Bvural41 1
Bvural41
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
berkmenoo 1
berkmenoo
Hikaye Ekle

Abhazya

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoRDen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 158
Abhazya ( : Аҧсны/Apsny;, resmî adıyla Abhazya Cumhuriyeti ( : Аҧсны Аҳәынҭқарра[SUP] [/SUP] / Apsny Ahuıntkarra, : Респу́блика Абха́зия / Respublika Abkhaziya), 'ın kuzeybatısında, 'in doğusunda tarihsel ülke. 1992'deki savaşın ardından (hukuki) parçası olan 'nden 1994 yılında bağımsızlığını ilan edilmiş bağımsız bir devletidir. Adını, bugünde bölgenin halkı olan alır. Abhazya, 8.600 km²’lik bir alanı kapsar. Bölgede 220.000'i aşkın kişi yaşamaktadır.(2003 sayımı)
Fakat Abhazya Cumhuriyeti adını taşıyan bu yönetim bazı ülkeler tarafından tanınmıştır ( , , , , , [SUP] [/SUP]ve de facto , , ve sürgündeki ). Gürcistan'ın merkezi yönetiminin desteğindeki özerk yönetim ise, bölgenin eski statüsünün korunmasından yanadır. Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti’nin yönetim merkezi Sohum'dur.
26 Ağustos 2008'de Rusya devlet başkanı ,[SUP] [/SUP] 3 Eylül 2008'de Nikaragua'nın sosyalist devlet başkanı Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıdığını açıkladı.[SUP] [/SUP] Venezuela Devlet Başkanı , 2009 Eylül ayında Abhazya'yı bağımsız bir devlet olarak tanıdığını açıklamıştır.[SUP]

Coat_of_arms_of_Abkhazia.svg.png
[/SUP]
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst