romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
bikral 1
bikral
ShadowFon 1
ShadowFon
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

FreeBSD ve Metin2 Server Kurulumu Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CloudStrife
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

CloudStrife

Level 2
Üye
Konular
3
Reaksiyon Skoru
2
Altın Konu
0
TM Yaşı
12 Yıl 1 Ay 5 Gün
Başarım Puanı
27
MmoLira
0
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhaba arkadaşlar. Oyun serverları, biraz da yazılım hakkında bilgi birikimim var lakin bu Metin2 olayı biraz farklı geldi. O yüzden bazı sorularım var gerçekten bilen arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim.

Daha önce çok kere bilişimlerden metin2 vds kiralayıp sistemi kurcalamışlığım var. Sade, yeterince açıksız, hack engelli olan bir metin2 server açmak istiyorum. Ama bu sefer Metin2 bilişiminden değil kendi VDS'me oyunu kurarak yapmak istiyorum.

Sormak istediklerim:

Fazla abartılı ve özellikli olmayan, çok açığı olmayan sorunsuz bir server files bulabilir miyim?
FreeBSD kurulu VDS aldığımda oyunu kurmak için atacağım adımlar ne olmalı?
Hackshield kurmak zor mu dedikleri kadar?
Bilişimden almadığım için server saldırılara ve hacklere karşı savunmasız olur mu?

Not: Ufak quest'ler yazacak kadar yazılım ve oyundan anlıyorum ama bu kurulum ve server sistemleri hakkında bilgim baya az. Yardım istediğim konuyu anlatabildim sanırım.

Uzun lafın kısası Windows'ta Metin2 Server kurabiliyorum. Mysql ve site bağlantılarını yapabiliyorum. Tek kuşku duyduğum sağlıksız olup olmayacağı...

Kardeşim seni bilmem ama benim sunucu kurmaktan çektiğim sıkıntıları sıralayayım;

1- Bilişimden aldığım FreeBSD sunucuyu kurduk. Lakin yaklaşık 30 dakika sonra putty login olayını çözdük (SSH açık değilmiş)

2- MySQL Kurulumu. MYSQL Kurulumu benim neredeyse 2.30 3 saatimi aldı. Sunucu hızı gayet yüksek sorun hızdan dolayı değil. Bir MySQL kuracam diye bir çok kurulum daha yaptırdı. Yani neredeyse 45 saniye ile 1 dakika arasında sürekli (OK) ve (CANCEL) seçenekleri gördüm. Tam bıkkınlık geldi derken kurulum bitti.

3- Files ve FreeBSD hakkında birkaç sorun. Files'i kurdum gayet basitti zaten files kurmak ne kadar zor olabilir ki? 15 saniyemi almadı kurması. Files kurulumu bitti ayarları yaptım sunucuya Start'ı verdim pack'taki serverinfo'yu düzelttim oh rahatladım artık sunucunun MySQL'ini Navicat'a uyumlu hale getirebilirim derken aklımdan Sunucu'nun durumunu kontrol etmek geçti. Bir baktım sunucu kapalı görünüyor. Halbuki sunucu açık İP'ler doğru. Sorunu çözemedim.

4- 3. Bahsettiğim Girişlerin kapalı olması sorunu. Bu sorunu araştırmaya o kadar üşendim ki. Saat 17:00'dan beri sunucuyu kurmaya çalışıyorum. Şuan saat 05:00 Sunucuyu kurmayı bırakalı yaklaşık 2 Saat oldu. 03:00 gibi bıraktım yani. Şuanda tahminlerim yanlış değilse FreeBSD'de atanan portlar hakkında bilgi sahibi değilim. Metin2 sunucunun İP'lerinin hemen sağına bakınca Port: kısmını görebiliyorum. Bu kısımda birkaç fileste değiştiğini gördüm. Sanırım FreeBSD sunucumun Port'larını bulmam gerekiyor. Onuda Putty'den bulabiliyor muyuz bilmiyorum. Bilişime başvurdum portlar için.

Özetle: Eğer ilk kez FreeBSD - Putty üzerinden 0'dan kurulum yapacaksan. Sabırlı olman gerekli ve bazı bilgilere sahip olmalısın.

Cevabın için teşekkür ederim kardeşim. Benim sorum şu; FreeBSD kurulu makineyi aldığımda sırayla yapmam gerekenleri kısaca yazar mısın? 1. 'mysql kurmak' gibi örneğin. Hiç değilse google'a FreeBSD mysql kurmak yazıp bulabilirim.

Yani şuanki durumum VDS'yi sipariş etmeden önce cesaret arıyorum :)

Aldığın FreeBSD'de eğer mysql kurulu değilse tabii ki mysql kurmak. Ondan sonra zaten hiçbir şey kalmıyor. Filezilla gir yukarıdaki root kısmına /usr yaz oraya filesi at daha sonra /var/db içerisine serverın MySQL dosyaları ve ayarları yaptıktan sonra cd /usr/game yaz ve sh start.sh yada başlatma komutun ne ise (Bu ya start yada baslat'tır bulamazsan filezilla'dan /usr/game klasörüne girip bak)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri