mannaxxx 1
mannaxxx
Bvural41 1
Bvural41
Agora Metin2 1
Agora Metin2
berkmenoo 1
berkmenoo
Hikaye Ekle

TheLadyxD hırsızlık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan samedimanche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Merhaba,

@samedimanche;

Öncelikle şu espriyi yapmadan geçemeyeceğim, bir an uçaktan canlı yayın yapıyorsunuz sandım.

ElyM2 sunucuları'nda normal olarak yaptığınız ticaretler'den tamamen kendiniz sorumlusunuz. Kendi rızanızla verdiğiniz nesne veyahut nesneler'den ElyM2 sorumlu değildir.

Evet sizi anlayabiliyorum bu büyük bir tahlilsizlik, amma ve lâkin oyun içi otomatik duyuru'da art niyetli oyunculara güvenilmeyeceği sıkça geçiyor.

Kendi elinizle itemleri vermiş olduğunuz halde, bu durum da ElyM2 oyununu şikayet edeceğinizi söylemişsiniz. Bu olay da ElyM2'nin hiç bir türlü suçu bulunmamaktadır.

Bu olay tamamen benim güvenip GM hesabımı arkadaşıma verip, kendine item yaratması veyahut çarı çalması hâlinde bundan ElyM2 sorumludur demem gibi birşeydir.

"Sanal ortam da babana güvenmeyeceksin" şeklinde bir söz bulunmakta, bu söz bu ortamın en doğru sözüdür. ElyM2 veyahut karşıda ayıbı yapmış oyuncu kafanıza silah dayayıp, illâ itemleri vereceksin demedi.

Avukat olduğunuzu söylemişsiniz, ben Hukuk bölümü 1. Sınıf okuyorum ve hayırlısıyla Avukat olmak istiyorum daha nereden baksanız 6 yılım var ve yaşım 20.

Şimdi olaya mantıklı cevap verirsem, karşıda ki kişi 28 yaşında olduğunu iddia etmiş bulunmakta, siz bu kişiye abi diye hitap ediyorsunuz. Sesiniz ve yazışmanız dan çıkardığım kadariyla yaşınız 18-20 arasıdır. Avukat ve Savcı olmanın yaşı Kanuni olarak 30'dur.

Yani bu durum da siz avukat değilsiniz, tıpkı benim gibi hukuk okuyan bir öğrencisiniz. Konuya avukatım, dava açarım diye yaklaşmanız hoş olmamış.

Destek talepleriniz için ElyM2 oyunu tarafından geliştirilen Destek Sistemi var. Kural ihlali bildirimi, Bug ve Hata bildirimi, Oyun açığı bildirimi gibi bir çok seçenek bulunmakta.

Yani bu konu'yu foruma açmış olmanız, çabucak sorununuz'un çözüleceği veyahut bir açıklığa varacağı anlamına gelmez.

Destek bildirimlerinizi destek.elym2.com adresinden yapmanızı önemle rica ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

@samedimanche;

Öncelikle şu espriyi yapmadan geçemeyeceğim, bir an uçaktan canlı yayın yapıyorsunuz sandım.

ElyM2 sunucuları'nda normal olarak yaptığınız ticaretler'den tamamen kendiniz sorumlusunuz. Kendi rızanızla verdiğiniz nesne veyahut nesneler'den ElyM2 sorumlu değildir.

Evet sizi anlayabiliyorum bu büyük bir tahlilsizlik, amma ve lâkin oyun içi otomatik duyuru'da art niyetli oyunculara güvenilmeyeceği sıkça geçiyor.

Kendi elinizle itemleri vermiş olduğunuz halde, bu durum da ElyM2 oyununu şikayet edeceğinizi söylemişsiniz. Bu olay da ElyM2'nin hiç bir türlü suçu bulunmamaktadır.

Bu olay tamamen benim güvenip GM hesabımı arkadaşıma verip, kendine item yaratması veyahut çarı çalması hâlinde bundan ElyM2 sorumludur demem gibi birşeydir.

"Sanal ortam da babana güvenmeyeceksin" şeklinde bir söz bulunmakta, bu söz bu ortamın en doğru sözüdür. ElyM2 veyahut karşıda ayıbı yapmış oyuncu kafanıza silah dayayıp, illâ itemleri vereceksin demedi.

Avukat olduğunuzu söylemişsiniz, ben Hukuk bölümü 1. Sınıf okuyorum ve hayırlısıyla Avukat olmak istiyorum daha nereden baksanız 6 yılım var ve yaşım 20.

Şimdi olaya mantıklı cevap verirsem, karşıda ki kişi 28 yaşında olduğunu iddia etmiş bulunmakta, siz bu kişiye abi diye hitap ediyorsunuz. Sesiniz ve yazışmanız dan çıkardığım kadariyla yaşınız 18-20 arasıdır. Avukat ve Savcı olmanın yaşı Kanuni olarak 30'dur.

Yani bu durum da siz avukat değilsiniz, tıpkı benim gibi hukuk okuyan bir öğrencisiniz. Konuya avukatım, dava açarım diye yaklaşmanız hoş olmamış.

Destek talepleriniz için ElyM2 oyunu tarafından geliştirilen Destek Sistemi var. Kural ihlali bildirimi, Bug ve Hata bildirimi, Oyun açığı bildirimi gibi bir çok seçenek bulunmakta.

Yani bu konu'yu foruma açmış olmanız, çabucak sorununuz'un çözüleceği veyahut bir açıklığa varacağı anlamına gelmez.

Destek bildirimlerinizi destek.elym2.com adresinden yapmanızı önemle rica ediyorum.

İyi günler dilerim Sayın ;yeshe

Madem Hukuk 1. sınıf öğrencisisin, o halde sana anlayabileceğin bir dilden konuşmak lazım geldi.

Suç tanımından ne anladığınızı bilmemekle beraber, ülkemizde çıkarılan nevi kanunların bazı maddelerinde istisnai durumlarda 'hiçbir şey yapmama'nın da suç olduğunu belirtmek isterim(TCK m.98, İİK m.16/2). Bunu belirtmemin nedeni: Bazı durumlarda hiçbir şey yapmamanın dahi suç olduğu bir hukuk düzeninde, alenen insanları hileli davranışlarla kandırmanın da -kandırılan kişi iyiniyetli olduğu taktirde- açık bir şekilde yine Türk Ceza Kanununda suç olarak sayılmasıdır. Yani somut olayımızda belirttiğiniz gibi "ElyM2 sunucuları'nda normal olarak yaptığınız ticaretler'den tamamen kendiniz sorumlusunuz. Kendi rızanızla verdiğiniz nesne veyahut nesneler'den ElyM2 sorumlu değildir." ibaresi tamamiyle gerçek ve akıl dışıdır.

Diğer yandan Türk Borçlar Kanunu 36. madde:"
Aldatma: Taraflardan biri, diğerinin aldatması sonucu bir sözleşme yapmışsa, yanılması esaslı olmasa bile,sözleşmeyle bağlı değildir.Üçüncü bir kişinin aldatması sonucu bir sözleşme yapan taraf, sözleşmenin yapıldığı sırada karşı tarafın aldatmayıbilmesi veya bilecek durumda olması hâlinde, sözleşmeyle bağlı değildir."der.
Bu, işin Borçlar Hukukuna dayalı tarafıdır. Diğer yanda savunmamda belirttiğim üzere bu işin bir de suç boyutu vardır(TCK 158).
İyi niyetli olan tarafımca bir aldatılma vakasına maruz kalmış bulunmaktayım. Ve bu, oyunun kendi kurallarından da üstün olan Türk Borçlar Kanunu ve Türk Ceza Kanununda belirtilmiştir(Üstün olmasının nedeni 1. sınıfta Hukuk Başlangıcı dersinde de görmüş olman gereken "Normlar Hiyerarşisi" kurumudur).

Bir diğer nokta olarak okuduğumda en çok güldüğüm yer: "Sesiniz ve yazışmanız dan çıkardığım kadariyla yaşınız 18-20 arasıdır. Avukat ve Savcı olmanın yaşı Kanuni olarak 30'dur.". Bak kardeşim! Lokasyon kısmında Fransa yazıyor. Ve büyük ihtimalle bundan dolayı Türkiye'deki sistemi bilmiyorsun. Avukatlık Kanunu:"Avukatlığa kabul şartları:Madde 3 - (Değişik: 30/1/1979 - 2178/1 md.)
Avukatlık mesleğine kabul edilebilmek için :
a)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b)Türk hukuk fakültelerinden birinden mezun olmak veya yabancı memleket hukuk fakültesinden mezun olup da Türkiye hukuk fakülteleri programlarına göre noksan kalan derslerden başarılı sınav vermiş bulunmak,
c)Avukatlık stajını tamamlayarak staj bitim belgesi almış bulunmak,
d)(Ek: 02.05.2001-4667/3 md.) Avukatlık sınavını başarmış olmak.
e)Levhasına yazılmak istenen baro bölgesinde ikametgahı bulunmak,
f)Bu Kanuna göre avukatlığa engel bir hali olmamak gerekir."

Yani söylediğin 30 yaş sınırı bir safsatadan ibarettir. Türkiye'de 22 yaşında okulunu bitirmiş her hukuk öğrencisi baroda 1 yıl staj yapmak suretiyle Avukatlık sıfatı kazanabilir. Diğer yandan yine sınavda başarılı olma ve 2 yıl staj yapmak suretiyle her hukuk öğrencisi savcı-hakim olabilir. Yeni bir bilgi verip öğretebildiysem ne mutlu bana. Yaşım 23'tür ve ben bir Avukatım. Sesimden yaş tahmininde bulunmak da neyin nesi? :)

Diğer yandan biz, kendi kültürümüzde bizden 1 yaş büyük olsa bile bir kişiye "Abi, Abla" deriz. Bu kişiden kişiye değişir, ancak yüce Türk Kültürü bize bunu göstermiştir.

Ben tüm yolları tükettikten sonra ilgili soruşturma bürosuna dilekçemle başvuracağım ve evet, mahkeme celbinde davalı tarafında 'Elym2' şirketi(veya her neyse) de yer alacak. Bu bir tehdit değil, tebliğ ve tefhimdir.

Son olarak, destek kısmına da zaten gerekli şekilde başvurdum. Tek amacım, ki seninkinin de öyle olması gerekir, adaletin yerine gelmesi. Ve bu gerçekleşirken bir Hukuk öğrencisi olarak sen, iki tarafa da eşit şekilde yaklaşmalısın, silahların eşitliği ve hukuki dinlenilme hakkı bağlamında tarafları büyük bir özen göstererek dinlemelisin. Ancak bu şekilde günümüzde kalmayan Hukuku yeniden diriltebiliriz.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri