İstanbulda günde 3 milyon metreküp su tüketiliyor ve bir o kadar da atıksu ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan atıksular İSKİnin 16 bin kmyi aşan uzunluğa sahip atıksu toplama ağıyla toplanıyor ve modern arıtma tesislerinde arıtılarak çevreye zarar vermeyecek kaliteye getiriliyor.
İstanbulda 24 saat kesintisiz olarak devam eden bu sürecin nasıl gerçekleştirildiğini gençlere öğretmek, suyu bilinçli kullanmak ve çevre bilinci oluşturabilmek gayesiyle İSKİ ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile eğitim çalışması başlatıldı.
Proje kapsamında İSKİnin İstanbul geneline yayılmış İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinin maketi ve tanıtım filmi hazırlandı. Projenin ilk uygulaması Kağıthane İlçesinde yer alan Cevdet Şamikoğlu Ortaokulunda gerçekleştirildi. Programa İSKİ Atıksu Arıtma Daire Başkanı Osman Fındık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral ve Kağıthane Temel Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt katıldı. Öğrencilere İstanbulda kullanılan atıksuların nasıl toplandığı ve nasıl arıtıldığı hazırlanan film ile gösterildi ve her öğrenciye bir model maket dağıtıldı.
[h=3]Tüm 7.Sınıf Öğrencilerine Maket Dağıtılacak[/h]Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral, İSKİnin İstanbulda yapmış olduğu çevre koruma projelerinin takdire şayan olduğunu ifade ederek, Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize çevre bilinci aşılanması için eğitim müfredatında olan bu konunun İSKİ tarafından maket model haline getirilmesi, her öğrencimize bir maket verilmesi çok anlamlı ve güzel bir çalışma. Bu çalışma inanıyorum ki gençlerimizin bilincinde çok olumlu sonuçlar verecek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Programda İSKİ Atıksu Arıtma Daire Başklanı Osman Fındık da İstanbulda atıksuların toplanması ve arıtılmasının İstanbulun çevre sağlığı için ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak, denize girilebilirlikten - balık tüketimine kadar gençlere somut örneklerden bilgiler sundu.
İSKİnin Maket Model Eğitimi Projesi kapsamında İstanbulda yer alan tüm 7.sınıf öğrencilerine atıksu arıtma tesis maketleri dağıtılacak.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
