Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
İlköğrenimini gördükten sonra Galatasaray Lisesini bitirdi. Sonra bir müddet Hukuk Fakültesine devam etti. Yeni Sabah
Bir müddet sonra da genel yayın müdürü oldu. 1961 senesinden 1 Şubat 1979 tarihine kadar aynı gazetenin başyazarlığını da yürüten Abdi İpekçi
Mehmet Ali Ağca
Abdullah Çatlı
Uğur Mumcu; Şener iade edilirse İpekçi cinayeti aydınlatılır
Oral Çelik 1982 yılında İsviçrede yakalandı. 10 gün sonra serbest bırakıldı. Türkiyeye döndükten sonra Malatyada süren bir cinayet davasında dosyada bir evrakın kaybolması üzerine tahliyesine karar verildi.
Ağcanın
Bu beş ülkücünün her yakalanmalarından sonra kısa süreler içerisinde salıverilmeleri ve kaçmaları bazı gizli servislerin ve devletin bu salıverilmelerde ve kaçışlarda rolü varmıdır sorusunu akla getiriyor.
Uğur Mumcu'nun Abdi İpekçi için söyledikleri
Gazetecilik habercilik demek
3 Şubat 1979 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde Uğur Mumcu
Mehmet Ali Ağca'nın açıklaması
Yavuz (Çaylan) İpekçinin arabasının geldiğini bana bildirdi ve ben kaçmadan arabaya gidip çalıştırmasını söyledim. İpekçinin arabası köşede yavaşladığı zaman koştum ve 4 veya 5 el ateş ettim. Tekrar koşarak arabamıza geldim. Yavuz çalışır vaziyette ön tarafta oturduk son süratle kaçtık.
Neden Katledilmiş olabilir?
1- İddialara göre Abdi ipekçi not defterine gümüş eroin ve silah kaçakçılığıyla ilgili notlar yazmıştır. İpekçi bir yakınına çok önemli bir kaçakçılık dosyası üzerinde araştırma yapıyorum yakında açıklayacağım ve ayrıca da Güneydoğu bölgesinden milletvekili olan bir bakan hakkında dosya hazırladığını ve yetkili makamlara vereceğini söylemiştir.Cinayetten yaklaşık 15 gün önce İpekçinin özel telefon numaraları ve adresler bulunan defteri kaybolmuştur.
2- Yunanistan NATOnun askeri kanadından çekilmişti. Yeniden geri dönmesi isteniyordu. Böyle bir dönemde Türkiye de veto kartını kullanarak