Best Studio 1
Best Studio
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
TuZaKK 1
TuZaKK
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
farkmt2official 2
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Aerys II Targaryen

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan |herkul01|
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 317

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

II. Aerys Targaryen, Deli Aerys, Deli Kral ve Uyuz Kral olarak da anılır. Aegon'ın Karaya Çıkışından 262'den 283 yıllarına kadar Demir Taht'ta oturarak hükmeden 'nin on yedinci ve sonuncu üyesidir. Hükümünün başında diyara huzur getireceğine dair büyük bir yemin etmişti. Ama olarak bilinen kısa süreli bir ayaklanmada, asi bir lord tarafından birkaç ay esir tutulduğunda giderek dengesizleşti ve deliliği büyüdü. Bu olaydan sonra, öfkesi artık denetlenemez oldu.

[h=2]Karakter ve Görünüş[/h]Gençliğinde, II. Aerys çabuk sinirlenmesine karşı çekici, cömert, yakışıklı ve kararlı biriydi. Yaşlandıkça, her zamankinden daha fazla manyak ve zalim, öfke patlamaları ve azarlamalara daha meyilli olmaya başladı. Kıskanç ve şüpheci oldu. Duskendale Muhalefeti'nden sonra, bu karakteristik özellikler daha bariz olmaya başladı. Ateşle büyü geliştirdi, ve çevresinde ejderhayı uyandıran insanları diri diri yaktı. Kız kardeşiyle olan mutsuz evliliğinde, son hükümü sırasında zalimleşti ve sırnaşmasına izin vermediğinde kendini ona karşı zorla kabul ettirdi. Hayatının son yıllarında, Aerys çok zayıftı (zehirlenmiş olmaktan korkuyordu) ve sıskaydı, uzun sert bir sakalı vardı. Kılıçlara olan korkusunun büyümesi nedeniyle, tırnaklarını kesmedi ve boyları birkaç santim uzadı. Huzurundaki Kral Muhafızlarının bıçaklar, kılıçlar ya da jiletler taşımasına izin vermedi. 'ın ayrıntılı ejderha işlemeli tacını giydi.

[h=2]Tahttan Önceki Hayatında[/h]Aerys, Kral 'in ikinci oğlu Prens 'in oğlu olarak doğdu. Gençken, Targaryen geleneğine göre kızkardeşi ile evlendirildi. Evlilik, kendi soylarından doğacak olan "Vadedilmiş Prens" kehanetini duyduktan sonra Aerys'in büyük babası Aegon V Targaryen tarafından gerçekleşti. Düğünde bulunan Sör 'e göre, Aerys ve Rhaella arasında hiç sevgi yoktu. 250AL'de, Rhaella hamile kaldı ve oğulları 'ı doğurdu. (Daha sonraki yaşamlarında diğer oğlu Viserys ve kızı Daenerys'i doğuracaktır) Rhaeger, Kral Aegon V, varisi Prens ve diğer pekçok kişiyi öldüren 'nde yangın sırasında acı ve kanlar içinde doğdu. Aerys'in babası Jaehaerys dünyadan göçmeden önce krallığı sadece üç yıl yönetti ve Aerys böylece Aerys II Targaryen olarak kral oldu.


[h=2]Hükümdarlığının İlk Yıllarında[/h]
Aerys'in hükümü 262AL'de büyük bir yeminle başladı. 'ndaki sarayda babası ve büyükbabasının altında sıkıcı ve yaşlı adamlar vardı, böylece geniş çapta değişiklik yapıp pekçok daha genç yüzleri saraya aldı. 'na karşı isyan eden hanedan ilişkileri olan genç Lord 'ın acımasızlığından etkilenen Aerys, Tywin'ı olarak atadı. Aerys'in hükümünün ilk on iki yılı huzurluve barışçıldı. Diyar, Summerhall'daki trajik olaydan sonra iyileşti ve hem güçlü hem de zengin oldu. Ancak her nasılsa, problemler ve olaylar Aerys'in hükümdarlık karakterini çok farklı yönde değiştirdi. Aerys hükmü ve hatta diyarı aslında yönetenin El olduğuna dair bir övgü ile ilgili korkunç söylentiler duydu. (Lord Tywin'ın muhafız başı Sör 'in kendi diline mal olan bir övgü) Tywin'in saygısının kıskançlığı ve hatta sağladığı korkuyla, Aerys El'ine daha az güvenerek çözümledi ve bazı sorunları kendi çözdü. 276AL'de, Tywin Lannister Batı'ya gelen Kral'ı karşılamak için yönettiği 'nda bir turnuva düzenledi ve Aerys bu turnuvaya katıldı. Aerys'in oğlu ve varisi Rhaegar (o zamanlar on yedi yaşındaydı) turnuvada yarıştı ve atlı mızrak dövüşünde iyi bir performans sergiledi. Turnuvada Tywin kızı ile Rhaegar arasında bir evlilik önerdi ama Aerys'in Tywin'in gücüne olan korkusu teklifi reddetmesiyle sonuçlandı. Daha sonra, Aerys Prens Rhaegar, Prenses ile evlenirken ve Lord Tywin'in evliliği saygısızlıkla karşılarken Demir Taht ve arasında daha sıkı bağlara sahip oldu.

[h=2]Duskendale Muhalefeti[/h]276AL'in sonlarında, Duskendale Lordu , 'li karısının etkisinin altında, tahttan liman vergilerini vermemeye karar verdi. Aerys bu sorunu kendisinin çözmesini kararlaştırdı. Küçük bir birlik alarak (Kral Muhafızları'ndan sadece bir kişi), Duskendale'ye Lord Denys'i tutuklamak ve infaz etmek için bizzat gitti. Lord Denys panikledi ve Aerys'i esir olarak aldı. Tywin ordu toplayıp, Duskendale Muhalefeti olarak bilinmeye başlanılan kasabayı kuşatana kadar Aerys altı ay esir kaldı. Nihayetinde Kral Muhafızları'ndan Sör kralı kurtarmayı başardı. Öfkeli Aerys, Darklyn Hanesi'nin bütün kollarının yok edilmesi, üyelerinin ise yakılmadan önce ızdıraplı işkence çekmesini emretti. Aerys'in deliliğinin büyük nedeni ve saltanatının çökmeye başlaması Duskendale Muhalefeti sırasında asilerle edindiği tecrübelerdir. Aerys artık oğlu Rhaegar'a, karısına ve özellikle Kral Eli Tywin Lannister'a güvenmemeye başlamıştır. Aerys yıllardır Kızıl Kale'den asla çıkmamıştır. Dar Deniz'in ötesindeki 'in yeteneklerini duyan Aerys, Varys'i Fısıldayanların Ustası olarak hadım atadı, böylece kralı herhangi bir tehdit olduğunda uyarabildi. Aerys ateşe, özellikle son derece yanıcı ve büyüleyici olan adında maddeye duyduğu hayranlığıyla acımasız ve kaprisli biri oldu.
[h=2]Robert İsyanı[/h]Neredeyse beş yıl boyunca Kızıl Kale'yi terk etmedikten sonra, Aerys 281AL'de Harrenhal'da Turnuva'ya katıldı, çünkü Varys, Prens Rhaeger'in babasını üzen bütün lordların toplanmasını mazeret olarak turnuvayı kullanmayı planladığını öne sürdü. (Doğru ya da yanlış olduğu bilinmemektedir) 'daki turnuvadan bir yıl sonra, Prens Rhaeger şüpheli şekilde 'ı kaçırdı ve güneye götürdü. En büyük ağabeyi ve önemli kuzey lordlarının oğulları olan birkaç arkadaşı, Kral Toprakları'na at sürdüler. Brandon varınca Rhaegar'a "çık ortaya ve öl." diye kükredi. Rhaegar çıkmadı ama Aerys çıktı. Aerys hepsini oğluna cinayet komplosu planladığı gerekçesiyle tutukladı ve babalarını, çocuklarına karşı olan suçlamalara cevap vermeleri için saraya gelmelerini talep etti. Böylece geldiler ve Aerys kaprisle hepsini infaz etti. Oğlu Brandon izlerken 'ı çılgınateşle yaktı. Brandon babasını kurtarmaya ve dövüşmeye çalıştığı için boğazını sıkan bir aletle kırbaçlandı. Bu zalim hareket, Aerys'in görünüşüyle beraber Lyanna Stark'ın kaçışına zemin hazırladı ve ardından Robert İsyanı olarak bilinen bir dizi olay yaşandı. Aerys'in Eli isyanın başında çok geçmeden ilk zamanlarında huzursuzluk kapsayan başarısızlığı için makamından alınacak olan Lord 'dı. Aerys sonra Rhaegar'ın yakın bir arkadaşı Lord 'ı El yaptı ama 'nda Taşlı Sept'teki isyancı güçlere kaybedince yerine Lord getirildi. Çanların Savaşı'nda isyancıların zaferini takip ederken, Aerys isyancıların kazanabilecekleri düşüncesiyle korktu ve simyacılarının büyük bir çılgınateş rezervi yaratıp Kral Toprakları şehri etrafına saklarak bütün şehri yakma planını, el bile değmemiş şehirde teslim olmaya tercih etti. Lord Qarlton Chelsted, komployu keşfederek Aerys'le yüzyüze geldi ve bu kesin hareketinden caydırmak için Aerys'in ayaklarına kapanarak başarısız olunca görevinden istifa etti. Aerys onu canlı canlı yaktı. Kral Toprakları'nın Simyacılar Loncası bu sırada, eşi görülmemiş güç ve otorite elde etti. Aerys son Kral Eli, Lord 'ı, 'nın başı yaptı. Jaime Lannister'a göre, Aerys eğer cüret etseydi kendini çılgınateşle doldurulmuş banyoda yıkayabilirdi. Kraliyet ordusunun yenilmesi, oğlu ve varisi Rhaegar'ın Üç Dişli Mızrak Savaşı'nda katledilmesinden sonra, Aerys hamile karısı Kraliçe Rhaella ve Prens Viserys'i 'na gönderdi, yine de Aerys, Prenses ve çocuklarını ve 'nin Targaryenlere sadaketini sürdürmesini güvence altına almak için Kızıl Kale'de tuttu.
[h=2]Ölümü[/h] ile isyanın başlarının varmasından birkaç saat önce, Tywin Lannister'ın altındaki 12.000 Westerland gücü şehire ulaştı ve Targaryen davasında yandaş olmak için söz verdi. Aerys, Tywin'in güçlerinin şehre girmemesini savunan Varys'in talebini görmezden geldi ve Büyük Üstat 'ın önerisiyle hareket ederek şehrin kapılarını açma hatasını yaptı. Ancak, Lannisterlar başlangıçtaki sözleri hakkında yalan söylüyordu ve şehre girdiklerinde, Lannister ordusu şehri yağmalamak için ilerledi. Aerys, isyancıların şehri almasındansa simyacılarına bütün halka beraber Kral Toprakları'nı ve şehri yakacak çılgınateşi tutuşturmaları emrini verdi. , Aerys'in delilikle öleceğine inanmadığını ve gibi ateşin onu tekrardan bir ejderha olarak doğmasına izin vereceğini, böylece düşmanlarıyla çarpışabileceğini söylediğini açıklamıştır. Ancak, emirler gerçekleştirilmeden önce, Sör Jaime simyacıları katletti. Sonra Kral Muhafızı yeminine ihanet etti ve Demir Taht'ın dibinde Kral Aerys'i öldürdü, böylece başka kimseye şehri yakması emrini veremedi. Jaime'nin bu eylemleri şehir halkının soykırımını önledi.
[h=2]Alıntılar[/h]
“"Hainler şehrimi istiyor... ama ben onlara hiçbir şey vermeyeceğim, küller dışında. Bırakalım kavrulmuş kemikler ve pişmiş etlerin üstünde kral olsun."”


 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst