülmüş yağlara alev saldırısı gerçekleştirirseniz daha fazla hasar vereceksiniz.
- Matkabımız yakıtla çalışıyor. Yakıt bitince ibre aşağı çekiliyor ve matkap tam olarak kullanılamıyor. Drill Fuelleri bulup yakıt ikmali yapmanız gerekiyor.
- Ses Kayıt cihazlarını bulmaya gayret edin. Bazı bilgiler bu cihazlarda saklı. Ayrıca oyunun hikâyesinde önemli yere sahipler.
-
- Beyaz buz kütlesi içinde gördüğünüz eşyaları almak için alev gücünüzü kullanın. Buz eriyince eşyalara sahip olabilirsiniz.
- Sağlığınız azalınca duvardaki Sağlık Kiti istasyonlarını hackleyin. 9 dolara düşen fiyatı ödeyerek azalan sağlığınızı tam dolu hale getireceksiniz.
- Silah upgradelerinde öncelikle en çok kullandığınız silahı güçlendirin. Ben Machine Gun ve Shoot Gunu upgrade yaptım.
- Little Sisterleri kurtarırken vereceğiniz iyi ya da kötü kararlar, oyunun sonunu etkileyecek.
- Oyunda tıkandığınız yerlerde M tuşuna basıp haritaya göz atın. Ayrıca birçok bilgiye ve oyun içindeki yapılması gerekenlere M tuşuna basıp ulaşabilirsiniz.
- Eğer ADAM puanlarım çok olsun, birçok Plasmid ve Tonici kullanayım diyorsanız Little Sisterleri Harvesta basıp kurtarmayın. Bu şekilde daha çok ADAM puanı kazanıyorsunuz.
BENEATH THE ATLANTIC
Oyundaki giriş videosundan 10 yıl sonrasına gidiyoruz.
Merdivenden yukarı çıkın ve matkap kullanarak geçidi kaplamış olan pembe barikatı kırın. C tuşuna basın ve eğilerek karşıya geçin.
ADONITH LUXURY RESORT
Soldaki yolu kullanarak karşınıza çıkan ilk ses kayıt cihazını alın. L tuşuna basıp dinleyebilirsiniz. Biraz ileride Jeneratör Odasının arızalı olan Kontrol Paneli var (Buraya geri geleceğiz).
Plasmid Therapies yazısının olduğu bölmeye giriyoruz. Silah sesleri duyunca ilk Splicer karşımıza çıkıyor. Farenizin sol tuşuna basıp matkapı çalıştırın ve Spliceri öldürün. Buraya girişteki şifreli kapıya gidin ve 1540 rakamını girin. Paraları ve diğer eşyaları aldıktan sonra diğer yoldan devam ediyoruz. Hemen sağ tarafta ki (kapı kontrol paneline yakın) Eve Hypoyu almayı unutmayın. Biraz ilerde yazar kasadan (Cash Register) paraları alın ve tezgâhın arkasına geçerek Eve Dispencerden Eve Hypoları alın( En fazla 5 tane alabiliyoruz).
Eleanor ekranda belirip Father diye seslendikten sonra Gatherers Gardendan Elektro Bolt şişesini alın. Artık yeni bir gücümüz oldu. Karakterimiz bu sıvıyı koluna enjekte edince, sol elimizi kullanarak elektro şok saldırısı gerçekleştirebileceğiz. Bu güç aynı zamanda bozuk aletlere ve kontrol panellerine güç vererek çalışmasını sağlıyor.
Küçük Kız Big Sister tarafından kaçırılınca peşine düşüyoruz. Kapıya geldiğinizde kıvılcım saçan kontrol paneline farenizin sağ tuşunu kullanarak elektro şok gönderin. Kapı açılınca iki Splicer saldıracak. Daha önce belirttiğim Jeneratör Odası Kontrol Panelinin (altın renginde parlıyor) yanına gelin ve elektro şok gönderin. Altından sular sızan kapıya gelin ve buradan devam edin. Merdivenden çıkıp, ilerliyoruz.
Suyun içinde iki Splicer var. Hemen suya elektro şok gönderin ve aynı anda ikisini de öldürün. Karşı tarafa gidin ve kapının altına sıkışmış silahı (Rivet Gun) alın. Yolunuza çıkacak Splicerlara bu yeni silahınızı tattırın. Hemen karşı duvarda (iki bayan tablosunun arasında) First Air Kiti almayı unutmayın. Şimdi lobiye gitmemiz gerekiyor. Little Sisterı gördükten sonra Big Sisterla karşılaşacağız. Silahınızı ve elektro şokunuzu kullanın. Sağlık barı azalan Big Sister kaçacak. Odanın içindeki eşyaları toplayın ve Demeters Benquet Halla gidin. Bir süre sonra heykellerin olduğu odaya geleceksiniz. Biraz sonra camlar kırılacak ve içeriyi sular basacak. Atlantis Ekspresse kadar yüzün ve Flood Draine (Su Tahliye Paneli) ve kolu çekerek suları tahliye edin.
THE ATLANTIC EKSPRESS
Bir süre ilerledikten sonra Splicer bizi görüp kaçacak ve kapı kapanacak. Tool Storea(alet edevat deposu) girin. Masanın üzerinden Hack Toolu (Hack Tabancası) alın. Hemen yandaki dispancer kabininden hackleme için gerekli olan Hack Dartları alın (7 tane alabiliyoruz). Şimdi kırık olan bölümden kapı kontrol paneline nişan alıyoruz ve ateşliyoruz.
Hackleme: Hack Dart hedefe yapışınca ekranda sağa sola giden ibre göreceksiniz. Verilen süre içinde ibre yeşil ve mavi alandayken basabilirseniz hackleme işi gerçekleşecek.
Açılan kapıdan devam ediyoruz. Yerdeki Securiyt Botu öğrendiğimiz gibi hackleyin. Havada asılı Ekspressin yanına gelince Splicerler saldırıya geçecek. Saldırıdan sonra Workshoptaki eşyaları alın ve Kapı Kontrol (Gate Control) odasına gidin. Kolu indirince birden karanlık olacak. Az bir zaman sonra da Bayan Elenor Lambin sesini duyacağız. Hemen ardından Splicerler, bulunduğumuz yere Molotof Kokteyli atıp etrafı yakacaklar. Kendimizi suyun içinde buluyoruz. Yüzeye çıkınca Drafting yazan kapıdan geçin. Sol taraftaki duvarda Güvenlik Kamerası var. Kameranın çekim alanına girmeden hackleyin. Jet Postal Officee geldik. Eleanoru dinledikten sonra yerdeki yeni Plasmidimizi yani Telekinesisi alın.
Telekinesis: Bu özel güç sayesinde etrafımızdaki nesneleri hareket ettirebiliyoruz. Bazı nesneleri de kaldırıp düşmanlara fırlatabiliyoruz. Özellikle tüpler ve yakıt bidonları rakiplerinize ciddi hasarlar veriyor.
Koridor boyunca ilerledikten sonra sesler duyacaksınız. Aşağıda Splicerlar konuşuyor. Hemen sağ tarafınızda kırmızı tüpler var. Telekinetik gücünüzü kullanarak tüpleri Splicerlerin üzerine yollayın. Aşağıya inince Kafeteryaya girin ve hemen sağa dönüp merdivenleri çıkın. Sesin geldiği tarafa yönelin. Alttan suyun geldiği kırık duvara yanaşıyoruz. Gördüğünüz gibi çarkların arasına sıkışmış metal bir boru var. Telekinetik gücünüzle metal boruyu çarkların arasından çıkarın. Açılan kapıdan devam edin. Sağ tarafta üzerinde palyaço resmini olduğu bir makine göreceksiniz.
Vending Machine: Belli bir para karşılığı, sağlık, Eve hypo, hack dart, drill fuel alabileceğiniz makineler. Hackleme yaparsanız fiyatlar düşecektir.
Switching Hubdan devam edin. Big Sister karşınıza çıkacak ve gözden kaybolacak. Hemen sonrada Splicer saldırısı başlayacak. Kamerayı hackleyin ve Train Platform odasına gidin ve asansöre binerek yukarı kata çıkın. Yolunuzun üzerinde üç kırmızı lazer ışığı göreceksiniz. Lazerlerin başlıklarına yaklaşıp F tuşuna basın ve lazerleri devre dışı bırakın. Ryan Amusamentsden ilerleyin.
Sağdaki kapının yanında kontrol paneli var. Buraya basınca Tenenbaum ve Küçük Kızları göreceksiniz. Bundan sonra Splicerler taarruza geçecek. Bu alana girerken soldaki güvenlik kamerasına dikkat edin. Şimdi Ekspresse binin ve kolu çekerek hareket ettirin.
TRAIN STATION
Ekspressten inerek karşıdaki kabine gidin ve eşyaları alın. Ryan Amusaments yazan kapıdan ilerliyoruz. Bir süre ilerledikten sonra Vending Machinanın yanında donmuş kütle gözümüze çarpacak. İçinde kullanabileceğimiz eşyalar var. Ama şimdilik alamıyoruz. Yeni bir Plasmidimiz (Alev) olması gerekiyor. Buraya geri döneceğimizi belirterek yola devam ediyoruz. Security Monitoring Roomu geçince Weapon Stationa geliyoruz. Bu istasyonlar silahlarımızı güçlendirebileceğimiz (upgrade) özel yerler. Yalnız bu istasyonlar bir kullanımlık. O yüzden seçiminizi iyi yapın. Vita Chamberi geçip merdivenden aşağı iniyoruz. Kapı kilitli bu yüzden kırık olan cam bölmeye gelin. Karşıda kapı kontrol paneli görüyoruz. Hackleme işlemini yapıp, kapıyı açıyoruz. Biraz ilerleyince tel örgülü alanın dışında Little Sister ve iki ceset görüyoruz. Sola dönün ve masanın üzerindeki bileti (ticket) alın.
Geri dönün ve Bayan Spliceri öldürdükten sonra kırılan bölümden Machina Gunı alın. Tamamen geri gelip, Ekspressin olduğu yerdeki Ticket Verificationın (bilet doğrulama ünitesi) yanına gelip bileti tastiklettiriyoruz. Açılan kapıdan ilerleyin ve model kadının yanındaki masadan Sports Booost Tonicini alın. Yol boyu ilerleyip Eldorado Lounga gidiyoruz. Spliceri öldürüp Drill Power Tonicini alın. Eldoradoya geldiğinizde etraftaki paraları ve eşyaları toplayın. Big Dady ve Little Sister karşınıza çıkacak. Burada yerdeki Security Botu aktive edin ve Big Dady ile savaşmaya başlayın. Kazanınca yerden Küçük Kızı alıyoruz.
Büyük salona gelin ve merdivenlerden aşağı inin. Journey of the Surface yazılı kapının önünde bir ceset var. B tuşuna basın (Gather Adam). Böylece Küçük Kız cesetten elindeki şırınga ile kan çekecek. Splicerler hücum edecek hepsini bertaraf ettikten sonra açılan kapıdan ilerliyoruz. Merdivenlerden aşağı inin ve Spliceri öldürün. Rayları takip ederek yukarı çıkın. Rayları kapatan bariyerleri (sandıklar ve düz tahtalar) geçerek ilerleyin. Hemen sağ tarafta kırk bir duvar göreceksiniz. İçerideki Spliceri öldürün ve yerde yatan takım elbiseli cesedin yanına gelin. Yine B tuşuna basıyoruz (Gather Adam). Bu kez aşırı kalabalık bir Splicer saldırısı başlayacak. Buraya gelmeden cephanelerinizi ve sağlığınızı doldursanız iyi olacak. Tüm Splicerleri yok ettikten sonra ganimetleri toplayın ve oku takip ederek Vente ulaşın. Burada iki seçimden birini yapacaksınız. Ya iyi ya da kötü yolu seçeceksiniz, seçim sizin. ADAM puanları hanenize yazılacak.
Tekrar oku takip ederek Ride Maintenance Employees Only kapısından giriyoruz. Spliceri öldürün ve Weapon Stationda silahlarınızdan birini upgrade edin. Giriş kapısına gelmeden sağ taraftaki duvarda çelik kasa göreceksiniz. Hackleyip içindekileri alın. En son kapıyı açacak olan Kontrol Panelini görüyoruz. Kolu indirin ve devam edin. Tamamen geri gelip Hall of the Futurea (Mavi Neon yazılı) girin. Buradaki Spliceri öldürün ve tareti hackleyin. Gatherers Gardene gelin ve yeni Plasmidi (incinerate) alın. Alev saldırıları gerçekleştirebileceğiz. Health Upgrade ve yeni Tonic Eve Linki de aldıktan sonra Big Sisterle karşılaşıyoruz. Belli bir süre kozlarımızı paylaştıktan sonra, yeniden kaçıp gözden kaybolacak. Ekspresse kadar geri geleceğiz. Yoldan geçerken buz kütlesinin içindeki eşyaları ve paraları almayı unutmayın. Alev gönderip, kütleyi eriteceğiz. Şimdi Ekspressin önüne geliyoruz ve beyaz kütleye alev gönderiyoruz. Ekspressin karşısındaki kabine girip kolu çekiyoruz. Yolumuz açıldığına göre Ekspresse binip devam edebiliriz.
PAUPERS DROP
Karşıdaki kapıya gidin ve Kontrol Panelini hackleyin. Gene Bank makinesi göreceksiniz. Bu makinelerde Plasmid ve Tonicleri seçip aktif hale getiriyoruz. Şimdilik Tonic sayımız az olduğu için bölümler ilerledikçe kullanabileceğiz. Ayin yapan Splicerleri görünce ateş açıp öldürün.
Yolunuza devam edin ve karşıda ki Fish Dinnere girin. Yerde yatan cesedin yanındaki Shoot Gunı alın. Hemen sonra Splicerler üzerinize gelecek. Etrafta gezen Big Dady ve Little Sisteri göreceksiniz. Balık Lokantasının arkasında kamera var. Bu kamerayı hackledikten sonra Big Dadyyi kameranın olduğu alana çekin ve işini bitirin Küçük Kız için seçiminizi yaptıktan sonra Vente götürün ve ADAM puanları kazanın.
Big Sister: Daha önce karşılaştığımız bu yaratığı şimdi öldürebileceğiz (tamamen bitmiyorlar, arkası gelecek). Big Dadyye yaptığımız gibi kameralı alana çekin. Lokantanın yan tarafında su birikintisi var. Bu alana çekip elektro şok verebilirsiniz. Big Sister ölünce üzerinden 40 ADAM puanı, First Aid Kit ve Dolar alabilirsiniz.
Fish Dinnerin üzerine çıkınca öncelikle tareti hackleyin. Meal-Time Frozen Dinners yazılı resmin arkasında yeni bir Tonic bulacaksınız. Üvenlik kamerasının karşısında bulunan Gatherers Gardenda ADAM puanlarınızı kullanabilirsiniz.
Sinclair Deluxeden devam ediyoruz. Geri döneceğiz. Çıkmadan önce Ventin yanındaki beyaz kapıdan girerseniz çelik kasa bulacaksınız. Okun yardımıyla King Pawna geliyoruz. Brute Splicer bize geçit vermiyor. Bu yeni Splicer diğerlerine göre dayanıklı, cüsseli ve güçlü. Dikkatli bir şekilde Brute Splicerin işini bitirin ve Fontaine Clinicse gidin. Şifre 0047. Merdivenlerden çıkarken Splicer saldıracak. Kırık geçitten ilerlerseniz Silah Güçlendirme (Weapon Station) ve Splicerle karşılaştığınız yerde dolabın üzerinde Shorten Alarm Tonicini göreceksiniz. Bu Tonic seçili olursa alarmlar kısa süreliğine sizi görmüyor.
Ventin karşısındaki ayin yapan Splicerleri geçtikten sonra, kamerayı hackleyin. Aşağı inince buzdolabının arkasında açıklık var. Buradan aşağı inin. Eğer karşı taraftaki duvardan ilerlerseniz çelik kasa bulabilirsiniz. Aşağı inince kamera göreceksiniz. Kamera: Önceki oyundan aşina olduğumuz kamera ile resim çekme bu oyunda da kullanılmış. Splicerleri, Bossları ve kayda değer anları yakalayıp çekince, size puan olarak yansıyor. Kazandığınız puan karşılığındaki bonusu ekranda görüyorsunuz.
Kamerayı alınca dışarıdaki Spliceri çekin. Oku takip edin ve kamera ile Big Dadyyi çekin. Limbo Rooma (Jazz) geliyoruz. Yeni bir Plasmid olan Hypnotize bulacağız. Düşmanları bu Plasmid sayesinde kısa süreliğine hipnotize edebileceğiz. Bu alanı iyice tarayıp eşyaları aldıktan sonra dışarı çıkın. Hemen yan taraftaki merdivenlerden devam ediyoruz. Oku takip ederek Sinclair Deluxee gidin. Karşınıza kapalı bir yol çıkacak. Bu barikatı matkabınızı kullanarak yıkacaksınız. Yakıtınız biterse duvarda ki makineden tamamlayabilirsiniz. Splicerleri devre dışı bıraktıktan sonra yukarı çıkın. Karanlık koridorda ilerliyoruz. 115 nolu odada çelik kasa var.
Oku takip ediyoruz. Kameralı odaya (etrafta Vent ve mumlar var) geldiğinizde okun ters yönünde sonuna kadar ilerleyin. Tareti hackleyin ve cesedin yanındaki Tonici (Frizing Drill) alın. Menünüzde bu tonic seçili olursa matkabınız dondurucu saldırı yapabilecek. Kameranın karşısındaki koridorda ilerliyoruz. 212 nolu odanın kapısını kıran Brute Splicere hak ettiği dersi verin. 213 nolu odaya girin ve hemen sola dönün. Dikkat edin odada taret var. Tareti ve çelik kasayı hackledikten sonra içindekileri alın.
212 nolu odadan devam ediyoruz. Çökmüş olan taban tahtalarından yukarı çıkın. Koridora geldiğinizde karşınızda kamera göreceksiniz. Spliceri öldürüp kamerayı hackleyin. 307 nolu odaya girmemiz gerekiyor. Pembe odadaki masanın üzerindeki Tonici (Keen Observer). Ses kayıtlarını aldıktan sonra Dr Sofia Lambın yırtık olan posterine yaklaşın ve F tuşuna basın. Karşınıza iki kırmızı düğme çıkacak. Bu düğmeler yandaki geçidi açıyor ve buradan devam ediyoruz. Şimdi yuvarlak pencereye gelip F tuşuna basıyoruz. Bu kez karşımıza Grace Holloway çıkacak. Konuşmalar bitince masanın üzerindeki anahtarı (Override Key) alın. Tamamen geri gelip en alt kata iniyoruz. Karşıdaki tareti hackledikten sonra Ekspresse gidin ve anahtarı kullanarak bölümü bitirin.
SIREN ALLEY
Torpido ile isabet alınca kendimizi suyun içinde buluyoruz. Su altında ilerlerken solunuzda boruları göreceksiniz. Birisinin içinde 90 ADAM puanı var. Siren Alleye girerek suyu tahliye edin. Splicerler Big Dady ile savaşa tutuşmuş. Fırsatını bulduğunuzda Big Dadyi öldürerek Little Sisteri kurtarın.
Arka tarafta Gatherers Garden bulacaksınız. Birikmiş ADAM puanlarınızı kullanabilirsiniz. Karşıdaki kapıya gidin ve Plasmidi (Security Command) alın. Merdiveni çıkarak tareti hackleyin. Kapı Kontrol paneline şifre gerekiyor. Aşağıya inince Big Dady ve Littleı görürseniz küçük kızı kurtarabilirsiniz. Oku takip ederek Pink The Pearle girin. Burada yeni bir silah olan Spear Gun bulacaksınız. Splicerleri öldürüp üst kata çıkın.
Katı dikkatlice dolaşıp odaların içindeki eşyaları alın. Üst kata çıkarken önünüzün elektrikli Spear Gun okları ile kapatıldığını göreceksiniz. Telekinetik gücünüzü kullanarak yolunuzu açın. Burada dikkatli olun Spider Splicerler çok seri hareket ediyorlar. Kamerayı hackledikten sonra yandaki odaya girin. Son bölümdeki odaya gelin ve ses kaydını alın. Çelik kasayı da heckleyerek aşağı inin. Daha önce bizden kaçan Daniel Valesle karşılaşacağız. İşini bitip şifreyi alın ve geri dönün ve şifreyi kullanarak kapıyı açın. Şifre 1919. Kapı tam açılmayacak ve etraf kararacak. Bu yeni bir Splicer saldırısı demek.
Hepsini öldürün ve kapı açılınca buradan devam edin. Plaza Hedonea girdiğinizde sola dönün ve çift girişli dar aralığa girin. Altta Tonic (Vending Ekspert) bulacaksınız. Şimdi kameranın olduğu tarafa gidin ve kamerayı hackledikten sonra bu kapıdan ilerleyin. Oku takip ediyoruz.
Adet üzere Splicerler peşimizde. Bir süre sonra ses kaseti ekrana gelecek. Gene Bankın olduğu yerde bir oda var. Makinede Silahlarınızdan birini güçlendirebilirsiniz. Buradan çıkıp diğer kapıya gelince dikkatli olun. Can düşmanlarınız Splicerler gelecek. Bir süre sonra Security Bot ve Spider Splicerle karşılaşacaksınız. Spider Spliceri öldürün ve üzerindeki Anahtarı ( Pump Control Key) alın. Eleanorun konuşması bitince etrafı sular basacak. Oku takip ederek Little Eden Plazaya gidin. Bulunduğumuz alan tamamen sularla kaplanacak. Etrafa dikkatli bakarsanız balık şeklinde olan ADAMları göreceksiniz. Suyu tahliye edince bölüm bitiyor.
DIONYSUS PARK
Dionysus Parka geldik. Bir süre ilerledikten sonra Houndini Splicer ile karşılaşacağız. Vita Chamberin karşısındaki su birikintisine çekip elektro şok vererek rahatlıkla öldürebilirsiniz. Bir süre ilerledikten sonra Splicerler saldırıya geçecek. To Traine gelince tekrar saldırıya maruz kalıyoruz. Yön tabelalarının olduğu bölümde Splicerler konuşuyor.
Onları öldürün ve çelik kasayı hackleyin. İçindekileri aldıktan sonra Silah Upgrade yapabileceğiniz makine de duvarda sizi bekliyor. Bir sonraki odaya geldiğimiz zaman bölmeli yerde elle yapılmış güneş resmi göreceksiniz. Hemen önünde Launcher (Roketatar, bombaatar) bulacaksınız. Ekspressin yanına gelince Stanley Poolü görüyoruz. Ekspressin karşısındaki yerden devam ediyoruz.
Dionysus Parkı geçtikten sonra The Promenadeye geleceğiz. Seslerden de anlaşılacağı üzere Spliceler burada dolaşıyor. J.Fisher Galeryye giriyoruz. Burada karşımıza Big Dady çıkacak. Onu öldürüp Küçük Kızı kurtarıyoruz ve Vente götürüyoruz. Çita heykelinin arkasında Buz kütlesiyle kaplı kapıyı göreceksiniz. Alev saldırısı ile buzu eritin. Yalnız içeride dikkatli olun. Birçok kamera ve taret size geçit vermeyecek. Odanın sonunda Tonic (Hardy Machines) ve çelik kasa bulacaksınız. Şimdi sırasıyla Triton ve Restrooma, oradan da Damese (Bayan WC) gelince Tonic şişesi bulacaksınız. Şimdi Theatere gidiyoruz. Burada karşımıza Big Sister çıkacak, elimizde silahlarda olmadığı için bir hayli zorlanıyoruz. Splicerleri de unutmayalım. Güç bela buradan kurtulup, atlıkarıncanın (hayvanlar at değil ama) olduğu yere geliyoruz. Buradan Lamb Gardene girin. İçeride Little Sister ve Big Dady var. Kızı kurtardıktan sonra oku takip ederek bölüme başladığımız yere doğru geliyoruz. Eğer Big Dady ve Little Sisterı bulamadıysanız burada görebilirsiniz. Kızı beslemek için yerde yatan cesedin yanına gelin ve B tuşuna basın. Üç küçük kız kurtardığınız zaman Ekspresse geri dönün.
FONTAINE FUTURISTICS
Oku takip ederek ilerliyoruz. İki Splicer ile karşılaştıktan sonra Ventin karşısındaki kapıdan içeri girin. Çekmeli çocuk arabasının üzerinde Tonic (Damage Research) bulacaksınız. Merdivenden inince Gil (Gilbert) Alexander ve Sinclairin ses kayıtları ekrana gelecek. Flood Drain makinesinin yanına gidin ve Fe basarak içeri su doldurun. Diğer alana gelince suyu boşaltın. Fontaine Futuristicse geldiğimizde yoğun bir Splicer saldırısı yaşanacak. Yukarı kata çıkın ve kapının solundaki Security Blo-Scana gelerek F tuşuna basın. Bir süre sonra yeni bir Prototip olan Alpha Seriesin saldırısına maruz kalacağız. Big Dadylere göre çok daha seri hareket ediyorlar. Tekrar yukarı çıkın ve açılan kapıdan içeri girin. Kameranın yanındaki ekrana gelin ve ekrandaki Gil Alexanderi izleyin. Yan taraftaki bölmeden ses kayıt cihazını alın. Resepsiyon tezgâhının arkasında çelik kasa ve First Aid Kit bulabilirsiniz.
Şimdi arka kısımdaki giriş duvarındaki ses algılayıcısının (Voice Activated Switch) yanına gelin. Ses kayıt cihazını aldığımız için, Agnus Dei sesini algılayan cihaz kapıyı açacak. Karşı taraftaki bölmeler açılıyor ve akabinde saldırılar gerçekleşiyor. Şimdi çeşitli noktalara yerleştirilmiş bomba düzeneklerini bulup etkisiz hale getirmemiz gerekiyor. Gatherers Gardenin arka tarafına giderek, sesi takip edin. Bot-Shutdowna bağlanmış bombayı etkisiz hale getirin. Yukarı çıkın ve Security Botu ardından da Spliceri yok edin. Frank Fontainee giriyoruz. Alphayı saf dışı bıraktıktan sonra, tabloya doğru yöneliyoruz. Sinyal sesini takip edin ve Bot-Shutdowna bağlanmış bombayı etkisiz hale getirin. Yan taraftaki Marketing Administrationa girin. Sağ tarafa ilerleyin ve kapı kontrol paneline elektrik verin. Masanın üzerindeki Plasmidi (Untable Teleport) alın. Gördüğünüz gibi aniden yok oldu. Bu odaya giriş yaptığınız kapının yakınında bulacaksınız. Tekrar kaybolacak.
Frank Fontainenin karşı tarafında yer alan kırık direğin üzerinde, oradan da kaybolup arka taraftaki koltuğun üzerinde bulacaksınız. Farklı görüntüler izleyeceksiniz ve kendinizi karanlık bir ortamda heykellerin arasında bulacaksınız. Buradan Tonici (Vending Ekspert 2) alın. Marketing Administrationa geri dönün. Bu kez diğer taraftaki kapıdan ilerleyin. Etrafta su dolu ve elektrik kaçağı var. Arızalı panelin yanına yaklaşın ve hackleyin. Karşıdaki bombayı etkisiz hale getirebilirsiniz.
Çıkış kapısına taret konulmuş dikkatli olun. Oku takip ediyoruz. Alt kata gelin ve biraz ilerledikten sonra kapıdan geçin. Sol tarafta şifre isteyen kapı göreceksiniz. Eğer Sürekli kaybolan Plasmidi aldıysanız ekran görüntülerinde şifreyi göreceksiniz. Şifre 5254. Burada Careful Hacker 2 Tonici bulacaksınız.
Oku takip ederek Fontaine Futuristicse geleceğiz. Splicerler ve Alphayı öldürüp bombayı imha edin. Oku takip ederek ses algılayıcısının yanına gelin ve Fe basın. Silahınızı güçlendireceğiniz makine de burada olacak. Gil Alexanderi dinledikten sonra Plasmid Laborateryi aktive edin. Oku takip ederek su tahliye bölümüne geliyoruz. Bir müddet ilerlediktan sonra kırık zemine geleceksiniz. Buradan aşağıya inince yandaki merdiveni çıkarsanız ADAM bulacaksınız. Sular tahliye olunca, bir süre karanlıkta ilerleyeceğiz. Gil Alexander ekranda belirecek. Arızalı kontrol panelini aktive edin. Oku takip edin ve kontrol paneline basın. Elektrikler gelmiş olacak. Yukarı çıkınve Gene Bankın diğer tarafında ki ADAM In-Fused Plantı alın. Alpha Seriesleri öldürün. Oku takip ederek Pacification Chambere gidiyoruz. Splicerleri öldürün ve kamerayı hackleyin. Buradan diğer tarafa geçin. Hemen girişte sol tarafta ADAM In-Fused Plantı alın.
Kapılar kilitlenecek ve içeriye duman dolacak. Splicerleri ve Alphayı yok ederek oku takip edin. Big Dady ve Küçük Kızla karşılaşacaksınız. Kızı kurtarıp Vent götürün. Bu kez Big Sister gelecek dikkatli olun. Holding Cellse gidiyoruz. Splicerleri öldürün. Big Dady ve Küçük Kızla karşılaşacaksınız. Orta bölmeye girin ve ADAM In-Fused Plantı alın. Oku takip ederek yan tarafa geçin ve kırık olan yerden aşağıya inin. Çıkışa (exit) yakın olan odanın içinde son ADAM In-Fused Plantı da alıp buradan çıkıyoruz. Yoğun bir saldırıyla karşılaşacağız, dikkatli olun. Daha sonra yukarı çıkıp kontrol panelinin (Genetic Sample Extraction) yanına gelin ve Fe basın. Aynı yerden Gil Genetics Keyi alın. Burada artık işimiz bitti, çıkışa gidiyoruz. Suda ilerlerken Fuele yaklaşın ve panele Gil Genetics Keyi kullanın. Diğer alana gelince sular boşalacak ve asansöre bineceğiz.
PERSEPHONE
Asansörle aşağı inip Persephonea gideceğiz. Koridorda bir süre ilerledikten sonra solunuzda kalan duvarda Silah Upgrade makinesi olacak. Quarantine Areaya geliyoruz. Kontrol paneline basınca Big Sisterlerin saldırısına uğrayacağız. Eleanoru yatakta görüyoruz. Yani baba kızın buluşmasına şahit oluyoruz. Sofia Lamb ise başucunda. Ama trajedik bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Lamb Eleanoru yastıkla boğacak ve biz müdahale edemeden bayılacağız. Little Sister yanımıza gelecek ve şırıngasını kullanacak.
Little Sister: Küçük Kızın Kontrolü bize geçince, harikulade hazırlanmış mekânlar göreceğiz. Ventlerden geçiyoruz. Sofia Lambin arkasındaki kapı kontrol paneline gelin ve Fe basın. Merdivenleri çıkın, bir süre sonra kırmızı kapıdan geçeceksiniz. Yerdeki cesedin yanına gelin ve B tuşuna basarak ADAM kazanın. Bir süre ilerledikten sonra Big Sister kostümüyle karşılaşıyoruz. Fe basıp kostümü alın. Oku takip edin ve Big Sister Helmeti alın. Yine oku takip ederek, Big Sister Silahını (Weapon) alıyoruz. Karantinalı bölmeye gelince F tuşuna basın. Eleanor kalkacak ve kostümü giyecek. O şimdi iyi tarafta olan bir Big Sister. Bizde yattığımız yerden kalkıp Eleanorun verdiği Plasmidi (Summon Eleanor) alacağız. Bu Plazmidi düşmanlar üzerinde kullandığımız zaman, Eleanor (Big Sister) ortaya çıkacak ve bize yardımcı olacak. Eleanor kaybolunca Karantinalı kabine geleceğiz. Burada Brute Splicerlerin saldırısı başlayacak. Onların işini bitirdikten sonra Persephone Detendion Facilityden ilerleyin. Geçide gelince Fe basın.
INNER PERSEPHONE
Eleanoru takip ederek Main Docking Platformun önüne geliyoruz. Geçit kapanıp Eleanor ortadan kaybolacak. Yukarı kata çıkın ve Splicerleri öldürün. Holdingden devam ediyoruz. Camdan fırlamış olan cesedin olduğu yere gelin. Kontrol Panelini hackleyin ve kapıyı açın. Eğer elinizde Hack Dart yoksa giriş kısmının karşısında yer alan sütunun arkasında bir tane bulacaksınız. Oku takip ederek düğmeye basın (Prisoner Admittance). Konuşmalardan sonra oku takip ederek Cafeteriaya gideceğiz. Burada saldıracaklar, öncelikle kamerayı hackleyin. Cafeteriadan çıkıp merdivenlerden inin. Brute Spliceri de geçtikten sonra kırık duvardan ilerleyin. Oku takip ederek şifre isteyen kapı paneline geleceğiz. Şifreyi bilmiyoruz. Block Cye gidin. Kırık olan yerden geçerek, iple asılı cesedi bulmaya çalışın. Üzerinden şifreyi alacağız. Şimdi kapıya gelin ve 2673 rakamını girin.
Bundan sonra Sinclair Alpha Series olarak karşımıza çıkacak. Onub işini bitirince silahlarımıza kavuşmuş oluyoruz. Şifresini girdiğimiz odaya gelin. Burada Silah Güçlendirebileceğiniz makineyi göreceksiniz. Kontrol paneline gelin ve Fe basın. Eleanor yanımıza gelip kaybolacak. Oku takip ediyoruz. Yol boyu Splicerler ve Alpha Seriesler başımıza bela olmaya devam edecekler. Eleanorun verdiği Plasmidi kullanmanız size avantaj sağlayacaktır.
Şimdi oku takip ederek Pediatric Warda gireceğiz. Sağda cam bölmedeki butona basıyoruz. Oku takip ederek Infirmaryye girin. Ward Ayı geçerek Ward Bye gideceğiz. Merdivene çıkmadan düz ilerlerseniz koridorun sonunda taret göreceksiniz. Hackleyip arkasındaki camdan içeri girin ve Silahlarınızdan birini makinede güçlendirin. Şimdi merdiveni çıkıp devam edin.
SURGERe girerken dikkatli olun içeride kameralar var. Pediatric Warda gidince yine saldırılarla karşılaşacağız. Oku takip ederek Eleanorun yanına gelin. Duvardaki butona basın. Oku takip ederek Main Dockin Platforma geri geleceğiz. Oldukça kalabalık saldıracaklar bu kez. Merdivenlerden çıkarak kontrol paneline gelin ve aktive edin. İçeriye sular dolmaya başlayacak. Şimdi Alpha Seriesler ve Brute Splicerler saldıracak. Başınızı kaldırıp tavandaki sarı bölgeye dikkat edin. O kısmı kırarak içeriye suların dolmasını sağlamalıyız. Merdivenleri çıkın ve en yakın noktaya gelin. Launcher kullanarak delik açın. Eleanorun yanına gelip asansöre biniyoruz.
Eğer Little Sisterleri kurtarıp iyi yolu seçtiyseniz, Eleanor Annesini (Sofia Lamb) suyun içinden kurtarıyor ve oyunun sonunda Küçük Kızlarla birlikte suyun yüzeyinde mutlu bir tablo oluşturuyorlar. Küçük Kızları kurtarmayıp kötü yolu seçtiyseniz Eleanor Annesinin su yüzeyine çıkmasını engelliyor ve babasına (bize) şırınga enjekte ediyor. Etraf karanlık ve Eleanor su yüzeyinde sinsi gülücükler atıyor.
Şimdi oku takip ederek Pediatric Warda gireceğiz. Sağda cam bölmedeki butona basıyoruz. Oku takip ederek Infirmaryye girin. Ward Ayı geçerek Ward Bye gideceğiz. Merdivene çıkmadan düz ilerlerseniz koridorun sonunda taret göreceksiniz. Hackleyip arkasındaki camdan içeri girin ve Silahlarınızdan birini makinede güçlendirin. Şimdi merdiveni çıkıp devam edin.
SURGERe girerken dikkatli olun içeride kameralar var. Pediatric Warda gidince yine saldırılarla karşılaşacağız. Oku takip ederek Eleanorun yanına gelin. Duvardaki butona basın. Oku takip ederek Main Dockin Platforma geri geleceğiz. Oldukça kalabalık saldıracaklar bu kez. Merdivenlerden çıkarak kontrol paneline gelin ve aktive edin. İçeriye sular dolmaya başlayacak. Şimdi Alpha Seriesler ve Brute Splicerler saldıracak. Başınızı kaldırıp tavandaki sarı bölgeye dikkat edin. O kısmı kırarak içeriye suların dolmasını sağlamalıyız. Merdivenleri çıkın ve en yakın noktaya gelin. Launcher kullanarak delik açın. Eleanorun yanına gelip asansöre biniyoruz.
Eğer Little Sisterleri kurtarıp iyi yolu seçtiyseniz, Eleanor Annesini (Sofia Lamb) suyun içinden kurtarıyor ve oyunun sonunda Küçük Kızlarla birlikte suyun yüzeyinde mutlu bir tablo oluşturuyorlar.
Küçük Kızları kurtarmayıp kötü yolu seçtiyseniz Eleanor Annesinin su yüzeyine çıkmasını engelliyor ve babasına (bize) şırınga enjekte ediyor. Etraf karanlık ve Eleanor su yüzeyinde sinsi gülücükler atıyor.


