Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
Hikaye Ekle

Ağaçlık, Çatak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SharkqL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 139

SharkqL

Level 15
Fahri Üye
TM Üye
Konular
4,805
Online süresi
1h 9m
Reaksiyon Skoru
573
Altın Konu
0
TM Yaşı
12 Yıl 8 Ay 21 Gün
Başarım Puanı
364
MmoLira
117
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Ağaçlık, ilinin ilçesine bağlı bir .
[h=2]Coğrafya[ | ][/h]Van il merkezine 59 km, 'a 28 km uzaklıktadır.
[h=2]İklim[ | ][/h]Köyün iklimi, etki alanı içerisindedir.
[h=2]Nüfus[ | ][/h][TABLE="class: wikitable, width: 200"]
[TR]
[TH="bgcolor: #F2F2F2, colspan: 2, align: center"]Yıllara göre köy nüfus verileri[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"] [/TD]
[TD="align: right"]450[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"]369[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[h=2]Ekonomi[ | ][/h]Köyün ekonomisi ve dayalıdır.
[h=2]Eğitim[ | ][/h]Köyde, İlköğretim 5. Sınıfa kadar eğitim veren İlköğretim Okulu vardır. Okul alanı tek katlı anasınıfı, ve diğer sınıfların eğitim aldığı iki derslikten oluşmaktadır. Ayrıca okul bahçesinde öğretmenlerin barınması için biri yapımı 2011 yılında biten 2 oda 1 salon +Mutfak ve Banyo betonarme ve son derece güzel planlanarak yapılmış diğeri de 1990 lı yıllarda yapılmış 1 oda 1 salonlu +Mutfak ve Banyo taşlarla yapılmış iki lojman bulunmaktadır. Köydeki genç nüfusun büyük bir bölümü üniversite mezunudur. Özellikle son zamanlarda üniversite tahsili yapma oranı katlanarak artmıştır. Ayrıca eğitimini çeşitli sebeplerden dolayı tamamlayamayan orta yaş insanları da gerek çıraklık eğitim yoluyla gerek Açıköğretim yolu ile eğitimlerini tamamlamaya devam etmektedir. Ayrıca son dönemlerde gerek Milli Eğitim Müdürlüğü gerek Halk Eğitim Müdürlüğü gerek Muhtarlık aracılığıyla gerçekleştirilen çeşitli okuma yazma projeleri sayesinde köydeki okur yazar oranı neredeyse sıfır denebilecek kadar azdır. Köy halkı refaha kavuşmanın en önemli şartının eğitim olduğu bilincinde ve bunun içinde üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için büyük gayretler içindedirler.
[h=2]Altyapı bilgileri[ | ][/h]Köyde, okulu vardır. ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün ve şebekesi vardır. şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol olup köyde ve sabit vardır.
3.png

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri