Cancan.1234 1
Cancan.1234
farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Dünyanın En Yaşlı İnsanı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan marduq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 165

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

130 yıllık bir geçmişi var Gürcistan'da yaşayan Antisa Hviçava'nın. Dünyanın en yaşlı kadını olabilir.

Olabilir diyoruz çünkü Antisa, doğum belgesini kaybettiği için yaşını ispat edemiyor. Her ne kadar pasaportunda doğum yılı 1880'i gösterse de ispat niteliği taşımıyor.

Oysa O, dünyanın en yaşlı insanından 16 yaş daha ihtiyar olduğunu söylüyor.

Günün büyük bölümünü yatakta geçirmesine rağmen sıkılmadığını söyleyen Gürcü kadının 10 torunu var.

Antisa, eşi vefat ettiğinde çocuklarını tek başına büyütmek zorunda kalmış.

"Zamanında çok çalıştım. Tarlamız var orada çok çalışmıştım. Kocam vefat ettiğinde çocuklarımı tek başıma büyütmek zorunda kaldım."
Mihail, Antisa ninenin üç oğlundan sağ kalan tek oğlu. Diğer iki oğlu ise 1940 yılında hayatlarını kaybetmiş. O da annesinin rahat yüzü görmediğini söyledi.

"Annem savaş zamanında bile çok çalışıyordu. Hiçbir zaman, rahat hayatın yüzünü görmedi."

Antisa 130.yaşını ailesiyle birlikte kutladı. Ancak onun 130 yaşında olması Gürcistan açısından sıra dışı değil. Çünkü ülkede yüksek dağlarda yaşayan insanlar için 90 yıl fazla yaşlı sayılmıyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst