Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Hafıza Sarayı
Sizlere " Hafıza Sarayı" denilen bir teknikten bahsedeceğim.Yaklaşık 1-2 aydır bu hafıza olayları üzerinde araştırma yapıyorum.İlk olarak Kyle Xy adlı dizi izledim deneyler sonucunda bir hale gelmiş bir adam vardı tamam ama sonuç olarak hiç bir şeyi unutmuyordu.Ardından Mentalist adındaki diziye başladım buradaki adamda da biraz sherlock havası vardı.Kimsenin göremediği detayları görüyor,davranışları yorumluyor ve bunları unutmuyordu.Ve son olarak ta Suits isimli diziye başladım bir avukatlık dizisi.Adam hayatı boyunca okuduğu hiç birşeyi unutmuyor yaşadığı her anıyı en ince ayrıntısına kadar hatırlıyor.Şimdi bunları neden anlattın diyeceksiniz bende bilmiyorum, beni bu araştırmayı yapmaya iten süreç bu şekilde onu paylaşmak istedim.
Her neyse bende okunan hiç birşeyi unutmamak vs. gibi şeyler mümkün mü yada ne kadar geliştirebiliriz bu hafızayı diyerekten bir aramaya koyuldum.En iyi yöntemlerden biri olarak kabul edilen hafıza sarayı yöntemini buldum.
"Hafıza Sarayı, Antik Romadan bu yana, inanılması güç hafıza özelliklerini elde etmek için kullanılan bir yöntemdir. 8 kez Dünya Hafıza Şampiyonu olan Dominic OBrien, bu tekniği kullanarak 2808 adet iskambil kağıdını sırasıyla saymayı başarmıştır.
Thomas Harrisin Hannibal isimli romanında seri katil Hannibal Lecter, hasta kayıtlarını aklında tutabilmek için yıllara ait hatıralarını inanılmaz canlı görüntüler eşliğinde hafızasına kaydetmektedir. "
Tabi ki biz onlar kadar işleri zorlaştırmak zorunda değiliz.Önemli şeyleri,basit bir listeyi hatırlamak yada sınavlarda daha başarılı olmak için bu yöntem gerçekten iyi.
İlk olarak saray olarak kullanabileceğimiz bir ortam seçmeliyiz.En ince ayrıntısına kadar bildiğimiz , her açıdan nasıl göründüğünü bildiğimiz bir ortam olmalı.Ben evin salonunu örnek aldım.Çok fazla küçük eşya,biblo,dantel vs. var.Ve bunları en ince ayrıntısına kadar ezberledim.-14 senedir aynı evde yaşıyorum.- İlk olarak evle başlayabilirsiniz ardından bir müze,sokak,okul gibi yerlere geçebilirsiniz.