- Konular
- 541
- Reaksiyon Skoru
- 115
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 10 Yıl 1 Ay 5 Gün
- Başarım Puanı
- 135
- MmoLira
- -110
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Baran Tuncer, (1934, Bayburt, Türkiye), Türk akademisyen.Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yapmıştır. Daha Sonra ABDde Kansas Üniversitesinde master, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde doktora ve California Üniversitelerinde ihtisas yapmıştır. 1976 yılında iktisat dalında profesör olmuştur. Türkiyede Ankara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmış, ayrıca Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesinde ders vermiştir. Türkiye dışında ABDde Yale Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesinde araştırmacı ve misafir öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 1960larda Devlet Planlama Teşkilatıİktisadi Planlama Dairesi Başkanlığı yapmıştır. 1974 yılında Sadi Irmak hükümetinde Gümrük ve Tekel Bakanlığı ve 1970lerde bir süre Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. 1980den itibaren 15 yıl Dünya Bankasının Doğu Afrika, Güneydoğu Asya ve Latin Amerika bölümlerinde görev yapmıştır. Halen Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Saydamlık Hareketi Derneği İkinci Başkanlığı ve Radikal gazetesinde ekonomi konularında köşe yazıları yazmaktadır.