InfernoShade 1
InfernoShade
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Soğuk Kahve

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoRDen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 179

NoRDen

Level 9
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Katılım
6 Kas 2012
Konular
2,235
Mesajlar
4,824
Online süresi
9d 14h
Reaksiyon Skoru
343
Altın Konu
0
Başarım Puanı
289
MmoLira
1,096
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 100"]Yazar[/TD]
[TD="width: 10"]:[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yayınevi[/TD]
[TD]:[/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tür / Konu[/TD]
[TD]:[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ISBN[/TD]
[TD]:[/TD]
[TD]9786054771011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sayfa[/TD]
[TD]:[/TD]
[TD]224 sayfa[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Basım Yeri[/TD]
[TD]:[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Basım Tarihi[/TD]
[TD]:[/TD]
[TD]2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İstatistik[/TD]
[TD]:[/TD]
[TD]1233 oy - ortalama 7.29/10 puan - 334 inceleme - 267 alıntı
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
OKUR ÖDÜLLERİ 2013 AŞK KATEGORİSİ ÜÇÜNCÜSÜ

Sıcacık bir kahveden yükselen güzel kokular eşliğinde keyifli bir okuma vaat ediyor Soğuk Kahve.

İronik ve mizahi olduğu kadar keskin bir dil. Belki de çoğumuzun gündelik hayatında olan konuları anlatırken sizi ters köşeden bir bakış açısına yatırıp golü ustalıkla atıyor. Hınzır bir zekânın ürünü olan cümleleri sizi gülerken duygulandıracak, çoğu zamansa hayretler içinde bırakacak.
(y:27381)

Batman kendi deyimiyle numune bir adam. En azından yazdıkları öyle. Kolay kolay kimseden duyamayacağınız, cesaret isteyen şeyleri açıkyüreklilikle söylüyor okura. Özellikle kadın erkek ilişkilerinin üzerindeki pembe tozu üfleyip altında yatan siyahları ve beyazları soğukkanlılıkla gösteriyor. Ne her erkek bir Romeo, ne de her kadın bir Juliet.
(y:15499)

Topuklu ayakkabı mı yoksa ben mi?
Bir kadını zorlayan bir soru olabilir.
''Çikolata mı ben mi?'' sorusu kadar olmasa da zorlar.
Sizler topuklu ayakkabısı ayaklarını vuran kadınlarsınız.
Topuklarınızın altında kâğıt mendiller var.
Bazılarınızın gözyaşlarını silen mendiller işte, yabancı değiller.
O mendiller hep canınızın yandığı yerlerde...
Çok adisiniz pembe rujlar, çekici kılıyorsunuz dudakları.

Ahmet Batman ilk kitabı olan Soğuk Kahve ile edebiyat dünyasına oldukça iddialı giriyor. Kadın erkek ilişkilerine, aşklara daha doğrusu hayata farklı bir açı ile bakan farklı bir kitap sizi bekliyor.

Ahmet Batman kitabında günlük hayatımızda yaşadıklarımızı anlatıyor fakat farklı bir açıdan görmemizi sağlıyor. Bunları anlatırken hem ironi yapıyor hem de ince iğnelemeler ile kendine göre kitaba bir mizah katıyor.

Diğer taraftan yazar kitabında oldukça açıksözlü. İnsanların söylemeye çekindiği şeyleri açıkyüreklilikle söylemekten çekinmiyor. Bu bir taraftan sizi şaşırtırken diğer taraftan da gerçekler ile yüzleşmenizi sağlıyor.

Son dönemin en ilgi çeken ve en fazla okunan yazarlarından biri olan Ahmet Batman, Soğuk Kahve eseri ile okurlarını oldukça etkiliyor. Her sayfasında kısa bir hikaye, sitem, arzu, hayat yada yazarından gönlünden kopan neyse olduğu kitap günümüz gençleri için mükemmel bir eser diyebiliriz.

Kitabın sadece içindekiler kısmı 8 sayfadan oluşur. Her sayfada güzel bir mesaj var ve hepsinin özetini çıkartmak pek mümkün değil. Fakat bazılarından kesitler sunmak bile okurları etkilemek ve kitabın tamamını okumalarını sağlamak için yeterli olur.

Zaten ilk sayfadaki “Aslında her yazı bir cümledir ve sen kendi cümleni mutlaka cebine koy” sözü ile kitabın başından mesajı alıyorsunuz. Okuyup cebinize koymak istediğiniz yada sosyal medyadan paylaşmak için can atacağınız bir çok cümle kitabın içinde mevcut.

Daha sonra ise Sosyal Medya Otobiyografisi ile yazarı kendi kaleminden tanıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş derinlere inmeye başlıyoruz. Akıl mı Kalp mi sorusuna cevap arıyoruz. “Akıl olmazdı, eğer kalp her zaman doğruyu söyleseydi” cümlesi ile cevabı alıyoruz. Sonra yazarın lise dönemine gidiyoruz. Tabi o zaman ortaya karışık sivilceleri ve söylemekten çekindiği cümleleri var. O çocuk gibi severken karşısındaki sadece sevmek istiyordu.

Akılda kalanlardan biri de Çay Kaşığı. Aşktan çıkıp kahvede çay kaşığı ile karıştırılır o yüzden neden sadece çay kaşığı denir de kahve kaşığı denmez, onu bulmaya çalışıyoruz. Sonra bunu kendimize yoruyoruz. Tek yönlü olmamak gerektiğini, çok yönlü olmamız gerektiğini öğreniyoruz. Bunu çay kaşığı ile yapıyoruz tabi.

Bir çok söz var sizi derinden etkileyen. Örnek vermek gerekirse “ben hala seni tekrar tekrar sevmek için yeniden uyanıyorum”. Sonra Ahmet Batman’ın diğer kitabının ismi geliyor karşımıza. Sabah Uykum. Güzel bir aşk mesajı veriyor bize. “nasılsın sabah uykum” diye mesaj atıldığında sabah uykusunu çok seven bu adamın kendisini ne kadar çok sevdiğini anlayacak birini arıyor.

Yolculuk ise kitabın en uzun yazısı ama en derin mesaj veren yazısı da diyebiliriz. Ölümle yüzleşen ve kendini değil çocukları öksüz kalacak diye üzülen babanın uyandığında öksüz kalanların babası olması anlatılıyor. Duygulanıyorsunuz…

“Hiç kullanılmamış bir çocuk kalbi vardı bende ve kötülük nedir bilmezdi seni tanımadan önce….”

Kitabın en eğlenceli yazısı ise Ayrılmak İçin Çok Erken. Bir çiftin mükemmel bir ayrılma konuşmasını okuyorsunuz. Yüzünüzde bir gülümseme oluşuyor…

“Olmadı sigarayı bırak, hem bahanen de hazır, yakacak kimsen yok” – bu da sigara içenlere gitsin.

Kitap bu şekilde devam ediyor. Güzel sözler, güzel mesajlar, güzel yıldızlı laf kondurmacalar, güzel farklı bakış açıları. Kitabın sonuna doğru da soğuk kahve mesajını alıyoruz. Herkesle kahve içilmez, sadece aşık olduğun insanla kahve içilir, bırak onu izlerken kahve soğusun, soğuk kahveyi sırf onun yüzünden sev.

Soğuk Kahve kitabı listesinde yer almaktadır.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst