Fethi Polat 1
Fethi Polat
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Evde sunucu kurup metin2 serveri yapmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaplan80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Simdi kimse yazmamis cunku cogu kendi sunucusunu satma derdinde 10 tl 20 tl 30 tl linan sunucular zten ise yaramas ve is yapmaslar bu kadar ucuz sunucu olursa firmasida bu kadar ucuz ve saglam degildir bu yuzden burdan bu konuyu actim sunucu ariyanlar evinde kursun mt2 gibi sunucu icin cok fazla gereksinim yoktur film muzik onlrda sorun olur ama mt2 gibi online oyunlarda cok fazla sorun yaratmas bu yuzden sunucu alacaklar evinde kursunlar burdada bu konuyu paylasarak birbirimize destek olalim bu isi yapmis biri profesyonel biride burdan bize yardim eders kendi sunucumuzu evde kurariz 10 tl aylik sunucu kiralaniyo burda profesyonel destek versin biri nasil yapcagimizi anlatsin ozele gelsin benden ucretini istesin bna sunucuyu evimde kurdursun ucretini alsin iletisime gecebilirsiniz hergun bkiyorum buraya

iyi aksamlar konunun nereye acilacagini bulamadim burayi uygun gordum ben evimde kendi pc de sunucu kurup kendi serverimi yapmak istiyorum detayli bilgi verecek varsa yazabilirmi facebook skyp danda gorusebiliiriz

NOT

1 evde olmaz yapilmas cok pahaliya mal olur
2 internet kesilir elektirik kesilir bunlarida gecin
3 uygun fiyatli firmalar daha iyi bunu zaten gecin 3 firma denedim 4 uncuyu denemem
4 sistem gereksinimlerim yeterli ve internet hizim yeterli (yeterli yazdim kac filan yazilmasin diye yeterli bilgim var)
5 pc yanma olayi olmas sogutma sorunumda yok
6 hic bir firma kendi malini satmak icin beni caydirmaya calismasin bu konu hakkinda gerckten bilgi verbilcek varsa bunu burdan yada baska yerden aldigim bilgi ile yapacagim cogu firmalar kendi serverini satmak icin burda caydirici yazacaklar yazsinlar almayacagim kimseden bosa yazmasinlar bnim ogrenmek istedigim nasil yapacagim bana bunu gosteren arkadaslada ozel konusacagim ama profesyonel olmali bu konuda tesekkurler

Firmalara guvenmeden once vergi levha fotosunu isteyin sunucu aliyorsaniz kesinlikle once faturasini alin sonra sunucunuzu kiralayin 1 aylik yapin kesinlikle fazla yapmayin faturaniz elinize gectiginde vergi dairesinden kontrol etittirin bunlar uygun ise 6 ay boyunca deneyin firmayi kapatmiyorsa bu sekilde devam edin sunucu kiralayacak arkadaslar icin yazdim

Merhaba,

Tıkla. Burada detaylıca neler yapmanız gerekiyor anlatmış bir arkadaşımız hat sağlayıcınız "Türk Telekom" ise bu linkten statik IP
alınız yoksa her modeminizi kapattığınızda bu işlemleri baştan yapmanız gerekebilir.

https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/servisler/Sayfalar/Turk-Telekom-Statik-IP.aspx

Peki Statik İP Nedir ?

Statik IP bilgisayarınıza değil, bağlantıyı yaptığınız modeme verilir. Böylece aynı modemden bağlantı yapan birden çok bilgisayar kullanımları için de statik IP hizmeti geçerlidir.

Statik IP aldıktan sonra bu hat güvenliğini malesef Türk Telekom sağlamıyor, bu hattın güvenliğide size ait DDOS vb. saldırılarda sorumluluk bu yüzden sizde.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Öncelikle yüz binlerce dolar yatırım yapıp, ciddi barındırma planları sunan şirketlerden birinin alt yapısında işletmesinin devamlılığını sağlayan bir esnaf olarak bilgi verip, en azından ne derece mümkün ne derece değil bunu size objektif şekilde yansıtmak isterim.

Bunu söylüyorum zira sizden hiç bir ticari çıkarım yok.

NOT

1 evde olmaz yapilmas cok pahaliya mal olur
-Konuyla ilgili olarak zaten aşağıda daha detaylı bir plan var.

2 internet kesilir elektirik kesilir bunlarida gecin
-Yedekli bir jeneratör sistemi ile pekala tek bilgisayarın elektrik ihtiyacı karşılanıp kendi halindeki network ekipmanlarına da enerji sağlanabilir. İnternet kesintisini nasıl yaparsınız onu bilemiyorum zira veri merkezlerinde dahi network tabanlı arızalar yaşanabiliyor.

3 uygun fiyatli firmalar daha iyi bunu zaten gecin 3 firma denedim 4 uncuyu denemem
-Denediğiniz firmaların kaçının alt yapısı ne durumdaydı bilmiyorum o yüzden bunu geçiyorum.

4 sistem gereksinimlerim yeterli ve internet hizim yeterli (yeterli yazdim kac filan yazilmasin diye yeterli bilgim var)
-Sistem gereksinimleriniz sanallaştırmaya uygun mu? Kullanacağınız işlemci ve ana kart modelleri sanallaştırma - ön bellek yönünden ne derece tatminkâr? Bunların zaten araştırmasını yaparak işe girişmişsinizdir. Ya da en olmadı Dell R210-R310 serisi bir rack tipi kasayı şu anda 2. elden 2.000 TL'ye alıp onu da kullanabilirsiniz. Ama soğutma konusu biraz sıkıntı olur, siz zaten klimayla falan soğutuyorsunuzdur.
Şu anda özel hat kiralamak haricinde internet çözümü konusunda başka şansınız yok. Zira "Fiber internet" olarak sağlanan internet bağlantılarında Download hızı 100 Mbit iken Upload hızı ortalama 5 Mbit ki bu da sunucunun kullanıcılara açıldığında ne kadar ağırlaşacağını size belirtir. Şimdi bu hız yeterli gibi görünüyor olabilir, deneyimlerinizden sonra tekrar mesajımı okursanız bana hak vereceksinizdir.

5 pc yanma olayi olmas sogutma sorunumda yok
-Sıvı soğutma sistemiyle bunu da halledersiniz. Yukarıdaki gibi bir Dell server vs. alacaksanız da, klimalı bir ortamda ortalama 25 derece bir sıcaklıkta mis gibi iş görür.

6 hic bir firma kendi malini satmak icin beni caydirmaya calismasin bu konu hakkinda gerckten bilgi verbilcek varsa bunu burdan yada baska yerden aldigim bilgi ile yapacagim cogu firmalar kendi serverini satmak icin burda caydirici yazacaklar yazsinlar almayacagim kimseden bosa yazmasinlar bnim ogrenmek istedigim nasil yapacagim bana bunu gosteren arkadaslada ozel konusacagim ama profesyonel olmali bu konuda tesekkurler.
-Ticari bir amacım olmadığını zaten en başta söylemiştim. Konuyu gören herkesin kafasında "acaba" olacaktır. Bir nebze de olsa buna yanıt vermek istedim.
Sunucuyu aldınız, IP adresleriniz tamam, internet bağlantınız da tamamdır. ( Buraya kadar aşağı yukarı 5000 TL'miz gitti. )
Ardından seçilmiş olan sunucuyu evimizde uygun bir lokasyona koyduk, buradan sonra sanallaştırma yaparak, kasamızı dünyaya açmamız gerek. Sanallaştırma açısından hangi programı kuracaksınız ya da sunucu ne şekilde hazırlanacak o sizin tercihiniz. Sanallaştırma işleminden sonra, sunucunuzun IP tanımlamasını yaptığınıza göre artık istediğiniz her yerden konsol yardımı ile sunucunuza bağlanabilirsiniz.
Bundan sonraki işlemler, sanal sunucularda ne şekilde ilerliyorsa o şekilde ilerleyecektir. Eğer ki işletim sistemi olarak vMware tarzında bir program kuracaksanız, bilgisayarınızdan da vMware konsola bağlanıp tekrar bir işletim sistemi kurulumu yapmanız gerekiyor.

Kısaca olayın özeti bu, yazması basit uygulaması zor. Bu yolda size bol şans :)

oncelikle ilginiz icin tesekur ederim ben yurt disinda yasiyorum yazdiklarimla ilgili hic bir sorunum yok elektrik kesintisi burda olmas oyle birsey burda yani avrupada sigara yok demeniz gibi birsey benim kamera sistemim var pc de 3 yildir leptopum hic kapanmadi hic bir sorunda yasamadim sogutma gibi 3 yil nasil diceksiniz aklinizdan gectigini hissedebiliyorum ben pc yi alirken 1000 euroluk pc ye ozelik ekleterek oyun pc yaptirip 2000 euro verdim leptop ustelik hic bir sorun yasamadim 3 yildir 1 kere kapatmadim internet hizi 16000 uploadida yeterli sadece kendim icin istemiyorum burda yazilani sunuda soylemeden gecemeyecegim elektrik ucreti cok gelir yazanlar icin ozelikle caydirmak icin insanlari bunu yaziyorlar 3 yildir tv nin yaktigi kadar elektrik yakiyor kimseyi bu konuda korkutmayin yapacaklara benden soylemesi ben suan dedicated linux server isini arastiriyorum komple bilgi edinip sglam bir is yapmak icin ama ilgili arkadaslara tesekur ederim

oncelikle ilginiz icin tesekur ederim ben yurt disinda yasiyorum yazdiklarimla ilgili hic bir sorunum yok elektrik kesintisi burda olmas oyle birsey burda yani avrupada sigara yok demeniz gibi birsey benim kamera sistemim var pc de 3 yildir leptopum hic kapanmadi hic bir sorunda yasamadim sogutma gibi 3 yil nasil diceksiniz aklinizdan gectigini hissedebiliyorum ben pc yi alirken 1000 euroluk pc ye ozelik ekleterek oyun pc yaptirip 2000 euro verdim leptop ustelik hic bir sorun yasamadim 3 yildir 1 kere kapatmadim internet hizi 16000 uploadida yeterli sadece kendim icin istemiyorum burda yazilani sunuda soylemeden gecemeyecegim elektrik ucreti cok gelir yazanlar icin ozelikle caydirmak icin insanlari bunu yaziyorlar 3 yildir tv nin yaktigi kadar elektrik yakiyor kimseyi bu konuda korkutmayin yapacaklara benden soylemesi ben suan dedicated linux server isini arastiriyorum komple bilgi edinip sglam bir is yapmak icin ama ilgili arkadaslara tesekur ederim

kardeş yanlış anlamada. Çok basit değil. TTNETDC gibi bir yer varken niye böyle şeylerle uğraşasın ki?

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri